اگرچه مدیران حرفه ای و کارآفرینان موفق افرادی بی نظیر به نظر می رسند. با این حال با نگاهی عمیق به زندگی آن ها به این نکته پی خواهید برد که آن ها نیز شکست هایی را تجربه کرده اند. درواقع شکست یک مسیر طبیعی در زندگی هر فردی محسوب می شود و نمی توان توقع داشت که همواره پیروز میدان باشید. این امر تنها مربوط به مقطعی خاص از زندگی نبوده و در هر زمان و سنی ممکن است رخ دهد. مثال بارز در این رابطه مخترع بزرگ، توماس ادیسون است که برای یافتن سیم مناسب چراغ هزاران روش و ابزار مختلف را امتحان کرد و با شکست مواجه شد.
با این حال وی این امر را به عنوان یک ناکامی ندانسته و تنها آن را به دلیل عدم آمادگی کافی خود می داند. به همین خاطر هم وی هیچ گاه متوقف نشد و در نهایت توانست تا کاری جهانی را صورت دهد. به همین خاطر بسیار مهم است تا در برابر شکست های خود رفتاری درست داشته و از آن درس های لازم را کسب کنیم.
در همین راستا به بررسی شش مورد در این رابطه خواهیم پرداخت.
1-خود را برای فرصت بعدی آماده سازید
بسیاری از افراد را می توانید مشاهده کنید که در برابر نخستین شکست دیگر تلاشی را برای اهداف خود صورت نمی دهند و این امر باعث می شود تا تکرار ماجرا با نتیجه ای تکراری همراه باشد. با این حال افراد موفق همواره پس از قبول این امر که مشکلی وجود داشته که نتوانسته اند برخلاف انتظار خود ظاهر شوند، به تحلیل اوضاع پرداخته و برنامه ریزی ای جدید را برای خود طرح ریزی می کنند. با این حال در این رابطه توصیه می شود تا زمانی را به استراحت خود اختصاص دهید تا با آمادگی کامل اقدامات را از سر بگیرید. در این رابطه مطالعه زندگی بزرگان تاریخ نیز به شما کمک خواهد کرد تا به این نکته پی ببرید که هر فردی در زندگی خود شسکت خورده است و این امر تنها مختص به شما نیست.
2-قدرت ریسک پذیری خود را نابود نسازید
این امر یک واکنش طبیعی است که افراد پس از مواجه شدن با شکست، بسیار محتاط شوند. با این حال توجه داشته باشید که این امر باید کاملا کنترل شده باشد تا تنها شما را هوشیارتر سازد. در غیر این صورت این امر به ترسی در شما مبدل خواهد شد که مانع از هرگونه اقدام رو به جلویی خواهد بود. در همین راستا توصیه می شود تا فشارها را بر روی خود افزایش داده و از قبول ریسک های دیگری خودداری نکنید. این امر در نهایت شما را صیقل داده و در برابر مسائل پیش رو مقاوم تر خواهد کرد.
3-به غرایز خود بیشتر اعتماد کنید
شما پس از قبول یک شکست، یک تجربه گران بها را به دست آورده اید که در خصوصیت های اخلاقی و نحوه تفکر شما تاثیرگذار خواهد بود. به همین خاطر توصیه می شود تا از آن استفاده کرده و به غریزه شکل گرفته در خود، برای تصمیم گیری های آتی اعتماد کنید. نکته دیگری که در این رابطه حائز اهمیت است این است که ریشه بسیاری از شکست ها در عدم توجه به دو منبع تصمیم گیری(عقل و حس) بوده و بیشتر این افراد تنها به یک مورد بها می دهند. این امر در حالی است که در راستای یک تصمیم گیری درست لازم است تا به هر دو توجه کافی نشان دهید.
4-صبر و مقاومت خود را افزایش دهید
بدون شک شما در بهترین شرایط نیز نمی توانید همواره موفق ظاهر شوید. این امر چه در رابطه با مسائل کاری و چه در رابطه با زندگی شخصی شما صادق خواهد بود. به همین خاطر لازم است تا همواره صبور بوده و موقعیت های بعد را یک مقطع گذرا بدانید که با تلاش بیشتر کاملا رفع خواهد شد. در این رابطه همواره به خاطر داشته باشید که زندگی شما درست به مانند زمانی است که به دوچرخه سواری می پرداختید. بدون شک در ابتدا بسیار زمین خورده اید، با این حال مقاومت و صبوری شما در نهایت باعث شد تا بتوانید این مهارت را در خود شکل دهید.
5-فراموش نکنید که انعطاف پذیری کلید موفقیت است
این امر که بتوانید همواره در افکار خود تجدید نظر کرده و تغییرات لازم را در مسیر انتخابی خود اعمال کنید، باعث خواهد شد تا در بازار به شدت متغیر حال حاضر به موفقیت دست پیدا کنید. با این حال این امر یک مهارت مهم محسوب شده و لازم است تا برای به دست آوردن آن تلاش و تمرینات لازم را صورت دهید. بدون شک افرادی که می توانند خود را با موقعیت های جدید سازگار سازند، با شکست کمتری مواجه خواهند شد.
6-گذشته را کنار گذاشته و شکست را به نقطه شروع خود تبدیل کنید
این امر که بخواهید در گذشته بمانید، بدون شک آینده را از دست خواهید داد. به همین خاطر لازم است تا نقطه پایانی برای فکر کردن به آن مشخص کرده و تنها تجربیات به دست آورده را به عنوان راهنمای عمل خود نگه دارید. درواقع شما باید از اعتماد به نفس و جسارت کافی برخوردار باشید تا از تلاش دوباره و شروع از صفر هیچ گونه واهمه ای نداشته باشید.