شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در آخرین روز کاری در هفته جاری با رشد 9 واحدی به سطح 84هزار و 744 واحد رسید. در بازار روز چهارشنبه نماد پتروشیمی فناوران با 16 واحد، نماد پالایش نفت تهران با 15 واحد، نماد پالایش نفت اصفهان با 13 واحد، نماد پتروشیمی پردیس با 12 واحد و نماد سرمایه گذاری خوارزمی با 7 واحد افزایش، بیشترین تأثیر را بر رشد پایان هفته شاخص کل بورس داشتند. در مقابل، نماد داده گستر عصرنوین های وب با 15 واحد، نماد سرمایه گذاری غدیر با 12 واحد، نماد صنایع پتروشیمی خلیج فارس با 11 واحد، نماد سایپا و نماد گسترش نفت و گاز پارسیان با 9 واحد کاهش بیشترین تأثیر منفی را در جلوگیری از رشد بیشتر نماگر بورس داشتند.
همچنین در بازار فرابورس ایران شاخص کل با رشد همراه بود و با افزایش 4 واحدی به رقم 929 واحد رسید. در بازار فرابورس، معامله گران 238 میلیون و 704 هزار برگه بهادار در قالب 32 هزار و 323 نوبت معامله و به ارزش 161 میلیارد و 259 میلیون تومان دادوستد کردند.
بورس تهران زیر سایه ریسک های سیاسی
به نظر می رسد با توجه به نزدیک شدن به زمان اعلام ضرب الاجل تأیید پایبندی ایران به مفاد برجام توسط رئیس جمهوری آمریکا، فعالان بازار سهام، احتیاط را در دستور کار خود قرار داده اند. بر این اساس دورنمای اقتصاد ایران در حالی زیر سایه سنگین اخبار سیاسی به ویژه آینده برجام تیره شده که به نظر می رسد افزایش نرخ ارز بیش از گذشته بر عدم اقبال سرمایه گذاران به بورس تهران تأثیرگذار است. این وضعیت باعث شده بی اعتمادی به آینده، همچنان در بازار سهام به چشم آید و استراتژی های کوتاه مدت نگر مبنای عملکرد اکثر معامله گران بورس تهران قرار گیرد.
بدین ترتیب روز چهارشنبه بورس تهران نظاره گر معاملاتی به نسبت کم حجم در اغلب نمادهای معاملاتی بود که انتظار برای افزایش نرخ ارز دوباره گروه فلزات اساسی و پالایشی ها را به عنوان لیدر بازار سهام معرفی کرد؛ گروهی که به مدد حقوقی های خود شاهد بازارگردانی و حمایت در مقابل فروشندگان اغلب حقیقی بود و همین امر مانع از ریزش شاخص کل شد. در دادوستدهای روز چهارشنبه سهم های گروه فرآورده های نفتی عمدتا با رشد مواجه شده اند اما محصولات شیمیایی، اطلاعات و ارتباطات و تعداد زیادی از خودرویی ها روند کاهشی در قیمت پایانی را تجربه کردند.
با گروه های بازار سهام
در آخرین روز معاملاتی هفته نمادهای نفتی عمدتا با روند افزایشی مواجه بودند، البته این روند افزایشی چندان زیاد نبود و عموما به کمتر از یک درصد ختم می شد. در این گروه ۱۳ میلیون سهم به ارزش نزدیک به 5میلیارد تومان در ۱۶۴۳ نوبت مورد دادوستد قرار گرفت، اما در گروه محصولات شیمیایی تعداد زیادی از سهم ها افت کمتر از یک درصدی در قیمت پایانی را تجربه کردند، هر چند تعداد زیادی از سهم های این گروه جزو نمادهایی بودند که تا حدودی به رشد شاخص دامن زدند.
در گروه استخراج کانه های فلزی نیز روند قیمت سهم ها عموما کاهشی بود، علاوه بر این در گروه اطلاعات و ارتباطات نیز هر سه سهم های وب، آتیه داده پرداز و مبین وان کیش روندی کاهشی در قیمت پایانی را تجربه کردند. روز چهارشنبه در گروه اطلاعات ارتباطات ۱۲ میلیون سهم به ارزش پنج میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان دادوستد شد و در گروه استخراج کانه های فلزی نیز بیش از 8 میلیون سهم به ارزش 2میلیارد و ۶۰ میلیون تومان مورد دادوستد قرار گرفت.
در بازار روز چهارشنبه که تعداد زیادی از سهم ها روند کاهشی در قیمت پایانی را تجربه کردند، قندی ها عمدتا با رشد مواجه بودند و تعدادی از آنها حدود یک درصد و تعدادی نیز حدود 2درصد در قیمت پایانی افزایش یافتند. در این گروه 3 میلیون و ۸۹۹ هزار سهم به ارزش نزدیک به یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان مورد دادوستد قرار گرفت. در بازار دوم بورس تهران نیز که به معاملات درون گروهی سهامداران عمده اختصاص دارد، 227 میلیون سهم پارس خودرو به ارزش بیش از 18.5 میلیارد تومان میان سهامداران عمده این سهم با معاملات انتقالی همراه بود. 75میلیون سهم سرمایه گذاری خوارزمی نیز به ارزش بیش از 6 میلیارد تومان میان سهامداران عمده این سهم با معاملات انتقالی همراه شد.
همچنین 56 میلیون سهم ذوب آهن اصفهان به ارزش کمتر از 4.5 میلیارد تومان کدبه کد شد. 22.5 میلیون سهم سیمان داراب نیز به ارزش بیش از 2.5 میلیارد تومان میان سهامداران عمده این سهم با معاملات انتقالی همراه شد. همچنین 7میلیون سهم فولاد مبارکه اصفهان به ارزش بیش از یک میلیارد تومان به کدهای انتقالی سهامدار عمده جابه جا شد. 5 میلیون سهم سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی نیز به ارزش بیش از 700میلیون تومان کدبه کد شد.
ارتباط با نویسنده: sadrolgharavi@journalist.com