پنجشنبه, ۲۸ تیر(۴) ۱۴۰۳ / Thu, 18 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز

بر کسی پوشیده نیست که یکی از موثرترین فرآیندهای کسب‏ وکار، در قالب وجود شخصیت حقوقی و به ویژه شرکت های تجاری است. افراد به خودی خود توانایی های محدودی دارند و این شرکت ها هستند که با جمع کردن و هدفمند کردن اشخاص در تلاش برای رسیدن به اهداف اقتصادی و تجاری خود هستند. اما مدیران شرکت های تجاری، از شرکت با مسئولیت محدود کوچک گرفته تا شرکت های سهامی عام بزرگ، در بسیاری موارد به هر دلیلی (کمبود وقت، بی حوصلگی یا نداشتن علاقه) از قوانین و مقررات حاکم بر شرکت ها اطلاع دقیق و شایسته ای ندارند.

به گزارش ویوان نیوز، البته کسی هم انتظار ندارد مدیر یا هیات مدیره یک شرکت همانند یک استاد حقوق به تمام جزئیات حقوقی اشراف داشته باشد. اما حداقل انتظار این است که مدیران اصول کلی و قواعد حیاتی را بدانند. این موضوع دو فایده دارد: هم مدیر با آسودگی خاطر شرکت را اداره می‏کند و هم در دام خطرات و مشکلات احتمالی بعدی که ناشی از کم اطلاعی شرکت به قوانین بوده است، نمی افتد.

بسیاری از مدیران اطلاع ندارند که غالب این قوانین آمرانه و اجباری هستند. یعنی هرگونه بی اعتنایی به آنها مسئولیت کیفری یا حقوقی دارد و سبب بروز انواع مشکلات و چالش های قضایی با اشخاص، شرکت ها و سازمان‏های دولتی می‏شود. در نتیجه بر اثر بی توجهی، مدیری که می‏توانست وقت باارزش خود را صرف اداره امور شرکت یا سازمان خود کند، حالا باید در راهروهای دادگستری پاسخگوی افراد و سازمان‏ها باشد. این پاسخگویی حتی می‏تواند منجر به پرداخت خسارت و جریمه های سنگین یا مجازات های بسیار دردناک تر از جزای نقدی شود.

به همین سبب به نظر می رسد اهمیت پرداختن به مسائل اینچنین به زبانی شیوا و لسانی ساده اهمیت وافری داشته باشد. به دنبال این هستیم که به برخی از این مشکلات بپردازیم. در این نوشتار از برخی قوانین شکل گیری شرکت ها شروع می‏کنیم. به خاطر داریم که قواعد، قوانین و آیین نامه های ناظر به تاسیس شرکت ها کاملا آمرانه هستند. یعنی با هر توافقی نمی‏توان خلاف آنها رفتار كرد و با هر میزان اکثریت نمی‏شود به قراردادی رسید که قانون گذار نیز به آن رضایت دهد. در این نوشتار به شرکت های با مسئولیت محدود می‏پردازیم. شرکت هایی که به طور روزانه و دائما در حال ثبت هستند و غالبا به شکل خانوادگی اداره می‏شوند.

نکته مهم اینکه چرا غالبا افراد راغب به تاسیس این دست از شرکت ها هستند؟

پاسخ این است که میزان مسئولیت شرکا تا میزان آورده آنان است. بنابراین اگر شخص حقوقی (شرکت با مسئولیت محدود) بنا به هر دلیلی مورد مطالبه وجه در دادگستری و مراجع قضایی قرار بگیرد، در صورت عدم تکافوی دارایی شرکت، سرمایه داران صرفا تا میزان آورده خود در شرکت مسئولیت دارند؛ امری که اگرچه از منظر حقوقی کاملا منطقی و منصفانه به نظر می رسد، اما راه را برای کلاهبرداران و شیادان نیز باز می گذارد، تا آنجا که به سادگی چنین شرکت هایی را تشکیل می‏دهند و در بازار شروع به خرید و فروش و معامله و واگذاری اسناد تجاری مانند چک شرکتی به افراد جهت بدهی یا تضامین مورد نیاز می‏کنند.

درحالی که اساسا هیچ اعتبار حقیقی پشت چک شرکت و شخص حقوقی در بانک وجود ندارد. البته این ایراد بارها به بانک‏ها گرفته شده که چک را صرفا برای افراد و اشخاص حقیقی یا حقوقی باید لحاظ کنند که واقعا سرمایه مادی آنها قابل قبول و قابل ملاحظه باشد. از این ماجرا که بگذریم، نیک متوجه می‏شویم که به هر حال تأسیس شرکت هایی با مسئولیت محدود برای افراد به ویژه در کسب‏ وکارهای خانوادگی یا کوچک بسیار جذاب و هیجان انگیز است.

روش صحیح و قانونی تاسیس شرکت با مسئولیت محدود چگونه است؟

نکته مهم در این دست از شرکت ها این است که لازم نیست حتما سرمایه شرکت نقدی باشد، بلکه می‏تواند غیرنقدی نیز باشد. در این خصوص ماده 96 قانون تجارت بیان می‏کند: شرکت با مسئولیت محدود وقتی تشکیل می‏شود که تمام سرمایه نقدی تادیه و سهم الشرکه غیر نقدی نیز تقویم و تسلیم شده باشد.

بنابراین قانون اجازه می‏دهد سرمایه به طور غیرنقدی هم تادیه شود منتها باید خاطرنشان كرد در این موارد در صورتی که مقداری از سرمایه شرکت آورده غیرنقدی باشد (اموال منقول و غیرمنقول) ارائه تقویم نامه کارشناس رسمی دادگستری الزامی است و در صورتی که اموال غیرمنقول جزو سرمایه شرکت قرار داده شود، ارائه مستندات مربوطه ضروری است. شرکا که حداقل باید دو نفر باشند شرکت نامه را تنظیم می‏کنند، در شرکت نامه باید صراحتا قید شده باشد که سهم الشرکه‏های غیرنقدی هركدام به چه میزان تقویم شده است.

همچنین تعداد شرکا، نشانی، موضوع و هدف را قید می‏کنند و به امضای همه موسسان می رسانند. سپس شرکا باید اساسنامه شرکت را تنظیم كنند. اساسنامه قانون دربین همه افراد دخیل در شرکت و معرفی کننده شرکت به سایرین ازجمله اشخاص حقیقی یا حقوقی یا سازمان‏های دولتی است. در اساسنامه نشانی دقیق شرکت، صاحبان امضا، میزان اختیارات افراد به خصوص مدیرعامل، چگونگی انحلال و تصفیه و همه موارد مربوط به حیات و ممات شرکت با مسئولیت محدود قید، ثبت و ضبط می‏شود.

وکیل پایه یک دادگستری

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/KpHweyXL
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتاقرص لاغری پلاتین
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه