شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در چهارمین روز معاملاتی هفته با 115 واحد رشد و ثبت رقم 79 هزار و 942 واحد، در آستانه ورود به کانال 80هزار واحدی قرار گرفت. با توجه به روند صعودی شاخص کل بورس، پیش بینی می شود شاخص کل بورس تا رقم 81 هزار واحد که سقف سه ساله مقاومتی آن به شمار می رود، رشد کند. پس از ریزش شاخص کل بازار سهام از دی ماه سال 1392 تاکنون، دماسنج بورس هیچ گاه از این رقم فراتر نرفته است.
از سوی دیگر روز گذشته در گروه های پیشروی بازار، سهامداران عمده و حقوقی در حالی از طریق معاملات درون گروهی به منظور شناسایی سود در مجمع سالانه سهامداران فعال شدند که شاهد افزایش قیمت سهام در برخی نمادهای شاخص ساز بازار سهام بودیم. در این میان معامله گران حقیقی، همچنان به سهم های کوچک و بازار دومی اقبال نشان می دهند.
حضور گسترده حقوقی ها
روز گذشته معامله گران حقوقی حضور گسترده ای در بازار سهام داشتند. در پایان معاملات نیز بانک تجارت با معامله بلوکی 287 میلیون سهمی به ارزش 190 میلیارد ریال بیشترین حجم و ارزش معاملات را داشت. چنان که در بازار دو بورس تهران که به معاملات درون گروهی سهامداران عمده اختصاص دارد بیش از 287 میلیون سهم بانک تجارت به ارزش بیش از 19 میلیارد تومان به کدهای درون گروهی سهامداران عمده انتقال یافت. در هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس سرمایه گذاری ایرانیان 20 میلیون سهم به ارزش بیش از 2میلیارد تومان را به کدهای درون گروهی خود انتقال داد. همچنین 10 میلیون سهم پالایش نفت تهران به ارزش بیش از 2.5 میلیارد تومان در محدوده صفر تابلو بازارگردانی شد.
در سرمایه گذاری مسکن تهران اما 8 میلیون سهم به ارزش بیش از یک میلیارد تومان به کدهای درون گروهی سهامدار عمده انتقال داده شد. در ذوب آهن اصفهان نیز بیش از 263 میلیون سهم این شرکت به ارزش بیش از 21میلیارد تومان به کدهای درون گروهی سهامدار عمده انتقال یافت. به علاوه بیش از 42 میلیون سهم فولاد مبارکه اصفهان به ارزش کمتر از 6میلیارد تومان در محدوده صفر تابلو با معاملات انتقالی سهامدار عمده روبه رو بود.
با گروه های بازار سهام
در معاملات روز سه شنبه نماد شرکت ارتباطات سیار ایران بیشترین نقش را در نوسانات صعودی دماسنج بازار سهام داشت. پس از این نماد خدمات انفورماتیک و صنایع پتروشیمی خلیج فارس بیشترین نقش را در رشد شاخص کل داشتند. در طرف مقابل اما گروه مپنا، پارس خودرو و فولاد خراسان بیشترین تأثیر را در افت دماسنج بازار سهام ایفا کردند. روز گذشته قندی هایی که طی روزهای گذشته توانسته بودند رشد یکدستی را تجربه کنند در تعدادی از نمادها شرایط کاهشی را تجربه کردند.
هر چند برخی نمادها در این گروه رشد بیش از 4 درصدی را تجربه کردند. از سوی دیگر گروه استخراج کانه های فلزی نمادهایی همچون معادن بافق، توسعه معادن روی ایران و باما توانستند بیش از ۴ درصد رشد داشته باشند. در گروه خودرو نمادهایی همچون ایران خودرو، ایران خودرو دیزل، ریخته گری تراکتورسازی ایران و مهندسی صنعتی روان فن آور، از جمله نمادهایی بودند که در قیمت پایانی از خود رشد نشان دادند، اما در طرف مقابل سایپا دیزل، پارس خودرو و موتورسازان تراکتورسازی ایران، در قیمت پایانی افت را تجربه کردند. همچنین گروه های خودرو، فلزات اساسی و رایانه با بیشترین حجم و ارزش معاملات در صدر برترین گروه های صنعت قرار گرفتند.
سبزپوشی آیفکس ادامه یافت
معاملات فرابورس ایران روز سه شنبه در حالی سپری شد که برای چندمین روز متوالی سبزپوشی آیفکس ادامه یافت و حجم و ارزش معاملات در ارقام بالایی قرار داشت.
نماد ذوب آهن اصفهان روز گذشته بیشترین حجم معامله را به نام خود ثبت کرد و نماد آتیه داده پرداز بالاترین ارزش معاملات را به میزان 60 میلیارد ریال تجربه کرد. نماد شرکت ذوب آهن اصفهان ضمن آنکه حجم معاملات بالایی را شاهد بود، نخستین نماد پربازدید نیز لقب گرفت و موجب بیشترین تأثیر منفی بر آیفکس به میزان بیش از یک واحد شد.
در نهایت شاخص کل فرابورس با رشد نزدیک به یک واحدی جایگاه خود در ارتفاع 933 واحدی را افزایش داد و در نزدیکی پله 934 واحدی ایستاد. نمادهای پالایش نفت شیراز، هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه و پتروشیمی زاگرس سه نمادی بودند که تا سطح حداکثر یک واحد تأثیر مثبت بر این نماگر بازار داشتند.
ارتباط با نویسنده: sadrolgharavi@yahoo.com