مدیرعامل راه آهن ایران گفت در برنامه ششم توسعه دولت 1.5 میلیارد دلار در زیرساخت های صنعت حمل و نقل ریلی سرمایه گذاری می کند.
سعید محمدزاده روز دوشنبه در حاشیه امضای قرارداد تأمین مالی 3 میلیارد یورویی بین ایران و روسیه در زمینه حمل و نقل ریلی افزود: دولت به توسعه حمل و نقل ریلی توجه ویژه ای دارد و با گشایش اعتبارات اسناد، برقی کردن مسیر ریلی تهران - مشهد از پنجشنبه گذشته آغاز شده است.
وی افزود: در پایان برنامه ششم توسعه باید سهم حمل و نقل ریلی در جابه جایی کالا به 30درصد و در بخش مسافری به 20 درصد افزایش یابد و ما امیدواریم با افزایش سرمایه گذاری ها، به این هدف مهم دست پیدا کنیم.
محمدزاده با اشاره به امضای قرارداد 3 میلیارد یورویی بین ایران و روسیه اظهار داشت: از طریق این خط اعتباری به کمک سازندگان داخلی و مشارکت شرکت های روسی تعداد زیادی واگن باری و مسافری و لوکوموتیو در کشور تولید می شود و در مرحله نخست تولید 6هزار واگن باری در سه شرکت واگن سازی پارس، واگن سازی کوثر و واگن سازی فولاد درخشان آغاز می شود.
همچنین رئیس هیأت مدیره مرکز توسعه تجارت روسیه نیز در این مراسم گفت: این مرکز از هرگونه سرمایه گذاری در ایران حمایت می کند و شاهد امضای قرارداد 3میلیارد یورویی در تهران هستیم.
«پیتر فرادکوف» افزود: هدف ما از امضای این قرارداد ساماندهی انواع سرمایه گذاری شرکت های روی در ایران است تا بتوانیم به صورت مشترک این واگن ها و لوکوموتیوها را برای توسعه حمل و نقل ریلی ایران سریع تر تولید کنیم.
به گزارش ایرنا، وی تأکید کرد: با امضای این قراردادها و حمایت های مالی همکاری های دو کشور ایران و روسیه در بخش های مختلف اقتصادی بیش از پیش تقویت خواهد شد. ایران و روسیه روز دوشنبه دو سند همکاری به ارزش 3میلیارد یورو برای سرمایه گذاری در تولید واگن و لوکوموتیو به امضا رساندند؛ در این قرارداد که بین راه آهن ایران و مرکز توسعه تجارت روسیه و شرکت بیمه اعتباری روسیه به امضا رسید، طرف روس مبلغ 3میلیارد یورو برای تولید مشترک واگن، لوکوموتیو و تجهیزات مورد نیاز شبکه حمل و نقل ریلی اختصاص می دهد.