دوشنبه, ۱۱ تیر(۴) ۱۴۰۳ / Mon, 1 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه پارس از افتتاح و بهره برداری شش فاز پارس جنوبی با صرف اعتبار و سرمایه گذاری ۲۰ میلیارد دلار با حضور رئیس جمهور در اوایل هفته جاری خبر داد.

مهدی یوسفی در گفت وگو با پایگاه اطلاع رسانی منطقه ویژه پارس، با بیان اینکه از ابتدای فعالیت دولت یازدهم در وزارت نفت برخی فازهای پارس جنوبی اولویت بندی شدند و کمتر از چهار سال این فاز ها با شتاب چشمگیری به نتیجه رسیده اند اظهارداشت: فازهای 17، 18، 19  (معادل دو فاز استاندارد)، 20 و 21 فاز هایی هستند که اکنون تکمیل شده و به دست رئیس جمهور به همراه چند طرح بزرگ پتروشیمی و طرح برداشت از لایه نفتی پارس جنوبی به بهره برداری خواهند رسید.

وی با اشاره به فعالیت ها و اقدامات مهم و مؤثر وزارت نفت، افزود: در چهار سال دولت یازدهم، معادل بیش از 11 فاز پارس جنوبی به بهره برداری رسید.

وی با اشاره به اینکه همزمان با حضور رئیس جمهور محترم کشور در پارس جنوبی چهار طرح دیگر در فازهای مجتمع های پتروشیمی کاویان دو، مروارید، انتخاب و تخت جمشید در منطقه پارس جنوبی که به دست فعالان بخش خصوصی ساخته شده است، افتتاح خواهند شد، گفت: با راه اندازی طرح های جدید پتروشیمی ها هزاران تن پلی استایرلن در منطقه پارس جنوبی و سالانه 2 میلیون تن به تولید و 2 میلیارد دلار به ارزش تولید محصولات کشور در بخش پتروشیمی افزوده می شود که این امر سبب تحولی عظیم در زمینه تولید و اشتغال در منطقه ویژه پارس خواهد شد.

مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس با اشاره به اینکه هفته آینده افتتاح بزرگ و تاریخی را در عسلویه به ارزش 20 میلیارد دلار که این میزان بیش از یک پنجم کل سرمایه گذاری صورت گرفته در میدان مشترک پارس جنوبی به شمار می آید خواهیم داشت، تصریح کرد: همزمان با افتتاح شش فاز گازی پالایشگاهی در پارس جنوبی چندین مجتمع پتروشیمی و طرح برداشت از لایه نفتی پارس جنوبی نیز به بهره برداری خواهد رسید و امسال با تلاش و همکاری مهندسان داخلی و فعالیت های شبانه روزی متخصصان با قطر در برداشت و تولید از میدان گازی پارس جنوبی برابر خواهد شد.

وی با تأکید بر اینکه راه اندازی پروژه های عظیم در پارس جنوبی دستاورد و موفقیتی بزرگ و ملی است، اظهار کرد: تحقق این تدابیر با برنامه ریزی بلند مدت و به دست بیش از 61 هزار ایرانی که در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس فعالند اجرا شده است.

مهدی یوسفی به برابری تولید گاز ایران از پارس جنوبی با قطر اشاره کرد و گفت: در سه سال گذشته تولید گاز در پارس جنوبی بیش از دوبرابر و صادرات محصولات مایع و جامد نفتی و پتروشیمیایی آن هم با 100  درصد افزایش به بیش از ٣٤ میلیون تن رسیده است.

وی با اشاره به تحولات صورت گرفته در پارس جنوبی پس از برجام گفت: پارس جنوبی در زمینه جذب سرمایه گذاری مشمول برجام نبود، زیرا قراردادهای پارس جنوبی قبل از برجام بسته شده بود بلکه موضوعی که پس از برجام در پارس جنوبی رخ داد، آزادسازی محموله هایی بود که در خارج ازکشور مانده بودند.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس یادآور شد: پارسال قرارداد نهایی 10 طرح به ارزش بیش از 10 هزار میلیارد تومان در حوزه پایین دستی پتروشیمی برای استفاده از محصولات شش فاز پارس جنوبی از فاز17 تا 21 در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس به مرحله نهایی رسید و در فروردین ماه امسال نیز قرارداد چندین پروژه پایین دستی پتروشیمی به ارزش 7 هزار میلیارد تومان دیگر نهایی خواهد شد.

یوسفی افزود: افتخار مجموعه فعالان وزارت نفت در منطقه اعم از بخش های خصوصی و دولتی این است که مقام عظمای ولایت، کار و تلاش آنها را نوعی جهاد فی سبیل الله دانسته است.

***

آرزوی برداشت از لایه نفتی پارس جنوبی محقق شد

پارس جنوبی بزرگ ترین میدان گازی جهان به شمار می رود که تا پیش از این امکان برداشت از لایه های نفتی آن وجود نداشت اما دولت یازدهم با استقرار شناور پالایشی، سدهای موجود در این مسیر را برطرف کرد.  قطر در سال های گذشته از لایه های نفتی پارس جنوبی برداشت می کرد اما در ایران به علت غفلت و همچنین نبود امکانات فنی مانند شناور پالایشگاهی، به تولید نفت از این میدان توجهی نشد.

پس از استقرار دولت یازدهم تلاش شد با تهیه کشتی پالایشگاهی، برداشت نفت از این میدان آغاز شود.  بر این اساس، نخستین شناور پالایشگاهی خاورمیانه در هفته های پایانی سال 1395، وارد خلیج فارس شد و تولید نفت از لایه نفتی پارس جنوبی در 29اسفندماه گذشته آغاز شد.  قرار است تولید نفت از پارس جنوبی به صورت آزمایشی انجام شود. میزان تولید لایه نفتی پارس جنوبی اکنون به روزانه حدود 25 هزار بشکه رسیده است که به تدریج ظرفیت تولید آن به روزانه 35 هزار بشکه افزایش می یابد.

  در گام بعدی، نفت تولید شده از پارس جنوبی به بازارهای جهانی نیز صادر می شود که بر پایه پیش بینی ها این موضوع حداکثر 45 روز پس از آغاز تولید، قابلیت تحقق دارد.  حجم ذخایر در جای نفت خام لایه نفتی  پارس جنوبی بیش از ١٤ میلیارد بشکه برآورد می شود.  پنج فاز 17، 18، 19، 20 و 21 پارس جنوبی که بخش عمده توسعه آنها در دولت یازدهم انجام شد، قرار است هفته آتی با حضور رئیس جمهوری و مهمانان داخلی و خارجی به طور رسمی افتتاح شود. 

افزون بر پنج فاز پارس جنوبی قرار است چند طرح پتروشیمی و لایه نفتی پارس جنوبی نیز به ارزش بیش از 20 میلیارد دلار به بهره برداری برسد که از بزرگ ترین سرمایه گذاری های تاریخ اقتصادی کشور به شمار می رود.  میدان گازی پارس جنوبی، بزرگ ترین منبع گازی جهان است که روی خط مرزی مشترک ایران قرار دارد؛ مساحت این میدان 9700 کیلومتر مربع است که سهم متعلق به ایران 3700  کیلومتر مربع وسعت دارد.  ذخیره گاز این بخش از میدان 14 تریلیون مترمکعب گاز به همراه 18 میلیارد بشکه میعانات گازی است که 8 درصد کل گاز دنیا و نزدیک به نیمی از ذخایر گاز کشور را شامل می شود.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/WASOw8I5
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامنرم‌افزار حسابداریاجاره خودرو در دبیست مدیریتیواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتا
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه