سازمان راهداری کل کشور جدیدترین آمارهای ترانزیت هشت ماهه اسال جاری را اعلام کرده که بر این اساس این شاخص رشدی ۲۱ درصدی را نشان می دهد.
به گزارش ایسنا، طبق اعلام این سازمان در هشت ماهه سال ۱۳۹۶، بیش از 6 میلیون تن کالا از ۳۲ رمز فعال زمینی و آبی کشور ترانزیت شده که رشدی ۲۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل را نشان می دهد. این آمار در حالی به وجود آمده که پس از زلزله اخیر این نگرانی وجود داشت که آمار ترانزیت در مرزهای غربی ایران کاهش پیدا کند، اما طبق برنامه ریزی صورت گرفته و همکاری بخش خصوصی، عملکرد پایانه های مرزی در این حوزه رشدی جدی داشته و استان کرمانشاه نیز در این رشد سهمی قابل توجه ایفا کرده است.
در طول این هشت ماه یک میلیون و ۷۷۲ هزار تن مواد نفتی و 4 میلیون و ۲۸۱ هزار تن مواد غیرنفتی در مرزهای ایران جابه جا شده که عمده ترین کالاها در این حوزه مازوت، پارچه، قطعات اتومبیل، برنج، گازوئیل، لاستیک و پنبه بوده است.
مانند قبل همچنان بندر شهید رجایی با ثبت بیش از ۳۶ درصد ترانزیت کالا به نام خود فعال ترین مرز در این حوزه بوده و در زمینه مرزهای ورودی مرز پرویزخان با ۱۷ و بازرگان با حدود ۱۱ درصد در رتبه های بعدی قرار گرفتند.
همچنان اصلی ترین مبدا ترانزیتی ایران، عراق و مقصد امارات متحده عربی بوده است که کالاهای نفتی اصلی ترین محصول در این جابه جایی را تشکیل می دهد.
طبق اعلام سازمان راهداری در مرزهای استان کرمانشاه با هماهنگی های امنیتی صورت گرفته فعالیت اقتصادی همچنان ادامه دارد و به نظر می رسد زلزله نتوانسته نقش قابل توجهی در کاهش عملکرد این استان داشته باشد و حتی طبق بررسی شاخص های موجود رشد ترانزیتی این استان حفظ شده است.