معاون وزیر راه با بیان اینکه امکان پهلوگیری کشتی با آبخور ۱۴ متر به بندر شهیدبهشتی تا دو ماه آینده فراهم میشود، از تهیه اسناد جذب اپراتورهای بندر شهیدرجایی خبر داد و گفت: اپراتورها باید سه شرط سازمان را برای فعالیت در بندر شهیدرجایی داشته باشند. به گزارش فارس، محمد سعیدنژاد با تاکید بر اینکه توسعه دریامحور یکی از راهکارهای توسعه صنایع دریایی است، اظهار کرد: توان تولید صنایع دریایی کشور 101 هزار تن است که 40 هزار تن آن به کشتیهای متوسط و کوچک مربوط است.
وی ادامه داد: در ایران 1/4 درصد از تولید ناخالص داخلی به صنایع دریایی مربوط است که باید به 10 درصد ارتقا یابد تا به این ترتیب اشتغال در این عرصه به 800 هزار نفر برسد. مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با بیان اینکه ارزش صنایع دریایی دنیا 1500 میلیارد یورو است، گفت: در بخش صنایع دریایی کشور حدود یکمیلیارد یورو سرمایهگذاری در سالهای گذشته انجام شده است. در این بخش حدود 400 میلیون دلار پروژه در ایران است که باید مورد توجه باشد.
معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: دولت در راستای حمایت از توسعه صنایع دریایی تشکیل صندوق توسعه صنایع دریایی را تصویب و ابلاغ کرد، اما منابع صندوق کافی نیست. درحالحاضر، موجودی صندوق صنایع دریایی 10 میلیارد تومان است، مشکل این صندوق عدم اجرای قانون تشکیل آن است. لازم بود هزینههای حاصل از حملونقل مواد نفتی در بودجه سالانه به این صندوق واریز شود که این موضوع عملیاتی نشده است.
وی گفت: از محل همین تسهیلات ساخت 46 فروند شناور مسافری با استانداردهای جدید ارائه شد که 17 فروند آن تحویل داده شده که شامل سه هزار و 683 صندلی است. همچنین شش فروند ناوگان تجاری به ارزش 38میلیارد تومان از محل همین منابع ساخته میشود. وی درباره سرنوشت جذب اپراتورهای بندر شهیدرجایی برای سال آینده بیان کرد: در حال تهیه اسناد برای فراخوان عمومی جذب اپراتورهای بندر شهیدرجایی هستیم تا شرکتهای واجد صلاحیت ارزیابی شوند. مهمترین محور تصمیمگیری ما، صلاحیتهای حرفهای شرکتهای اپراتور است.
سعیدنژاد بیان کرد: محور دوم، قدرت و توان جذب خطوط کشتیرانی توسط اپراتورها است که در جذب آنها این موضوع ارزیابی دقیق میشود. اپراتورهایی که دو شرط اول را داشته باشند، در شرط سوم باید از نظر مالی بهترین پیشنهاد را ارائه دهند. وی بیان کرد: امیدواریم بتوان تا پایان سال شرکتهای صلاحیتدار را انتخاب کرد، در همین راستا، از امروز از آنها میخواهیم برای حضور اعلام آمادگی کنند.
سعیدنژاد تاکید کرد: شرکتهای خارجی هم در صورت داشتن شریک ایرانی میتوانند در این فراخوان حضور یابند. معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: درحالحاضر، دو سرمایهگذار چینی و هندی در بخش دریایی برای سرمایهگذاری در بندر شهیدبهشتی چابهار ابراز علاقه کردهاند. همچنین دولت چین حدود 20 روز پیش بیانیهای درباره حضور در بندر چابهار صادر کرد.