گروه مشاوره ای بوستون به تازگی یک رده بندی از نوآورترین شرکت ها در سطح جهانی منتشر کرده که در صدر آنها نام اپل می درخشد. نوآورترین شرکت ها آنهایی هستند که در مسیر نوآوری خود از تجزیه تحلیل داده ها استفاده می کنند.
آنها با استفاده از ابزار مناسب، از هر شرکتی و از هر صنعتی داده های لازم را گردآوری کرده و بر پایه فهم حاصله از تجزیه تحلیل آنها، پایه های نوآوری در محصولات و روش ها را بنا می کنند.
سه عامل برای موفقیت در نوآوری وجود دارد؛ استفاده از فناوری های مناسب، ارزش یکسان قائل شدن برای نوآوری های داخلی و بیرونی و همراستا بودن طرح های نوآوری از لحاظ استراتژیک با اهداف کسب و کار.
غول های فناوری یک بار دیگر از رتبه های بالا دور مانده اند، شرکت هایی مانند Uber و Airbnb که تحولات بزرگی در عرصه دیجیتال ایجاد کرده اند، به لیست پیوسته اند و نقش رو به گسترش نوآوری های دیجیتالی در حضور برخی از تولید کنندگان سنتی و فرآیند محور مانند جنرال الکتریک و دایملر به روشنی نمایان شده است.
یازدهمین پیمایش سالانه گروه مشاوره ای بوستون (BCG) در خصوص حوزه های نوآوری نشان می دهد که استفاده صرف از فناوری برای حفظ مزیت های نوآورانه دیگر در چشم انداز شرکت های فناورانه نیست.
یکی از ابزار ها برای شناسایی نوآور ترین شرکت ها ابزارهای تحلیل داده است که می تواند بهره وری نوآوری ها را مثلا با شناسایی روندها و جهت گیری های جدید از منابع بیرونی مختلف تقویت کند. بهره برداری از داده ها از منابع مختلف (مانند اطلاعات جهانی ثبت اختراع و تامین مالی سرمایه گذاران مخاطرهپذیر) به مدیران شرکت ها کمک کرده که درک بهتری از گستره فرصت های پیش رو و احتمال وقوع نوآوری در محصول و مدل کسب و کار و حرکت به سوی حوزه های دیگر داشته باشند. داده های بزرگ و الگوریتم ها بخش عمده ای از اقتصاد را می سازند. از سلامت بخش ارتباطی گرفته تا همه بخش ها تحت تاثیر اقتصاد قرار می گیرد. همه جنبه ها از تحولات عمده تاثیر می گیرند.
برخی شرکت ها از دیگران هم پیشرفته تر هستند و در زمینه های تحقیق و توسعه نیز فعالیت می کنند.
گروه مشاوره ای بوستون رتبه بندی 50 شرکت نوآور را منتشر کرد که در اینجا به معرفی پنج شرکت برتر می پردازیم.
اپل
فروش محصولات سر سبد این شرکت مانند «آیفون» در دنیا منحصربه فرد است، اما نمی توان انکار کرد که شرکت اپل در خط مقدم بهترین شرکت های تکنولوژیکی است و برای سال ها در این جایگاه باقی مانده است. گروه مشاوره ای بوستون شرکت اپل را در جایگاه اول بهترین شرکت ها از سال 2005 قرار داده است.
گوگل
این شرکت به طور منظم در لیست نوآورترین شرکت های دنیا قرار دارد. گوگل از سال 2006 تاکنون همیشه در بین سه شرکت برتر دنیا قرار گرفته است. این موتور جست وجو گر به تازگی به سمت راه اندازی خودرو های بدون سرنشین هم رفته است. این شرکت همچنین با شرکت فیات کار روی یک پروژه خودروی مستقل را نیز آغاز کرده است.
تسلا موتور
این شرکت در سال 2013 در رده چهل و یکم بهترین شرکت های نوآور قرار داشت. این شرکت با سرعت بسیار زیاد پیشرفت کرده و در حال حاضر بر سکوی سوم برای دومین سال متوالی ایستاده است. این شرکت پای خود را فراتر از ماشین های الکتریکی گذاشته و در صنعت خودرو های مستقل نیز پیشگام است. اکنون این شرکت روی پروژه «Autopilot» کار می کند.
مایکروسافت
این شرکت به خاطر سیستم عامل ویندوز خود خیلی شناخته شده است. این غول در صنایع کامپیوتری در سال های اخیر به شدت در این رده بندی بالا و پایین شده است.بعد از سرمایه گذاری های فراوان، توانسته جوانب مثبت خود را تقویت کند.
آمازون
این غول در تجارت الکترونیک در سال 2016 به مکان پنجم بهترین شرکت های نوآور نقل مکان کرده است.در اوایل این شرکت با هواپیماهای بدون سرنشین که یک پروژه طولانی بود شروع کرد. آمازون همچنان به تنوع و نوآوری خود ادامه می دهد همان گونه که در سوپر مارکت های جدید خود مانند، Amazon Go می بینیم.