بر اساس یافته های جدید گوگل، باج افزار ها در ۲ سال اخیر ۲۵ میلیون دلار برای سازنده های خود درآمد کسب کرده اند.
به گزارش زومیت،در کنفرانس Black Hat USA امسال، تعدادی از کارکنان گوگل موضوع باج افزار را مورد بررسی قرار داده و نقطه نظرات و اطلاعات خود را با دیگر شرکت کنندگان به اشتراک گذاشته اند. باج افزارها این روزها نه تنها برای تولیدکنندگان آن بسیار سودآور هستند، بلکه کارکنان گوگل تأکید کرده اند اثرات مخرب این نوع از بدافزارها احتمالا برای مدت زمان طولانی ادامه خواهد داشت. ساختن و گسترش باج افزارها نسبت به گذشته ساده تر صورت می گیرد و در همین راستا، کسب درآمد از قربانیان نیز به آسانی انجام می شود.
کارکنان گوگل در خلال تحقیقات خود متوجه شده اند که دو نوع خاص از باج افزارها تقریبا نیمی از کل پولی را که در این زمینه هزینه می شود، به خود اختصاص داده اند؛ باج افزارهای رمزگذاری اطلاعات خانواده ی Locky، در سال گذشته حدود ۵.۹ میلیون دلار درآمد به خود اختصاص داده اند. این در حالی است که باج افزارهای رمزگذاری اطلاعات خانواده ی Cerber که به صورت آفلاین هم امکان گسترش دارند، حدود ۶.۹ میلیون دلار برای سازندگان خود درآمد داشته اند.
این آمارها از منابع متعدد، از جمله گزارش افرادی که باج پرداخت کرده اند، محققان مستقل و سوابق موجود در سایت بلاک چِین استخراج شده است. بیت کوین یکی از رایج ترین روش های درخواست پرداخت برای سازندگان باج افزار ها است. بلاک چین ابزاری است که برای رمزگذاری و رمزگشایی تراکنش های بیت کوینی مورد استفاده قرار می گیرد. تمام تراکنش ها به صورت نیمه ناشناس در بلاک چین ثبت می شوند.
کارکنان گوگل متوجه شده اند که اغلب پرداخت های عمده در رابطه با باج افزارها توسط BTC-e، یک صرافی بیت کوین روسی انجام شده است. اخیرا یکی از بنیان گذاران BTC-e با نام الکساندر وینیکک دستگیر شده است. اگر چه الکساندر وینیکک در انتظار استرداد به ایالات متحده است، اما مبادله های بیت کوینی هم چنان ادامه دارند.
به دلیل ناشناس بودن نسبی ارائه شده توسط استانداردهای بیت کوین، پردازش معاملات غیر قانونی و قانونی به یک شکل انجام می شود. درعین حال، انواع جدیدی از باج افزارها در حال ظهور هستند که با اشکال سنتی تر اقدام به باج خواهی از کاربران می کنند. حمله ی باج افزارها از هر نوع، می تواند به سرعت گسترش پیدا کند و به طور کامل ویرانگر شود؛ همان طور که در باج افزار واناکرای در کمترین زمان گسترش پیدا کرد و باعث از بین رفتن اطلاعات بسیاری از کاربران شد.
یکی دیگر از مثال های بارز در این زمینه، بدافزار پتیا و آسیب های آن در اروپا است. مانند هر بدافزار دیگری، تولید انواع جدید باج افزارها هم چنان ادامه پیدا می کند و با توسعه ی روش های انتشار جدید، کارشناسان امنیتی نیز برای مقابله با آن ها دست به کار می شوند؛ با این حال ایده ها و روش های باج خواهی جدید باعث نگرانی بسیاری از کارشناسان شده است.