پس از چند روز رقابت نزدیک در نهایت جو بایدن موفق شد تا ترامپ را در انتخابات آمریکا شکست دهد تا دوره ریاست او به چهار سال محدود شود. در این راستا اگرچه رأی گیری به صورت کامل تمام نشده است، با این حال عملا دیگر نمی توان شانسی برای بازگشت ترامپ تصور نمود. تحت این شرایط یکی از سوالات مهم این است که بایدن چه تاثیری بر روی برندهای حوزه فناوری آمریکایی خواهد داشت. در این رابطه نکته مهم این است که برترین برندهای این حوزه در جهان، اکثرا در این کشور قرار داشته و نحوه تعامل با آنها امری بسیار مهم خواهد بود. در این راستا احتمالات اصلی را بررسی خواهیم کرد.
1-افزایش مالیات
بدون شک ترامپ از نظر مالیاتی برندهای آمریکایی را در وضعیت خوبی قرار داده است. درواقع آنها با کاهش نرح مالیات از 35 درصد به 21 درصد در سال 2017 مواجه شدند که یک امتیاز ویژه محسوب می شد. همین امر یکی از مهمترین دلایل درخشش برندهای آمریکایی در زمان رئیس جمهور قبلی بوده است. در این راستا به نظر می رسد که بایدن مالیات ها را افزایش خواهد داد. درواقع با توجه به برنامه هایی که وی در تبلیغات قبل از انتخابات مطرح کرده است، استراتژی افزایش مالیات از ثروتمندان و کاهش آن از افراد فقیر جامعه، از جمله استراتژی های وی خواهد بود. این مسئله می تواند بر روی رشد برندها و خصوصا فعالیت استارت آپ ها تاثیر منفی را به همراه داشته باشد، با این حال ممکن است وی عملکردی متفاوت و یا امتیازهای دیگری را مدنظر قرار دهد تا رضایت مدیران شرکت های مختلف را به دست آورد.
2-کاهش موانع ویزای H-1B
یکی از نکات منفی ریاست ترامپ، عملکرد عجیب او در رابطه با اعطای ویزا بوده است. درواقع در دوره وی با تغییرات بی سابقه ای در این زمینه مواجه بوده ایم که با سختگیری هایی همراه بوده و مشکلات زیادی را برای افراد غیرآمریکایی به همراه داشته است. تحت این شرایط بدون شک بایدن سیاستی متفاوت را در پیش خواهد گرفت. این مسئله باعث خواهد شد تا آمریکا بار دیگر به یک کشور مهاجرپذیر، درست به مانند قبل از زمان دونالد ترامپ، تبدیل شود. اهمیت این موضوع برای برندهای حوزه فناوری به این خاطر است که ویزای کاری H-1B یکی از الزامات برای استفاده از متخصصان کشورهای مختلف برای برندهای آمریکایی محسوب می شود. بدون شک بهبود اوضاع، خصوصا برای برندهای حوزه فناوری بسیار مهم خواهد بود.
مطلب مرتبط: برگزاری جلسه رسیدگی به انحصار طلبی شرکت های بزرگ فناوری با حضور مدیران آن ها
3-تعامل بهتر با مدیران شبکه های اجتماعی
یکی از جنجال های ترامپ رفتارهای خصمانه وی با شبکه های اجتماعی بوده است. درواقع وی برندهایی نظیر توییتر و فیس بوک را بارها متهم کرده است که با واکنش منفی مدیران این شبکه ها همراه بوده و در این راستا فیلتر کردن تیک تاک نیز مشکلاتی را به همراه داشته است. با این حال جو بایدن سیاستی متفاوت را در پیش خواهد گرفت. درواقع تلاش وی این خواهد بود که شبکه های اجتماعی بتوانند با قدرت، مسیر رشد خود را طی کنند. با این حال باید دید که تصمیمات وی برای اتهامات برندهایی نظیر فیس بوک در رابطه با عدم تامین امنیت کاربران، چه خواهد بود.
4-حل مشکلات قانونی غول های فناوری
در سال گذشته اکثر غول های فناوری آمریکایی با شرایطی جدید مواجه شدند. درواقع شکایت ها و حضور در دادگاه های مختلف، مدیران این شرکت ها را با مشکلاتی مواجه ساخته است. برای مثال هم اکنون گوگل و اپل متهم به انحصارطلبی در بازار هستند. به همین خاطر تجزیه ابربرندها، یکی از گزینه ها تلقی می شود. درواقع در شرایط حال حاضر، هیچ برندی توانایی رقابت با آنها را ندارد. در این راستا اگرچه جو بایدن در زمان باراک اوباما نیز انتقادهایی را به سیلیکون ولی داشته است، با این حال به نظر می رسد که وی برای جبران حمایت های غول های فناوری که از کمپین وی حمایت کرده اند، تلاش خود را برای خارج کردن فشارهای حقوقی انجام خواهد داد. درواقع باید شاهد تصمیمی جدی از سوی وی در این زمینه باشیم.
5-بهبود روابط با چین
در 4 سال ریاست دونالد ترامپ، روابط دو کشور آمریکا و چین در حالتی کاملا خصمانه قرار گرفت. در این راستا تحریم هوآوی به عنوان برترین برند این کشور و شبکه اجتماعی تیک تاک که سرعت رشد فوق العاده ای را داشته است، مشکلات زیادی را به همراه داشت، با این حال به نظر می رسد که جو بایدن، روابط دوستانه با چین را از سر خواهد گرفت. بدون شک این موضوع برای برندهای آمریکایی نیز یک موقعیت طلایی خواهد بود. در این راستا فراموش نکنید که چین پرجمعیت ترین کشور حال حاضر جهان محسوب شده و بازار هدف بسیار خوبی برای برندها محسوب می شود. تحت این شرایط باید شاهد لغو تحریم ها بر علیه هوآوی و تیک تاک باشیم. این مسئله به طور کلی بر اقتصاد آمریکا نیز تاثیر مثبتی را به همراه دارد.