پنجشنبه, ۲۸ تیر(۴) ۱۴۰۳ / Thu, 18 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز

هرچقدر گزینه های بیشتری برای انجام یک کار وجود داشته باشند، تصمیم گیری سخت تر می شود.

بسیاری از افراد باور دارند زندگی در زمان گذشته، از برخی جهات راحت تر از حال حاضر بوده است. در آن زمان تنوع محصولات و خدمات به اندازه امروز نبود و درنتیجه مردم تصمیم گیری راحت تری داشتند. این روزها همه چیز به  اندازه ای زیاد و متنوع شده است که مردم باید مدت زمان زیادی برای انتخاب میان آنها صرف کنند. این تصمیم گیری ها نه تنها زمان زیادی از ما هدر می دهد، بلکه سرمایه باارزش ما نیز برای این تصمیم گیری های بی اهمیت از بین می رود.

متخصصان علوم اعصاب معتقدند شبکه تصمیم گیری مغز ما قادر به اولویت بندی کردن نیست. ما هرروز با اطلاعات زیادی سروکار داریم و باید بهترین آنها را انتخاب کنیم. این یعنی انرژی زیادی برای گرفتن تصمیم های مهم نخواهیم داشت. این موضوع ارتباطی با تعداد تصمیم هایی که می گیریم ندارد، بلکه به میزان فکر کردن ما درباره یک موضوع بستگی دارد.

همه ما از پشیمانی می ترسیم

گاهی اوقات حتی انتخاب کردن یک طعم بستنی نیز می تواند چالش بزرگی باشد. شاید این موضوع ساده به نظر برسد؛ اما ترس از انتخاب نامناسب باعث می شود که انسان ها به پیش پاافتاده ترین تصمیم ها نیز بهای زیادی بدهند. در چنین شرایطی، بدترین حالت این است که طعم بستنی را دوست نخواهید داشت و مقدار کمی از پول های تان هدر خواهد رفت.

از آنجایی که ریسک این تصمیم ها بالا نیست، بعد از گذشت مدتی با حسرت به آنها فکر نخواهید کرد. استفاده از پنج راهی که در ادامه این مقاله زومیت آمده است، به شما کمک می کند که تفاوت میان تصمیم گیری های مهم و غیر مهم را تشخیص دهید. سعی کنید تمام تمرکز خود را بر تصمیم های مهم و ریسکی بگذارید و انرژی خود را برای تصمیم های غیر مهم هدر ندهید.

۱- رضایت خود را در اولویت قرار دهید

یکی از ساده ترین راه ها این است که همواره دنبال رضایت خود باشید. به عنوان مثال اگر به دنبال وسیله ای برای نوشتن هستید، نخستین خودکاری را که می بینید، بردارید و امتحان کنید؛ اگر توانست رضایت شما را جلب کند، همان را انتخاب کنید. انسان های خوشحال کسانی هستند از داشته های خود احساس رضایت می کنند، نه کسانی که بیشتر دارند. شاید شما نتوانید بهترین خودکار ممکن را داشته باشید، اما همین که از داشتن خودکار فعلی خود احساس رضایت می کنید کافی است. این طرز تفکر یکی از مشکلات تصمیم گیری را حل می کند.

۲- گزینه های خود را محدود کنید

فرض کنید می خواهید به صورت آنلاین کفش بخرید. سایت های فروش آنلاین معمولا بیش از ۱۰ صفحه محصول متنوع به کاربران نشان می دهند. در نگاه اول تعداد کفش های انتخابی بسیار زیاد و گمراه کننده به نظر می رسد. بنابراین بهتر است از انواع فیلترها برای محدود کردن انتخاب های خود استفاده کنید. قیمت، مدل، سایز، رنگ و... از جمله مواردی هستند که انتخاب های شما را محدود می کنند. گاهی اوقات پیش می آید که یک نفر قصد داشته باشد دو مدل کفش را به طور هم زمان خریداری کند. در چنین شرایطی نیز بهتر است که کارها جداجدا انجام شوند. ابتدا یکی از کفش ها را انتخاب کنید و سپس سراغ انتخاب کفش دیگر بروید. هرچقدر مدل ها محدودتر باشند، قدرت تحلیل و انتخاب مغز نیز بیشتر می شود.

۳-  نظر دیگران را جویا شوید

اگر می خواهید برای اتاق خواب تان رنگ کاغذ دیواری مناسب انتخاب کنید. بهتر است با یک طراح داخلی مشورت کنید. البته سلیقه شما حرف اول را می زند، اما زمانی که انتخاب ها محدود شدند، می توانید نظر دیگران را نیز جویا شوید. اعضای خانواده، دوستان یا یک فرد با تجربه می توانند راهنمایی خوبی در این زمینه به شما بدهند.

4- زمان خود را محدود کنید

یکی دیگر از راه های تسریع تصمیم گیری این است که برای خودتان محدودیت زمانی تعیین کنید. هر چقدر زمان بیشتری به تصمیم گیری اختصاص دهید، گزینه های بیشتری را بررسی می کنید و انتخاب خودتان را سخت تر خواهید کرد. زمان مشخصی را به تصمیم گیری اختصاص دهید و خودتان را مجبور کنید که در همان مدت ، بهترین تصمیم را بگیرید.

5- از تجربیات گذشته درس بگیرید

هرچقدر گزینه های بیشتری برای تصمیم گیری وجود داشته باشند، میزان اضطراب و صداهایی که در ذهنمان می پیچند نیز بیشتر می شود. همه انسان ها در انتخاب میان خوب و بد احساس سردرگمی خواهند کرد. بهترین کار این است که اتفاقات گذشته و تجربیات آن را در ذهن مرور و از آنها به عنوان راهنما استفاده کنید.

دفعه بعد که خواستید تصمیم مهمی بگیرید، موارد گفته شده در این مقاله را در ذهن مرور کنید. این کار کمک می کند که بهترین تصمیم را در کوتاه ترین زمان ممکن بگیرید.

برچسب ها : فرصت آزاد
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/J8Zw4mHx
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتاقرص لاغری پلاتین
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه