معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت که دانشگاه ها محل شراکت، تجارت و دخالت نیستند و وظیفه شان حمایت، نظارت و هدایت است و باید به سمت حمایت از پژوهشگران بروند و نباید اتراقگاه شرکت های دانش بنیان شوند.
به گزارش ایسنا، دکتر افشین زرقی در دومین کنگره نوآوری و فناوری سلامت که در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد، اظهار کرد: ما در حوزه سلامت بازار بسیار خوبی داریم و از اتفاقاتی که از سه سال پیش در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی کلید خورد، ارتباط بین دانشگاه های علوم پزشکی و صنعتی بود که اولین همایش آن در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد.
وی افزود: ما در تولید علم در دنیا رتبه بسیار خوبی داریم و رتبه 16 در اکوپوس و 18 را در ISIداریم اما در فناوری رتبه ما در جهان 75 است و این رتبه در سه سال قبل 124 بوده است و این نشان دهنده این است که ما به موازات علم در تولید فناوری جلو نیامده ایم.
زرقی با تاکید بر اینکه یکی از دلایل این موضوع عدم ارتباط صنعت و دانشگاه است، گفت: یکی دیگر از عواملی که می تواند دامن بزند به عدم تشکیل ارتباط صنعت و دانشگاه ارتباط کم بین دانشگاه های علوم پزشکی و صنعتی است.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: ما اعتقادی به تجمیع جغرافیایی دانشگاه ها نداریم چراکه اگر دیوار ها را هم برداریم ولی تفکر ها از هم دور باشد باز هم هیچ اتفاقی در این زمینه ها نخواهد افتاد و بحث فاصله مطرح نیست و بحث تفکر است.
وی تاکید کرد: در نشست هایی که در این رابطه داشته ایم کانون همبستگی علوم مهندسی و علوم پزشکی را برگزار کرده ایم و بسیار مناسب است که دانشجویان عضو این مجموعه شوند و این مجموعه شکل بگیرد و با قوام گرفتن آن این حرکت را انجام دهیم.
زرقی اظهار کرد: در زمینه شکل نگرفتن ارتباط دانشگاه با صنعت یکی از حلقه های مفقوده این زمینه شرکت های دانش بنیان بودند که به علت سازوکار اقتصادی از بوروکراسی های دولتی در امان هستند و ارتباط دانشگاه با صنعت را شکل می دهند.
وی افزود: دانشگاه ها محل شراکت، تجارت و دخالت نیستند و وظیفه شان حمایت، نظارت و هدایت است و باید به سمت حمایت از پژوهشگران بروند و نباید اتراقگاه شرکت های دانش بنیان شوند و شرکت ها وقتی رشد پیدا کردند باید در بازار بروند و رشد پیدا کنند.