به گزارش آسوشیتدپرس از رم پایتخت ایتالیا، مقام های بلندپایه انرژی گروه هفت از کشور های عضو (آمریکا، ژاپن، آلمان، فرانسه، انگلیس، کانادا و ایتالیا) همزمان با نگرانی فزاینده در باره برنامه ها و اقدامات دولت آمریکا برای کنارگذاشتن و لغو سیاست ها به منظور متوقف کردن روند گرم شدن دمای زمین، روز دوشنبه در پایتخت ایتالیا گرد هم آمدند. این گروه با هدف صدور بیانیه ای مشترک جلسه ای تشکیل دادند.
نشست وزرای خارجه گروه جی هفت سالی حداقل یک بار برگزار می شود و در آن درباره برخی موضوعات مهم بین المللی مربوط به صلح جهانی و امنیت بحث می شود. وزرای خارجه جی هفت در این اجلاس به بحث و تبادل نظر درباره نظم جهانی و مبارزه علیه تروریسم و افراط گرایی و ترویج ثبات می پردازند.
اجلاسی که ناکام ماند
به گزارش خبرگزاری فرانسه از رم، کارلو کالندا، وزیر توسعه اقتصادی ایتالیا گفت: «نشست وزرای انرژی کشورهای عضو گروه جی هفت روز دوشنبه بدون هیچ گونه توافق و بیانیه مشترک به کار خود پایان داد.» وزیر توسعه اقتصادی ایتالیا همچنین اضافه کرد: «هیأت آمریکایی حاضر در نشست روز دوشنبه رم بار دیگر با امضای توافق تغییرات آب و هوایی مخالفت کرد و به همین علت این نشست بدون هیچ نتیجه ای پایان یافت.» او در ادامه صحبت هایش اشاره کرد با اینکه همه کشورهای عضو گروه جی هفت (آمریکا، ژاپن، آلمان، فرانسه، انگلیس، کانادا و ایتالیا) حضور یافتند اما با مخالفت آمریکا، عملا توافقی حاصل نشد.
طرفداران حفظ محیط زیست معروف به گروه صلح سبز هم روز دوشنبه با برپایی تظاهراتی در برابر مکان تشکیل نشست گروه جی هفت کشورهای صنعتی جهان در رم، خواستار ادامه پایبندی این کشورها به تعهدات شان در باره کاهش انتشار گازهای گلخانه ای براساس توافقنامه 2015 پاریس، شدند. فعالان زیست محیطی نگران تصمیم دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا برای لغو طرح انرژی های پاک دولت باراک اوباما هستند که هدف آن کاهش آلودگی ناشی از استفاده از سوخت های دارای کربن در نیروگاه های برق این کشور بود.
کارشکنی از نوع آمریکایی
برنامه کاری وزیران انرژی کشورهای عضو گروه جی هفت طی اجلاس دو روزه، بررسی امنیت انرژی، سیاست ها برای کنار گذاشتن استفاده از سوخت زغال سنگ، مسیرهای انتقال و عرضه گاز طبیعی، توسعه پایدار منابع تولید برق، طرح های تولید سوخت های جایگزین نفت و دسترسی و سرمایه گذاری در حوزه انرژی در قاره آفریقا در حالی پیگیری شد که دونالد ترامپ یکی از اعضای گروه جی هفت، به تازگی فرمان لغو سیاست های محیط زیستی اوباما را صادر کرده است.
دونالد ترامپ در مبارزات انتخاباتی صحبت های جنجالی در رابطه با تغییر اقلیم کره زمین داشت که نشان می داد او هیچ اعتقادی به موضوع محیط زیست و چالش های آن ندارد. بخشی از سخنان او به توافق آب و هوایی پاریس و کمک چند میلیون دلاری آمریکا به جلوگیری از گرم تر شدن کره زمین مربوط می شد.
او در تبلیغات انتخاباتی خود مسئله گرم شدن زمین را «فریب» دانسته بود و اعلام کرد کشورش از توافق آب وهوایی پاریس خارج خواهد شد. معاهده اقلیمی2015 پاریس دولت های امضاکننده را متعهد کرده که اقتصاد خود را به گونه ای تغییر دهند که به سوخت های فسیلی وابسته نباشند و برای جلوگیری از افزایش دمای جهانی، تولید دی اکسیدکربن را کاهش دهند. دونالد ترامپ هم در طول مبارزات انتخاباتی برای ریاست جمهوری گفته بود که معاهده اقلیمی پاریس برای آمریکا منصفانه نیست و به آن پایبند نخواهد بود.
ترامپ بازگشت به انرژی فسیلی و حذف همه کمک های مالی این کشور به برنامه های آب و هوایی سازمان ملل متحد را اولویت کاری خود پس از ورود به کاخ سفید معرفی کرده بود. ترامپ سیاست های زیست محیطی را مانع رشد اقتصادی و افزایش فرصت های شغلی می داند. در حالی که گروه های طرفدار محیط زیست هشدار می دهند که این سیاست ها، پیامدهایی جدی برای آمریکا و جهان خواهد داشت.