حیدر مستخدمین حسینی می گوید در چهار سال گذشته دولت موفق نشد وضعیت برخی بخش های اقتصاد ایران از جمله موسسات اعتباری و بانکی را ساماندهی کند و این موضوع باید در اولویت های دولت بعد باشد.
مستخدمین حسینی در گفت وگو با ایسنا، درباره عملکرد دولت در زمینه اقتصادی گفت: تنظیم روابط اقتصادی کشور و پی ریزی رشد اقتصادی یکی از برنامه های اصلی در حوزه اقتصاد ملی است که در چهار سال گذشته محقق نشد و باید دید که در دولت بعدی چه اقداماتی در این زمینه صورت خواهد گرفت.
وی اظهار کرد: در چهار سال گذشته عمده تأکید دولت بر مهار تورم بود و دولت تلاش کرد با اقدامات مختلف زمینه کاهش تورم را فراهم کند، ولی همین موضوع در بخش هایی موجب کاهش تولید ملی شد و به این ترتیب رکود اقتصادی هنوز در بخش هایی از اقتصاد ایران وجود دارد. مثلا هنوز رشد بخش ساختمان و بخشی از صنعت منفی است.
مستخدمین حسینی به وضعیت بازارهای مالی اشاره کرد و گفت: بازارهای مالی وضعیت مناسبی ندارند. ارزش بورس نسبت به چهار سال گذشته هم حتی کاهش پیدا کرده و بازارهای پولی، بانک ها و موسسات اعتباری بدترین شرایط را به لحاظ بازدهی و ارائه خدمات دارند.
وی اضافه کرد: متأسفانه یکی از اتفاقاتی که در سال های گذشته افتاد و کم سابقه بود این بود که بانک ها از مقام ناظر تبعیت نمی کردند و مصوبات شورای پول و اعتبار در موارد بسیاری عملا اجرا نمی شد، به این ترتیب که مدیران بانک ها تصمیمی گرفتند که مصوبات شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی را دور بزنند و نمونه بارز آن را می توان در نرخ سود بانکی دید.
معاون رئیس بانک مرکزی پیشین گفت: اگر این دولت در دور بعد هم باقی بماند نیازمند آن است که تغییراتی را ایجاد کرده تا اقتدار مقام ناظر بر بانک ها احیا شود.
مستخدمین حسینی همچنین از سیاست های مالیاتی نیز انتقاد کرد و ادامه داد: در سال هایی که درآمدهای نفتی کاهش پیدا کرده بود دولت به سمت افزایش کسب درآمد از مالیات رو آورد و همین موضوع باعث شد که فشار در بخش های مولد اقتصادی ایجاد شود. گرچه درآمد دولت افزایش یافت، ولی به هرحال افزایش مالیات در مواردی منجر به آسیب خوردن بخش های تولیدی شد. ضمن اینکه برخی قوانین از جمله قانون ارزش افزوده نیاز به بازنگری دارد تا جلوی گرفتن مالیات چند باره از تولیدکننده گرفته شود.
این اقتصاددان در خصوص سازمان برنامه و بودجه نیز تصریح کرد: این سازمان در این دولت احیا شد و در ابتدا نیز سخنانی درباره بودجه نویسی عملیاتی به میان آمد، ولی در ادامه دوباره دولت ترجیح داد که روال بودجه نویسی گذشته را در پیش بگیرد و بدون تغییر و تحول جدی در بخش های مختلف به همان روال گذشته عمل کند. ضمن اینکه انتظار می رفت این سازمان طوری برنامه ریزی کند که هزینه ها کنترل شود و کسری بودجه ایجاد نشود که البته این موضوع نیز محقق نشد.