عضو هیأت مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت بعد از انقلاب جمعیت کشور 2.8 برابر رشد کرد اما دولت در همین مدت 4.8 برابر رشد داشته است و این یک فاجعه محسوب می شود.
محسن شرکا در گفت وگو با ایسنا با اشاره به جزییات و ویژگی های لایحه بودجه سال 97 و مختصات آن برای بهبود وضعیت بازار اظهار کرد: ما نیازمند دولت کوچک، هوشمند، ورزیده، خردمند و چابک هستیم و لی متأسفانه طول و عرض دولت خیلی بزرگ شده و نرخ رشد جمعیت با نرخ رشد دولت از ابتدای انقلاب تاکنون تناسب نداشته است. آنچه مسلم است این است که باید در اقتصاد کشور به قیمت های واقعی برسیم؛ یعنی کاری انجام دهیم که بستر ایجاد شغل فراهم شده و سفره های مردم گسترده شود و قشر فقیر بتواند رشد کرده و به سطحی متوسط از کسب درآمد برسد.
وی ادامه داد: هنر ما در این است که بتوانیم قشر پایین جامعه را به رفاهی نسبی برسانیم و در نهایت یک عدالت اجتماعی در جامعه حاکم کنیم. دولت باید این مسئله را به عنوان یک اصل و محور در نظر گیرد و برای این کار باید یارانه ها به قشر کم درآمد و آسیب پذیر و همچنین بخشی از روستاییان تعلق گیرد.
شرکا با بیان اینکه در هر شرایطی که هر ایرانی متقاضی دریافت یارانه است، در نهادهای حمایتی ثبت نام کند، تصریح کرد: این افراد باید شناسایی شده و یارانه به ایشان تعلق گیرد. در واقع یارانه باید به سمت نهادهای حمایتی گسیل شود تا از این منبع برای حمایت از اقشار کم درآمد استفاده شود.
عضو هیأت مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی خاطرنشان کرد: مردم باید آزاد باشند تا بتوانند برای دریافت یارانه ها ثبت نام کنند. ما یک پیله ای دور خود پیچیده ایم که باید جسارت خروج از آن پیله را در خود احساس کنیم. مردم معتقدند باید به اقشار ضعیف جامعه حتماً یارانه پرداخت شود؛ البته این یارانه نباید 45 هزار تومان باشد.
وی اضافه کرد: یارانه ها باید به صورت کارتی به مردم ارائه شود و بتوانند از این طریق از امکانات رفاهی دولت بهره مند شوند. امروز نیز نگه داشتن یارانه روی قیمت سوخت به مصلحت نیست ولی باید زیرساخت های آن را مهیا کنیم و این افزایش قیمت نباید تبدیل به مالیات بر ارزش افزوده شود. در واقع همه بودجه های ما صرف هزینه های جاری دولت و حقوق کارکنان دولت می شود. این اصلا به مصلحت کشور نبوده چراکه 85 تا 95 درصد بودجه باید در پروژه های عمرانی هزینه شود تا بتواند توسعه ایجاد کند.