تصمیم گیری درمورد ترک یک موقعیت شغلی کار ساده ای نیست، اما اگر به برخی نشانه ها توجه کنید، می توانید به درستی این تصمیم پی ببرید.
طبق آمار، هر فرد در طول دوران حرفه ای اش ۱۲ بار موقعیت شغلی خود را تغییر می دهد. این آمار، بیانگر ارتقای شغلی، تغییر نقش های درون سازمانی و ترک یک شرکت به منظور پیوستن به محیط کار دیگری است.
از طرف دیگر، گرچه آمار فوق مؤید این امر است که دیگر دوران پیوستن به یک سازمان و کار کردن در آن تا دوران بازنشستگی، به پایان رسیده است، ولی هنوز بسیاری از مردم نگران پیامدهای استعفای خود هستند. واقعیت این است که اگر شما به دلایل خوبی (مثلا موقعیت بهتر در یک سازمان دیگر) تصمیم بگیرید یک شرکت را ترک کنید، احتمالا شرکت اول می کوشد شما را حفظ کند. ولی معمولا کارمندان برای ارتقای موقعیت حرفه ای خود استعفا نمی دهند.
اگر شما یک دوره طولانی (بیش از دو سال) در یک شرکت کار کرده باشید و بعد به هر علتی شغل خود را ترک کنید، به احتمال زیاد یکی از سؤالات مصاحبه های شغلی آینده تان، به علت استعفای شما برمی گردد؛ هرچند این امر مانع از استخدام تان نخواهد شد. درصورتی که رزومه باثباتی نداشته باشید، ممکن است ترجیح بدهید لااقل یک سال موقعیت حرفه ای خود را حفظ کنید.
بااین حال حتی افرادی که رزومه پایداری دارند، گاهی به مدتی طولانی در یک موقعیت بد شغلی باقی می مانند و علت آن ، گاهی عدم تمایل به جابه جایی و تغییر و گاهی اوقات صرفا تنبلی افراد است.
اگر شما هم به تغییر شغل تان فکر می کنید، موقعیت های زیر نشان دهنده تصمیم درست شما هستند؛ البته درصورتی که فرصت های دیگری نیز پیش روی شما قرار داشته باشد.
هیچ فرصت رشدی در این شرکت ندارید
گاهی اوقات شما شغل تان، همکاران تان و حتی رئیس تان را دوست دارید، اما باز هم مجبورید حرفه فعلی تان را ترک کنید. یکی از این موقعیت ها زمانی است که شما برای شرکت کوچکی کار می کنید که هیچ فرصت رشدی در آن نخواهید داشت.
این اتفاق غالبا زمانی رخ می دهد که خود شرکت، به ایستایی رسیده است و دیگر امکان رشد یا تغییر ندارد. رئیس یا مالک شرکت، ترجیح می دهد کسب وکارش را در همین سطح نگه دارد و بسیاری از کارمندان هم مشکلی با شرایط مذکور ندارند.
اما اگر ایستایی شرکت به این معنی باشد که شما دیگر مهارت جدیدی یاد نمی گیرید و هیچ امیدی برای رشد و پیشرفت ندارید، ترک شرکت حرکت درستی محسوب می شود. زمانی که محیط کار مثبتی دارید، جابه جایی شغلی کار آسانی نیست، ولی اگر امیدوار و مایلید دانش و تخصص خود را بهبود دهید، ادامه فعالیت در این شرکت تصمیم اشتباهی است.
ساعت کاری تان افزایش پیدا کرده، ولی دستمزدتان ثابت مانده است
گاهی اوقات در موقعیتی قرار می گیرید که از شما انتظار می رود بدون افزایش دستمزد، کار بیشتری انجام دهید. ممکن است یک موقعیت شغلی باز در شرکت تان به وجود آمده باشد که هنوز کارمند جدیدی را برای آن استخدام نکرده اند، یا یکی از همکاران تان به هر دلیلی مدتی غیبت داشته باشد و از شما بخواهند که وظایف او را انجام دهید.
اگر چنین شرایطی برای چند روز یا حتی چند هفته ادامه داشته باشد، مشکل خاصی نیست، ولی اگر ماه ها گذشته است و شما ساعات طولانی (بیش از وظایف خودتان) کار می کنید و رئیس تان هیچ گونه پیشنهاد افزایش حقوقی را نمی پذیرد، شاید زمان آن فرا رسیده است که شرکت فعلی تان را ترک کنید.
با رئیس بدی کار می کنید
گاهی اوقات مشکل کاری شما، رئیس تان است. ممکن است او فردی بی انصاف، تنبل یا بی صلاحیت باشد. چنین شرایطی ادامه کار برای شرکت فعلی را بسیار دشوار می کند. اگر در چنین موقعیتی قرار دارید و نمی توانید به کمک بخش منابع انسانی اوضاع را اصلاح کنید، ممکن است ترک شرکت بهترین راه حلی باشد که پیش روی شما است.
نمی توانید رؤیاهای خود را دنبال کنید
ممکن است سال ها پیش، تحت شرایط خاصی شغل فعلی تان را انتخاب کرده باشید. شاید در آن زمان این شغل نیازهای شما را برطرف می کرد، اما حالا متوجه شده اید که در این موقعیت کاری، نمی توانید اهداف اصلی تان را پیگیری کنید. حتی اگر شغل تان از ثبات و امنیت خوبی برخوردار باشد یا بسیاری از مردم آن را یک فرصت رؤیایی ببینند، نباید شور و اشتیاق و برنامه های آینده خود را قربانی این کار کنید.
به خودتان اعتماد کنید
شغل تان را صرفا به این دلیل که روز یا هفته خوبی نداشته اید ترک نکنید. اما اگر واقعا خوشبخت نیستید و یقین دارید که شرایط فعلی بهبود پیدا نمی کند، باید بدانید که استعفا، نه به معنی شکست است و نه چیزی که بابت آن شرمنده شوید. اگر برای ترک شغل فعلی، دلیلی درست و منطقی دارید، این تصمیم می تواند به فردایی بهتر و شادتر منجر شود.