موفقیت در کسب وکار امری است که به عوامل بسیاری بستگی دارد و همین امر باعث می شود هیچ مدیری نتواند صرفا با تکیه بر یک اقدام، در مسیر پیشرفت گام بردارد. با این حال این امر یک واقعیت است که نمی توانید همواره چند اقدام را به طور همزمان و با کیفیت عالی انجام دهید. به همین خاطر توصیه می شود تا همواره تمرکز خود را روی یک بخش قرار داده و با به سروسامان رسیدن آن اقدام به بهبود ضعف های دیگر کنید.
بدون تردید رضایت شغلی امری است که باعث خواهد شد افراد از تمامی توانایی های خود استفاده کنند. این امر به قدری مهم است که نبود آن همواره عامل اصلی ترک شرکت محسوب می شود. نتایج در این رابطه حاکی از آن است که تیم کاری شما تنها زمانی می تواند تعامل درستی با یکدیگر داشته باشند که هر یک از شرایط خود رضایت کافی را داشته باشند. در غیر این صورت تصور رقابت با سایر شرکت ها و قدم نهادن در مسیر پیشرفت امری کاملا دور از ذهن و غیرممکن به نظر می رسد. در همین راستا در ادامه به معرفی و بررسی راهکارهایی در رابطه با این موضوع خواهیم پرداخت.
1- نحوه انجام وظایف را برعهده خود کارمندان قرار دهید
این امر که همه افراد باید به یک شکل عمل کنند، اگرچه منجر به ایجاد یکپارچگی در شرکت خواهد شد با این حال این امر در صورتی که بر عملکرد افراد تاثیر منفی داشته باشد، اقدامی هوشمندانه محسوب نخواهد شد.
برای مثال ممکن است کارمندی خواهان آن باشد تا برخی از کارهای خود را از راه دور و زمانی که در شرکت حضور ندارد انجام دهد. تحت این شرایط نباید مخالفتی از خود نشان دهید. در واقع لازم است به کارمندان خود اعتماد داشته باشید و آنها را در نحوه انجام کارهایی که از آنها می خواهید، آزاد بگذارید. در بسیاری از شرایط نیز احتمال دارد شرایطی به وجود بیاید که فرد خواهان ترک زودهنگام محل کار خود باشد.
برای مثال تولد فرزند بدون تردید کارمند شما را درگیر شرایط جدیدی خواهد ساخت که لازم است تا به نحوی نشان دهید که شرایط وی را درک می کنید. فراموش نکنید که لازم است ارتباط خوبی با پرسنل خود داشته باشید تا در آنها احساس خوبی شکل گیرد. اگرچه در گذشته با کارمندان برخورد خشک و صرفا مطابق قوانین می شد، با این حال فراموش نکنید که روش های قدیمی دیگر پاسخگو نخواهند بود و لازم است در شیوه های مدیریتی خود تغییراتی اعمال کرده و خود را به روز کنید.
2- شرایط پیشرفت را مهیا سازید
بدون تردید همه افراد خواهان پیشرفت هستند و تصور این امر که تا آخر در یک موقعیت فعلی خود باشند، انگیزه کار را در درازمدت از آنها خواهد گرفت. در این راستا لازم است برای افرادی که خواهان موفقیت و ترقی هستند، مسیر را هموار سازید. این امر نه تنها منجر به هرج و مرج در شرکت نخواهد شد، بلکه باعث به وجود آمدن رقابت نیز می شود که خود باعث بالارفتن سطح کار افراد خواهد شد. در این راستا لازم است جایگاه افراد براساس عملکرد آنها باشد. این عمر باعث خواهد شد یک کارمند عادی هم شانس حضور در رده های بالا را پیدا کرده و این سیستم چرخشی در نهایت به شما تیمی همه فن حریف خواهد داد که خود به ارتقای سطح شرکت کمک کرده و شما را در رقابت با سایر شرکت ها در موقعیت بهتری قرار خواهد داد.
3- تبعیض های بیجا را کنار بگذارید
همواره این احتمال وجود دارد که فردی را استخدام کنید که نسبتی با شما داشته باشد. این امر اگرچه چندان توصیه نمی شود با این حال در صورتی که باعث تغییر در رفتار شما و اعطای امتیازات ویژه به فرد مذکور نشود، بلامانع است. همچنین لازم است به نحوی عمل کنید همه پرسنل بدانند که اقدامات غیراخلاقی و خودشیرینی آنها تاثیری بر تصمیم گیری های شما نخواهد داشت. توصیه می شود به افرادی که از شما انتقاد درستی می کنند پاداش بدهید. در واقع این گفته ها به شما کمک خواهند کرد ضمن آگاهی نسبت به ضعف های خود بتوانید آنها را برطرف کرده و به درستی در مسیر پیشرفت قرار گیرید. به همین خاطر اگرچه همه افراد تشویق و تعریف را دوست دارند، با این حال باید از موارد بیجا جلوگیری کنید.
4- استراحت های بیشتر و با کیفیت بالاتری را در اختیار کارمندان قرار دهید
این امر یک واقعیت است که تمامی کارکنان شما از یک سطح توانایی و آستانه تحمل یکسان برخوردار نیستند. همین امر باعث خواهد شد انتظارات بیش از حد منجر به نارضایتی شدید شود. در همین راستا امروزه بیشتر شرکت ها ورزش را در ساعات کار افراد قرار می دهند تا توانایی بدنی و اعتماد به نفس کارکنان در سطح مطلوبی قرار گیرد. با این حال این امر به تنهایی کافی نبوده و لازم است زمان های مشخصی برای استراحت افراد داشته باشید. مقدار و مدت زمان آن نیز برای هر بخش با توجه به حجم کاری آنها متفاوت بوده با این حال تمامی بخش ها باید از آن برخوردار باشند.
همچنین بهتر است نحوه استراحت را نیز با خلاقیت هایی همراه سازید. برای مثال پخش موزیک همراه با سرو قهوه اگرچه هزینه خاصی را دربر نخواهد داشت با این حال حس فوق العاده ای را در آنها به وجود خواهد آورد. در واقع نباید کارکنان خود را برده خود دانسته و همواره باید این دید را که آنها همراهان شما در مسیر موفقیت هستند، داشته باشید.
5- اهداف شرکت را برای کارکنان خود تشریح کنید
مهم ترین عاملی که تیم را خسته می کند، عدم وجود برنامه نبوده و بدون شک آگاهی نداشتن نسبت به دلیل کارها در نهایت فرد را در نقطه ای متوقف خواهد ساخت. در واقع این امر که افراد ندانند در آینده چه می شود، خود منجر به استرس در آنها خواهد شد که خود روح و جسم آنها را به شدت تضعیف خواهد کرد. به همین خاطر پس از استخدام لازم است نسبت به کارهایی که قرار است انجام دهید و اهدافی که در سر دارید، کارکنان خود را به خوبی تفهیم کنید تا با به دست آوردن چارچوبی منطقی، خارج از محدوده ای که باید عمل نکنند.
6- انجام کار مربوط به محیط کار نیست
بدون تردید کارمندی تنها نقش افراد نبوده و تصور این امر که می توانند ساعات بیشتری به کار خود بپردازند، امری است که دیر یا زود با اعتراض افراد همراه خواهد شد. اگرچه راهکار مدیران در این رابطه تهدید به اخراج کردن است، با این حال جایگزین کردن، امری زمان بر بوده و همواره راهکار آخر شما باید محسوب شود. همچنین رفتار نادرست با حتی یک نفر این تصور را در سایر افراد به وجود خواهد آورد که نفر بعدی بوده و این خود منجر به ایجاد تنش خواهد شد. در همین راستا لازم است ضمن احترام به ساعات غیراداری افراد، در صورتی که نیاز به فعالیت بیشتر دارید، خواسته خود را دوستانه مطرح کرده و برای آن امتیازاتی قائل شوید. با این حال تحت هیچ شرایطی نباید این تصور به وجود بیاید که مجبور به قبول آن هستند.
در آخر توجه داشته باشید که به هر میزان که توجه بیشتری نسبت به کارمندان خود نشان دهید، به همان میزان نیز تعهد و میل به سخت کوشی را در آنها بالاتر خواهید برد. در این رابطه الزامی وجود ندارد که حتما اقدامات سخت و هزینه بری را انجام دهید. تنها کافی است این نکته را به اثبات برسانید که آنها مورد توجه شما قرار دارند، این خود به تنهایی رضایت شغلی افراد را در پی خواهد داشت.