در پی انتشار اخباری مبنی بر توقیف فیلم «خانه دختر»، محمد شایسته تهیهکننده و شهرام شاهحسینی کارگردان این فیلم در گفتوگو با ایسنا، با رد شایعه توقیف این فیلم، توضیحاتی را ارائه کردند. شایسته در این باره گفت: در جلسه قبلی شورای صنفی نمایش که هفته گذشته برگزار شد، قرارداد اکران فیلم را به سرگروهی سینما «قدس» ارائه کردم تا فیلم ما بعد از فیلم «استراحت مطلق» به سرگروهی این سینما اکران خود را آغاز کند، اما به دلیل تغییر آییننامه اکران امسال در این شورا قرارداد را نپذیرفتند و این در حالی بود که فیلم ما و فیلم «گینس» متقاضی بررسی قرارداد بودند.
از آنجا که سینما «قدس» و «آفریقا» از سرگروهی خارج شدند، روز گذشته در جلسه اخیر شورای صنفی نمایش تقاضای اکران آزاد را ارائه کردم زیرا اعضای شورا به این نتیجه رسیدهاند که فیلمها میتوانند نیمه اول امسال نیز اکران آزاد داشته باشند. اما روز گذشته آقای ابوالحسن داودی رییس شورا اعلام کردند از آنجا که هنوز آییننامه، تصویب نهایی نشده است، نمیتوانند قرارداد جدیدی ثبت کنند. فیلم ما پروانه نمایش دارد و تمام سوءتفاهمهای قبلی را برطرف کردیم و دوباره پروانه نمایش گرفتیم. در حال حاضر آنونس فیلم هم پروانه دارد و پوسترهای آن هم آماده و چاپ شدهاند و ما مسئله توقیف فیلم را تکذیب میکنیم. امروز اول اردیبهشتماه در مراجعهای که به وزارت ارشاد داشتم، گفتند که فیلم مشکلی برای اکران ندارد.
همچنین شهرام شاهحسینی کارگردان این فیلم گفت: سال گذشته وقتی فیلم را به هیات انتخاب جشنواره فیلم فجر ارائه کردیم، این هیات بدون هیچ مخالفی «خانه دختر» را وارد بخش مسابقه کردند و هیچ ایراد و اشکالی به آن وارد نشد. حتی به لحاظ مضمونی مورد تشویق هیات انتخاب هم قرار گرفت. هیات انتخاب همه بچهمسلمان هستند و شرعیات را میدانند همچنان که ما نیز خود مسلمان هستیم و اخلاقیات و عرف جامعه را میدانیم. شاهحسینی در ادامه از جناحهای سیاسی خواست برای تسویه حسابهای جناحیشان فیلمها را قربانی نکنند. او تاکید کرد: ما به هیچ وجه وارد بازیهای سیاسی نمیشویم. میدانیم کسانی که امروز وزیر و مدیر هستند، دوره فعالیتشان سر میرسد و جایشان را به مدیران تازهای میدهند، اما ما هنرمندان هستیم که میمانیم و کارمان را ادامه میدهیم، بنابراین هرگز خود را وارد بازیهای سیاسی و جناحی نمیکنیم.
شاهحسینی با اشاره به برخی سخنانی که درباره محتوای فیلم «خانه دختر» مطرح میشود، خاطرنشان کرد: هرگونه انگ خوردن به فیلم با این مضمون را که این فیلم مغایر با اخلاق ایرانی و اسلامی است، رد میکنم چراکه اتفاقا فیلم ما در راستای اهداف همین اخلاق است و امیدوارم دوستان به نقل قول پرویز شهبازی نویسنده فیلمنامه رجوع کنند که میگوید این فیلم به تعداد تماشاگرانش برداشتهای متعدد دارد. همین فشارها و حاشیهها باعث شد سال گذشته فیلم ما را از داوری جشنواره فجر کنار بگذارند. هرچند دوست داشتیم کارمان بهتر دیده شود، اما به احترام آرامش جشنواره از خواسته خود گذشتیم و سکوت کردیم.