آمازون بزرگ ترین فروشگاه اینترنتی جهان است و شرکت های زیادی در اختیار دارد، اما شاید ندانید که این ۱۵ شرکت معروف هم به آمازون تعلق دارند. به گزارش زومیت، غالب بازار فروش اینترنتی جهان در دستان آمازون است؛ این شرکت نه تنها بزرگ ترین فروشگاه اینترنتی جهان محسوب می شود، بلکه شرکت های بزرگ و معروفی هم در اختیار خود دارد.
در ادامه قصد داریم 14 مورد از شرکت های تحت اختیار آمازون را معرفی کنیم که شاید تصور نمی کردید زیرمجموعه این فروشگاه اینترنتی باشند.
AbeBooks
AbeBooks یکی از بزرگ ترین فروشگاه های اینترنتی کتاب است که در سال ۱۹۹۵ تأسیس و در سال ۲۰۰۸ توسط آمازون خریداری شد. AbeBooks در زمینه فروش انواع کتاب و آثار هنری فعالیت می کند و به فروش کتاب های کمیاب و ممنوعه شهرت دارد.
Audible
اگر به کتاب های صوتی علاقه مندید، قطعاً با فروشگاه اینترنتی Audible آشنا هستید. این فروشگاه که ۲۲ سال از تأسیسش می گذرد، جزو بزرگ ترین فروشگاه های کتاب صوتی محسوب می شود. Audible در سال ۲۰۰۸ به مالکیت آمازون درآمد.
Box Office Mojo
باکس آفیس موجو، بزرگ ترین مرجع بررسی فروش و درآمد فیلم های باکس آفیس است. این وب سایت از الگوریتم های پیچیده و خاصی برای این موضوع استفاده می کند و در سال ۱۹۹۹ میلادی شروع به کار کرد. این وب سایت هم در سال ۲۰۰۸ توسط آمازون خریداری شد.
ComiXology
علاقه مندان به دنیای کمیک ها، کم و بیش با نام ComiXology آشنایی دارند. تخصص این فروشگاه اینترنتی، فروش نسخه های دیجیتال کتاب های کمیک معروف است. در این فروشگاه بیش از یک صد هزار کمیک به فروش می رسد. ComiXology در بهار سال ۲۰۱۴، توسط آمازون خریداری شد.
Curse
اگر اهل بازی World of Warcraft باشید، قطعاً با وب سایت Curse آشنایید. این وب سایت با عرضه مادهای مختلف برای این بازی آغاز به کار کرد، ولی امروزه امکانات مختلفی برای طیف گسترده تری از بازی های کامپیوتری ارائه می دهد. به علاوه این وب سایت امروزه از دارایی های آمازون محسوب می شود.
Diapers
فروشگاه اینترنتی Diapers که به طور تخصصی به فروش لوازم مخصوص نوزاد می پرداخت، پس از خرید توسط آمازون، به دلیل عملکرد ضعیف حذف شد. اکنون اگر بخواهید وارد آدرس Diapers. com شوید، به بخش مربوط به لوازم نوزاد آمازون انتقال پیدا می کنید.
DPReview
بزرگ ترین و تخصصی ترین مرجع دوربین های دیجیتال، در سال ۲۰۱۰ به مالکیت آمازون درآمد؛ البته هیچ نشانه ای از حضور آمازون در وب سایت DPReview دیده نمی شود.
Fabric
یکی از بزرگ ترین خریدهای آمازون در سال ۲۰۰۸، وب سایت Fabric. com بود. این وب سایت در سال ۱۹۹۳ با نام Phoenix Textiles Group آغاز به کار کرد و در زمینه فروش دکوراسیون خانگی فعالیت می کند.
Goodreads
یکی از محبوب ترین فروشگاه های اینترنتی کتاب که تنها شش سال پس از تأسیس، توسط آمازون خریداری شد، Goodreads است؛ در حال حاضر می توانید از حساب کاربری آمازون برای خرید از این فروشگاه استفاده کنید.
IMDb
بعید است کسی در جهان با IMDb، بزرگ ترین مرجع فیلم آشنا نباشد. IMDb یکی از پربازدیدترین و محبوب ترین وب سایت های جهان محسوب می شود و نزدیک به ۷۵ میلیون کاربر ثبت شده دارد. این وب سایت که ۲۶ سال از عمرش می گذرد، در سال ۱۹۹۸ توسط جف بزوس، مدیرعامل آمازون خریداری شد.
Book Depository
آمازون کار خود را با فروش کتاب شروع کرد و طبیعی است که به دنبال خرید فروشندگان و توزیع کنندگان مطرح کتاب باشد. Book Depository یکی از موفق ترین توزیع کنندگان کتاب در اروپاست که در ۱۰۰ کشور، ارسال رایگان دارد.
Twitch
اگر کمی به دنیای بازی های کامپیوتری علاقه داشته باشید، با وب سایت Twitch آشنایی خواهید داشت. این وب سایت در زمینه پخش زنده بازی فعالیت می کند و به طور متوسط ماهانه ۴۵ میلیون بازدیدکننده دارد. Twitch. tv در سال ۲۰۱۴، به قیمت ۹۷۰ میلیون دلار توسط آمازون خریداری شد.
Woot
فروشگاه اینترنتی Woot که ۱۳ سال از عمرش می گذرد، هر روز یک پیشنهاد با تخفیف ویژه در صفحه اصلی خود قرار می دهد. این پیشنهاد معمولاً یک گجت الکترونیکی یا یک قطعه کامپیوتری است. این فروشگاه در سال ۲۰۱۰ به مالکیت آمازون درآمد.
Drugstore
مورد پانزدهم، یکی از خریدهای ناموفق آمازون محسوب می شود. آمازون یکی از بزرگ ترین سرمایه گذاران فروشگاه اینترنتی Drugstore بود و قصد داشت روزی این فروشگاه را به مالکیت خود درآورد، اما مجموعه Walgreens، در سال ۲۰۱۱ این فروشگاه را خریداری و پنج سال بعد، آن را تعطیل کرد. سرنوشت فروشگاه اینترنتی Drugstore یکی از بزرگ ترین ضررهای آمازون تا به امروز محسوب می شود.