آقاجانی دلاور با اشاره به لزوم جهت دهی به اجتماع نخبگانی برای حضور در عرصۀ دانش بنیان، گفت: نظارت بر عملکرد شرکت های دانش بنیان و اعطای تسهیلات براساس میزان کارآیی، یک الزام است.
مجتبی آقاجانی دلاور؛ عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل در گفت وگو با پایگاه اطلاع رسانی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به لزوم برقراری ارتباط بین صنعت و دانشگاه، گفت: صنعت امروزی کشور نیازی به علم روز ندارد؛ به همین دلیل از دانشگاه فاصله گرفته است.
وی افزود: صنعت داخلی به تکنیسین نیاز دارد و نه دانشگاه در واقع فرهنگ رشد و توسعه در صنعت وجود ندارد و به همین دلیل نیز سیاست گذاری دانشگاه به سمت مرزدانش و مقاله جهت دهی شده است.
آقاجانی دلاور ادامه داد: به عنوان نمونه امروزه در کشور، صنعتی به نام صنعت خودروسازی داریم که درست و یا نادرست و بنا به شرایط مختلف، می تواند به خوبی محصولات خود را بدون آنکه از نظر کیفی ارتقاء دهد، به فروش برساند حتی اگر محصولات آن در قیاس با محصولات روز دنیا، به لحاظ کیفیت سال ها عقب تر باشند. بدیهی است که این صنعت به دانشگاه نیازی نداشته باشد چون نیازی به نوآوری و طراحی و ماشین سازی و در نهایت ارتقاء کیفیت و در نتیجه افزایش فروش ندارد. در این چرخه، طبیعی است که دانشگاه از دور خارج می شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل تأکید کرد: طبق تعاریف جهانی و استانداردهای بین المللی، در بسیاری موارد اصولاً چیزی به نام صنعت در کشور وجود ندارد و آنچه دیده می شود کارخانه است.
وی یادآور شد: فرهنگ اقتصادی جامعه باید اصلاح شود به طوری که مصرف کننده به سمت خرید محصولات بی کیفیت نرود (گرچه این مهم تا حد بسیاری به قدرت خرید بستگی دارد). علاوه بر آن، اعطای پروانۀ ساخت و یا مجوز تولید نیز منوط به تزریق دانش و فناوری روز باشد و در این ضمن مسیر تسهیل بروکراسی، سیاست های تشویقی اعمال شود تا تولید از انحصار خارج شود. در این شرایط، حتی اگر واردات نیز متوقف شود، رقابت بین تولیدکنندگان داخلی وجود خواهد داشت.
آقاجانی دلاور تعریف نظام کاهش پله ای در میزان تعرفۀ کالاهای وارداتی را یکی دیگر از سیاست های رقابتی توصیف کرد و گفت: مادامی که صنعت خود را در رقابت با نمونه های باکیفیت و اقتصاد خود را در معرض شکست نبیند، به سمت دانشگاه نمی آید.