معاون وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد: با توجه به اهمیت بازشدن مسیرهای خروجی تهران در زمان بحران هایی مانند زلزله، این وزارتخانه برنامه های جدی برای توسعه راه های خروج از پایتخت در نظر دارد.
به گزارش ایسنا، خیرالله خادمی امروز در نشستی اظهار کرد: در طول سال های گذشته نوع جاده های ایران طوری بوده که بسیاری از مردم برای سفر به نقاط مختلف کشور مجبور بودند از راه های تهران عبور کنند که این موضوع هم زمان مسافران را تلف می کرد و هم برای تهران ترافیکی بسیار جدی به وجود می آورد.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل با اشاره به پروژه هایی که به منظور خروج تهران از این وضعیت طراحی شده اند، توضیح داد: یکی از این کارها مطرح کردن بعضی از مسیرها از مبداء قم بود. از یک سو محور حرم تا حرم از قم به سمت مشهد ساخته می شود که به جای عبور ترافیک آن در تهران به سمت چرمشهر و ورامین حرکت می کند و از سوی دیگر ما طرحی را دنبال می کنیم که راهی از قم به سمت ساوه و سپس قزوین ساخته شود تا ترافیک شمال غرب نیز نیازی به عبور از تهران پیدا نکند.
وی با بیان این که با وجود این طرح ها همچنان مسافران شمال ایران مجبور بودند از راه های اصلی تهران عبور کنند، اظهار کرد: خوشبختانه در قالب تفاهم نامه ای که چند روز قبل نهایی شد، از محدوده چرمشهر یک آزادراه به سمت پردیس و بومهن ساخته می شود تا این مسافران نیز نیاز به ورود به تهران نداشته باشند.
خادمی اضافه کرد: در کنار آن ساخت کنارگذر جنوبی تهران نیز به طول ۱۵۸ کیلومتر در دستور کار است که امیدواریم قطعه نخست آن تا پایان امسال زیربار ترافیک برود. مجموعه این اقدامات با این هدف انجام می شود که راه های خروج تهران گشایش یافته و در پدافند غیرعامل وضعیت این شهر بهبود یابد.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور درباره آخرین وضعیت آزادراه همت نیز اظهار کرد: ۱۵ کیلومتر از این پروژه باقی مانده که در عرصه اجرایی با مشکل برنامه ریزی مواجه نیست، اما حدود ۶۰ واحد مسکونی در دل آن قرار دارد که برای خرید آنها نیاز به ۳۵ میلیارد تومان پول نقد داریم و پس از آن نیز چند ماه زمان می برد تا ساکنان آن خانه هایشان را تخلیه کنند.