عضو هیأت علمی دانشگاه امیرکبیر با بیان اینکه اکنون تولیدات علمی در دانشگاه ها افزایش یافته است، گفت که ضروری است دانشجویان بتوانند خودشان کارآفرینی کنند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر مسعود شفیعی در نشست خبری بیستمین کنگره سراسری «دولت، دانشگاه و صنعت» که در دانشکده برق دانشگاه صنعتی امیرکبیر برگزار شد، فرهنگ سازی یکسری افکار و ماموریت ها در راستای شکل گیری ارتباط صنعت و دانشگاه را از مهم ترین اهداف کنگره دانست و گفت: امروزه ایجاد ارتباط میان صنعت، دانشگاه و دولت یک اولویت ضروری در کشور است. همانطور که از اسم کنگره معلوم است، توسعه ملی بدون توجه، تقویت و ارتقای ارتباط این سه دایره امکان پذیر نخواهد بود.
وی تصریح کرد: حدود ۲۰ سال قبل، عنوان کنگره صنعت، دانشگاه و دولت را از اسم یک کنگره خارجی اقتباس کردیم و برای اولین بار تصمیم گرفتیم باید در جهت شکل گیری این ارتباط سه جانبه در کشور خود نیز تلاش کنیم، چرا که ارتباط صنعت و دانشگاه بدون همکاری های دولت امکان پذیر و نتیجه بخش نخواهد بود.
دبیر دائمی بیستمین کنگره صنعت، دانشگاه و دولت همچنین تأکید کرد: در گذشته صنایع و دانشگاه های کشور ما دولتی بودند، اما کم کم بر اساس اصل ۴۴ قانون اساسی موضوع خصوصی سازی در کشور مطرح شد و بر اساس آن بخشی از صنعت و بخشی از دانشگاه ها خصوصی شدند و خوشبختانه طی این دو دهه اتفاقات زیادی در حوزه ارتباط صنعت و دانشگاه نیز شکل گرفته است.
عضو هیأت علمی دانشگاه امیرکبیر همچنین خاطرنشان کرد: متأسفانه در دوره ای ارتباط صنعت و دانشگاه در کشور ما فرهنگ سازی نشده بود و این دو نهاد همواره با یکدیگر تنش داشتند، ولی امروزه وضعیت تا حدودی بهتر شده است، به طوری که شاهد رشد تولیدات علمی صنایع از طریق دانشگاه ها، پارک های علم و فناوری، مراکز رشد، استارت آپ ها، انجمن های علمی و... هستیم، چراکه این مراکز علمی در تقاطع سه دایره صنعت، دانشگاه و دولت قرار گرفته اند.
شفیعی همچنین بیکاری را مهم ترین چالش فعلی کشور توصیف کرد و گفت: علت این معضل، این است که دانشگاه های ما بیشتر به جای تقاضامحور، عرضه محور هستند و باید آموزش های ما به آموزش های مهارتی تبدیل شوند تا فارغ التحصیلان بتوانند خودشان کارآفرینی کنند.