معاون برنامه ریزی و اقتصاد حمل و نقل راه آهن ایران، افزایش رقابت در بازار حمل و نقل و تحولات حوزه تجارت بین الملل را دو دغدغه مهم راه آهن کشور دانست و افزود: پیش از این، هر خدمتی ارائه می کردیم، مشتریانی از قبل برای آن وجود داشت و مدیریت بازار دغدغه ما نبود، اما با افزایش رقابت در حوزه باری و مسافری، باید نحوه ارائه خدمات را متناسب با تحولات بازار تدوین کنیم.
به گزارش «فرصت امروز» از شرکت راه آهن ایران، نورالله بیرانوند رصد تحولات محیطی را برنامه مهم و مستمر همه سازمان ها دانست و افزود: هر سازمان برای بقای خود، باید با تحولات محیطی تطبیق پیدا کند.
بیرانوند خصوصی سازی و شکل گیری زنجیره جدیدی از خدمات ریلی را از جمله رویدادهای چندساله اخیر راه آهن عنوان کرد و افزود: پیش از این، همه خدمات و زنجیره تأمین، تحت کنترل راه آهن بود اما بعد از خصوصی سازی تا حدودی از کنترل این شرکت خارج شده و نقش مدیریتی راه آهن به هماهنگ کننده و سیاست گذار تغییر یافته است.
این مقام مسئول تحولات در حوزه تجارت بین الملل را از دیگر رویدادهای حوزه حمل و نقل ریلی دانست و افزود: در20 سال گذشته، تجارت در حوزه بین الملل از نظر حجم، ساختار و کیفیت دچار تحولات جدی شده و قطب های جدید اقتصادی در کشورهای منطقه ایجاد شده است.
معاون برنامه ریزی و اقتصاد حمل و نقل راه آهن با اشاره به اهمیت مزیت ارتباطی کشور، گفت: اهمیت دادن به مزیت ارتباطی، منبع درآمدی ترانزیتی و مستمری برای کشور به دنبال خواهد داشت، به ویژه اینکه بر اساس رویکرد دولت، ترانزیت با محوریت ریل مورد توجه قرار گرفته است.
بیرانوند آی تی را ضرورتی برای سازمان ها دانست و گفت: تحولات تکنولوژیکی که در حوزه IT در دنیا اتفاق افتاده، بسیاری از حوزه های دیگر زندگی را تحت تأثیر قرار داده و کسب و کار نوین که به وسیله IT رخ می دهد، چالش ها و فرصت های جدیدی را ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: از این رو، ضروری است روابط را با ذی نفعان مانند صاحبان بار، شرکت های حمل کننده، تعمیرکار، تأمین کننده، اپراتورها و. . . در محیط اقتصادی بازتعریف کنیم زیرا در تولید خدمات و تدوین و تنظیم روابط با شرکت ها نقش مهمی ایفا می کنند.
وی ادامه داد: شفافیت و محاسبه پذیری سازمان، چابکی و سرعت واکنش به تحولات محیطی و بازار محور بودن سازمان نیز از ضرورت هایی است که به هدف اصلی که همان ارتقای سطح کالاها و خدمات و استفاده حداکثری از ظرفیت سازمان است، کمک می کند.
بیرانوند تأکید کرد: مجموعه این ضرورت ها موجب شده پروژه هایی در سازمان طراحی و اجرا شود تا به این اهداف دست یابیم که یکی از این پروژه ها، مستندسازی و بهبود فرآیندهای سازمانی است.
معاون برنامه ریزی و اقتصاد حمل و نقل راه آهن افزود: این پروژه تاکنون در حوزه معاونت های فنی و زیربنایی و ناوگان اجرا و تقریبا تکمیل و در ادارات کل مناطق نیز در راه آهن خراسان و راه آهن یزد به صورت آزمایشی انجام شده است.