پنجشنبه, ۶ دی(۱۰) ۱۴۰۳ / Thu, 26 Dec(12) 2024 /
           
فرصت امروز

تبدیل مهارت های نرم به خصلت های مطلوب رهبری

6 سال پیش ( 1397/3/26 )
پدیدآورنده : حمید پرهام پور   پدیدآورنده : رهبری  


    به قلم: کورتنی فیدر

    موسس/ مدیر شرکت بازاریابی آدرین و سابین

مجموعه مهارت هایی که پیشتر با عنوان مهارت های «نرم» شناخته می شدند، امروزه جزو مطلوب ترین مهارت ها در دنیای کسب و کار به حساب می آیند. طی دهه آینده و با بازنشستگی شاغلان نسل انفجار، آن هم با متوسط 10000 نفر در روز، پست های خالی توسط رهبران زن جایگزین خواهد شد. بیشتر این زنان از نسل هزاره هستند. زنان و همین طور نسل هزاره، هردو به ارتباطات، همیاری و روابط منطقی بها می دهند. عصر تازه ای از رهبری در شرف رقم خوردن است که رهبران مولد آن را مدیران زن تشکیل می دهند.

در دنیای مدرن بسیاری از رهبران زن، در حین انجام امور به طور طبیعی به مهارت های اجتماعی نیز تسلط و اشراف می یابند. زنان با تکیه بر تجربه کاری و خصلت های شخصیتی ذاتی، قادرند با افراد ارتباط برقرار کنند و به آنان انگیزه دهند. زنان می توانند به سادگی میان گروه ها، بخش ها و دپارتمان های مختلف رایزنی و روابط را تسهیل کنند. علاوه بر این قادرند با رفع موانع و مداخله گری میان طرفین فنی و تولیدکننده، زمینه را برای ارائه محصولات عمده فراهم آورند.

مهارت های «نرم» ترکیبی از توانایی های فردی نظیر اشتیاق به انجام کار، درک متقابل، حساسیت در امور و رفتار انسانی هستند که منجر به ایجاد فضای روانی امن می شوند. شرکت هایی چون گوگل، به دنبال این مهارت ها می گردند و در این زمینه پیشرو هستند. شرکت گوگل اخیرا در تلاشی جهت تعیین عوامل موثر بر یک تیم پربازده، پژوهشی سه ساله باعنوان پروژه ارسطو (Project Aristotle) را در دستور کار قرار داده است. در این پروژه نقطه تمایز تیم های خوب از بد، طرز رفتار اعضای تیم با یکدیگر بود. در تیم هایی که عملکرد خوبی داشتند، حساسیت اجتماعی بالایی وجود داشت که نمود آن در اعتماد و احترام متقابل میان افراد و روابط حقیقی دیده می شد.

مطلب مرتبط:نگاهی به رهبری زنان و مقایسه آن با رهبری مردان

زنانی که در نقش رهبر، بیشتر مدبر و ملاحظه کار ظاهر می شوند، مهارت های «نرم» را به صورت ذاتی دارا هستند. شما به عنوان یک زن احتمالا بیشتر از این مهارت ها برخوردارید و به سادگی می توانید آنها را بارور کنید و بر این مهارت ها اشراف یابید. به همین خاطر در محیط های کاری امروزی، زنان گزینه های مطلوبی برای رهبری محسوب می شوند.

مدیران عامل موفقی همچون کیپ تیندل (Kip Tindell) از شرکت زنجیره ای کانتینر استور (The Container Store) این عوامل را به رسمیت شناخته اند. 70درصد نیروی کاری در این شرکت را زنان تشکیل می دهند. این شرکت بنا به گزارش مجله تجاری و معتبر فورچون (‏Fortune) برای 16 سال متوالی در فهرست 100 شرکت برتر از دید کارکنان قرار داشته است و کیپ تیندل مشتاقانه از نیروی کاری شرکتش حمایت می کند.

اکنون مناسب ترین زمان برای رهبران زن است تا نقاط قوت خود را بپذیرند و از برتری خود در مهارت های «نرم» رهبری نهایت استفاده را ببرند. درواقع اگر شما به عنوان یک زن، مهارت های طبیعی خود را سرکوب و سعی کنید مهارت های رهبری «خشن» و سنتی را سرمشق قرار دهید، به احتمال زیاد احساس سرخوردگی، درماندگی و ناخوشی به شما دست خواهد داد. این مهارت ها یکی از وجوهی هستند که تعادل کاری ایجاد می کنند و اگر به آنها جامه عمل نپوشانید، کسالت های فراوان، فرسودگی روانی، خستگی، مناقشات و فرصت های سوخته به بار خواهد آمد. پذیرفتن و پرورش این خصوصیات، تاثیر به سزایی در شکل دهی به حرفه شما دارد. برای اینکه بتوانید مهارت های «نرم» خود را بپذیرید و به بهترین نحو ممکن به کار بگیرید، به این توصیه ها عمل کنید.

حرف تان را واضح و شفاف بیان کنید

زنان به طور ذاتی، توانایی غریزی بالایی در برقراری ارتباط دارند، بنابراین از حرف زدن خودداری نکنید. با اجتناب از تفکر سنتی رهبری، سبک منحصر به فرد خود را در این زمینه پیدا کنید. اگر ایده آل های ارتباطی مطلوب خود را بپذیرید و به دیگران توضیح دهید بهترین شیوه کار کردن با شما کدام است، بازدهی کارتان بالا خواهد رفت. اگر نیاز دارید دستورکاری برای جلسه ای تدوین شود یا قبل از شرکت در جلسه، به یک روز زمان نیاز دارید تا نکاتی را بررسی کنید، درخواست خود را به زبان بیاورید. اگر در یک گروه کوچک دو یا سه نفره بهتر به تبادل افکار می پردازید، همان شرایط را به وجود آورید.

با تمرین روزانه، این نوع ارتباط صحیح را در خود پرورش خواهید داد. ابتدا با دوستان و همکارانی که پذیرای اندیشه و صحبت های شما هستند شروع و کم کم روی افرادی که بیشتر شما را به چالش می کشانند تمرکز کنید. رابطه ها زمانی شکل می گیرند که افراد خودشان باشند و احساس کنند با اطمینان خاطر می توانند در گروه مشارکت داشته باشند و نظرات شان را با سایرین درمیان بگذارند. با ایجاد این پویایی، دیگران از شما الگو می گیرند و با این کار به تقویت تیم خود کمک خواهید کرد و عملکرد آن را بهبود خواهید داد.

هوش هیجانی خود را به کار گیرید

درک متقابل داشته باشید و ابتدا نیز از خودتان شروع کنید. اول از همه باید سبک کاری خود را بشناسید و تلاش کنید آن را بر مبنای ثابتی استوار سازید. هنگام صحبت با فارغ التحصیلان مدیریت ارشد کسب وکار (MBA)، از آنها می خواهم به عنوان تکلیف، راهبرد رهبری شخصی و «درونی» را تهیه کنند که تنها مختص به خودشان باشد. این راهبرد به مثابه نقشه راهی خواهد بود که به شما کمک می کند آشفتگی های یک روز کاری را پشت سر بگذارید. راهبرد شخصی رهبری نیز مانند یک طرح کسب و کار است که شیوه مدنظر و مطلوب شما را در تعامل با زیردستان، همکاران و سرپرستان در موقعیت های مختلف ترسیم می کند.

به این راهبرد به دید یک طرح عملیاتی درونی، متشکل از سیاست ها و فرآیند های روزانه مدیریتی نگاه کنید که شما را در گذر از مشکلات جدی و رسیدگی به مناقشات نیز یاری می دهد. راهبرد شخصی رهبری شما همانند مدرکی زنده، جزئیات دی ان ای رویکرد شما را در خود جای داده است و با پیشرفت شما در امر رهبری، تغییر خواهد کرد. با روی کاغذ آوردن ایده های خود، در غلبه بر چالش هایی که سد راه رهبری تان هستند، اعتماد و اطمینان خاطر بیشتری به توانایی های تان به دست خواهید آورد.

مطلب مرتبط: موفقیت در رهبری با استفاده از سبک های متنوع مدیریت

در برخورد با مناقشات مدبر باشید

برخورداری از طبیعت ملاحظه کار، می تواند شما را به استاد حل مناقشات بدل کند، حتی اگر لذتی از این کار نبرید. همه چیز بستگی دارد به همان درک متقابل، سهولت ارتباطات و موهبتی که بسیاری از زنان در درک دیگران، دارا هستند.

زمانی که مناقشات بالا می گیرد، قبل از حرف زدن به حرف های طرف مقابل گوش دهید. هرچه درک بهتری از جبهه او و احساسات و تصورات ورای این جبهه گیری به دست آورید، در ارائه استدلال خود بهتر عمل خواهید کرد. سعی کنید به یک الگوی راهبردی در مدیریت مناقشات اشراف یابید و هر زمان هیجانات بالا گرفت، این الگو را اعمال کنید.

هنگامی که میان تیم ها مناقشه در می گیرد، می توانید از مهارت های خود استفاده و گفت وگو و تعامل کارساز و موثری میان آنها برقرار کنید. یکی از مهارت های موثر در رهبری این است که مداخله گری کنید و با رفع موانع موجود، زمینه را برای تعامل فراهم آورید.

حساب امتیازها را نگاه دارید

نوشتن شرح روزانه موفقیت ها و همچنین چالش ها و اشتباهاتی که به صورت روزمره رخ می دهند، به شما بینش خوبی درباره عملکردتان خواهد داد. این فرآیند شما را قادر می سازد موقعیت ها را فارغ از بار احساسی بسنجید و به ماهیت واقعی موفقیت ها و شکست های تجاری خود پی ببرید. این روند همچنین پیشرفت شما را مشخص می کند و مجالی فراهم می آورد تا به جای داشتن انتظارات بی جا از خود و سنجش عملکردتان توسط استانداردهای غیرواقعی، دستاوردهای خود را غنیمت شمارید و قدر بدانید.

چنین شرح حالی همچنین به شما کمک می کند شکاف های کار خود را شناسایی کنید و تدابیری برای پر کردن آنها بیندیشید. برای برخی افراد این کار به مثابه جمع بندی اتفاقات روزانه محسوب می شود و ذهن را از فکر به این فعالیت ها آزاد می کند. این کار فضایی نوآورانه برای روز بعدتان فراهم می آورد. وقتی مناقشات تکرار می شوند و شما مرتبا برای آنها راهکار ارائه می دهید، خواهید توانست برخی از این ایده ها را در دستورکار کلی کسب وکارتان نیز وارد کنید.

وقتی مهارت های «نرمی» را که به طور ذاتی در اختیار دارید پرورش دهید و به آنها اشراف یابید، شاهد تغییری در کارآمدی و رضایت کلی خود خواهید بود. زمانی که این مهارت ها را با کسب و کار خود هم راستا می سازید، بازگشت سرمایه واضح و قابل اندازه گیری خواهد بود.

منبع : ellevatenetwork
برچسب ها : اصول کسب و کار
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/wobGeuS0
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
علی رادفر :
6 سال پیش
مطلب بسیار مفید و ترجمه بسیار بسیار روان بود. دوست دارم که ازین دست مطالب بیشتر در سایتتون ببینم. با تشکر
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابخرید کتاب استخدامیقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیپارتیشنتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستتور سنگاپورخرید PS5
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه