به این نکته توجه کردهاید که آداب خرید چیست! آیا به هنگام خرید باید به نکته خاصی توجه کرد یا اینکه صرفا میبایست سبد را برداشت و به فروشگاه رفت و هر چه را دم دست بود برداشت و پولش را داد! فارغ از اینکه کمپانیها یا شرکتهای تولیدی چه چیزی تولید میکنند و اینکه آیا محصولشان استاندارد است یا نه وظیفه ما چه میتواند باشد! ؟ یک ضربالمثل انگلیسی است که میگوید: «هنوز آنقدر پولدار نشدم که جنس ارزون قیمت بخرم!» و اگر بخواهیم مشابه ایرانیاش را بگوییم، اینطور میشود: «مگه میخوای چقدراستفادش کنی! بخر همون ارزونه رو بره پی کارش!»
پس از اخراج لهراسب (خبر رسان ستون خودپرداز) دیروز او را بهصورت اتفاقی در خیابان دیدم. پس از حال و احوال کردن معمول از او پرسیدم که اوضاع اخبار جدید اقتصادی چطور است که در جواب گفت: «عضو اتحادیه سراسری زنبورداران کشور گفته است که با توجه به از بین رفتن 30 تا 50 درصدی زنبورهای عسل در کشور طی سال گذشته، خریداران عسل به هنگام خرید به اصل بودن آن توجه داشته باشند.
در واقع منظورشان این است که عسلهای ارزان تقلبی هستند.» در همین راستا تصمیم گرفتم که این موضوع را با دوستان خودپردازی در میان بگذارم. در صف خودپرداز چند نفری ایستاده بودند، به همین دلیل سوال را با صدای رسا اعلام کردم و منتظر جواب دوستان خودپردازی شدم.
سوال: «به نظر شما عسل تقلبی چگونه تولید میشود؟ آیا به هنگام خرید به اصل بودن عسل توجه میکنید؟»
امین 28 ساله از تهران اینطور جواب داد: «من موقع خرید عسل به شیرین بودن آن توجه میکنم و اگر شیرین باشد مطمئن میشوم که اصل است. ضمنا این جوان در مورد اینکه عسل تقلبی چگونه تولید میشود گفت که احتمالا عسل تقلبی را حیوان دیگری به جای زنبور تولید میکند؛ مثلا گاو! ایشان همچنین توضیح داد که گاو میتواند به سرعت به سمت گلها رفته و شهد آن را بردارد و در کندویی مخصوص عملیات فراوری را روی آن انجام دهد و آن را تبدیل به عسل کند.
نسترن 34 ساله از شمال کشور معتقد بود که مگر میشود عسل هم تقلبی داشته باشد! بعد از شیر با روغن پالم، عسل تقلبی هم برای خودش دنیایی است! او همچنین تصریح کرد که همسرش صاحب یک شرکت تولیدی عسل است و همسر وی هیچگاه برای تولید عسل از زنبور استفاده نکرده و همواره از دستگاههای تولید عسل استفاده میکرده است.
بابک 27 ساله ساکن محله نارمک تهران در این مورد گفت که نه خودش و نه هیچکدام از کسانی که میشناسد هیچگاه در هنگام خرید عسل به اصل بودن آن توجه نمیکردند و همواره فقط میخرند و میخورند، او همچنین این موضوع را تا آنجا پیش برد که یک بار به جای عسل مربا خریده و در صبحانه استفاده کرده است. او همچنین فرار مغزها و تورم را عامل اصلی کاهش زنبورهای عسل و عدم تمایل آنان به تولید عسل دانست.
این گوشهای از اطلاعات دوستان خودپردازی بود که خدمتتان ارائه کردیم. بهظاهر همه مردم اطلاعات کافی از اقلام مصرفی خود دارند و نگرانی عضو اتحادیه نگرانی نابجایی است.