همچنین نادر مالکی، رئیس همایش بین المللی بانکداران فرانکفورت و مدیرعامل گروه مالکی در این آیین با تأکید بر ضرورت تقویت بانک های ایرانی مستقر در اروپا گفت: «نشست بانکی و تجاری ایران – اروپا» مهم ترین سکو برای بانک ها و شرکت های اروپایی و ایرانی است.
وی افزود: در تلاش هستیم تا شرایط را برای بانک هایی که می خواهند در اروپا شعبه داشته باشند، فراهم کنیم. سیاست ایران این است که درهای اقتصاد را باز و از سرمایه گذاری خارجی برای توسعه زیرساخت ها و استفاده از شرکت های بین المللی استقبال کند.
به گفته مالکی، در دومین همایش بانکی و تجاری ایران-اروپا در مارس 2016، مهم ترین موضوع اتصال دوباره سیستم بانکی ایران به سیستم بانکی بین الملل بود. اما متأسفانه این موضوع از آن زمان تاکنون همچنان حل نشده باقی مانده است، به طوری که شرکت های اروپایی و ایرانی با وجود تمایلی که برای آغاز روابط تجاری خود دارند اما نمی دانند چگونه وام دریافت کرده و پروژه های خود را تأمین مالی کنند. بانک های اروپا همچنین نگران مجازات سنگین از سوی آمریکا در صورت همکاری با شرکت ها و بانک های ایرانی هستند.
وی ادامه داد: دویچه بانک و بانک بی ان پی پاریباس به همین دلیل مجبور به پرداخت جرایم سنگین شده اند و از آن زمان تاکنون دیگر بانک های اروپا نسبت به رابطه با ایران تردید دارند. این وضعیت اکنون با روی کار آمدن رئیس جمهوری جدید آمریکا دشوارتر هم شده است.
وی اظهار داشت: دونالد ترامپ به طور واضح سیاست های خود را نسبت به ایران اعلام نکرده اما بعد از اظهار نظر وی که توافق هسته ای با ایران را «بدترین توافق تاریخ» دانسته بود، نباید زیاد خوشبین بود.
رئیس همایش بین المللی بانکداران فرانکفورت گفت: به نظر من این مسئله در مقیاس بزرگ تری، مهم ترین مانع بانک ها و شرکت های اروپایی برای رابطه با ایران است. علاقه به حضور در ایران و برقراری روابط تجاری با ایران همچنان وجود دارد اما در حال حاضر باید صبر کرد.
من مطمئن هستم که ما دلیل خوبی برای خوشبینی داریم چراکه در روز 19 آوریل یکی از روزنامه های اصلی آلمان خبری را منتشر کرد مبنی بر اینکه رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا در نامه ای به پل رایان، سخنگوی کنگره این کشور یادآور شده است که ایران تاکنون به تمامی تعهدات هسته ای خود عمل کرده و آمریکا در حال بررسی لغو کامل تحریم ها علیه ایران است. من مطمئن هستم که این نشانه و دلیل خوبی برای خوش بینی نسبت به آینده است.
مالکی در پایان گفت: به اعتقاد من، نشست بانکی و تجاری ایران - اروپا مهم ترین سکو برای بانک ها و شرکت های اروپایی و ایرانی است. مطمئن هستم با توجه به ارتباطات بسیاری که داریم، ایران شریکی منحصر به فرد و مناسب برای آلمان و اروپا هست و خواهد بود. همان طور که گفتم هر دو طرف باید صبور باشند و به تلاش های خود ادامه بدهند. علاوه بر این، نقش ایران و همچنین آمریکا در منطقه را هم نباید نادیده گرفت. حتی اگر هیچ پیشرفتی هم صورت نگیرد، همه ما باید صبور باشیم و سعی کنیم به نیازهای شرکای خود پاسخ بدهیم.