پنجشنبه, ۲۸ تیر(۴) ۱۴۰۳ / Thu, 18 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز

موسسهPwC، شرکت مشاوره ای و متخصص در زمینه رده بندی، در آخرین گزارش خود 20 کشور ثروتمند دنیا را از نظر قدرت خرید مردم معرفی کرده است که در حال حاضر ایران در رده هجدهم ثروتمند ترین کشور های جهان قرار دارد.

این شرکت مشاوره ای پیش بینی می کند که ایران تا سال 2030 در رده شانزدهم ثروتمند ترین کشور های جهان قرار خواهد گرفت و تا سال 2050 ایران افتی یک پله ای از نظر این شرکت خواهد داشت.

در سال 2030، چه کسی بر جهان حکومت می کند؟

موسسه  PwCدر تلاش است تا به این پرسش پاسخ دهد و در همین راستا تغییر نظم اقتصاد جهانی را تا سال 2050 پیش بینی می کند. این شرکت آمریکایی 32 کشور از بزرگ ترین قدرت های اقتصادی جهان را در 13 و 33 سال آینده پیش بینی کرده است. شاخص این شرکت براساس تولید ناخالص داخلی به نسبت قدرت خرید مردم است.

تولید ناخالص داخلی و قدرت خرید مردم شاخص هایی هستند که در اقتصاد استفاده می شوند تا بتوان به وسیله آن بین کشور های مختلف جهان مقایسه ای انجام داد. از آنجایی که استفاده از نرخ ارز به تنهایی امکان این مقایسه را فراهم نمی کند، این دو شاخص بهتر می توانند منعکس کننده واقعیت اقتصادی یک کشور باشند.

بنابر رده بندی و پیش بینی های PwC، چین تا مدت زمان طولانی در رتبه نخست این رده بندی خواهد بود. این کشور همچنین در سال 2016 از نظر تولید ناخالص داخلی و قدرت خرید مردم اول بوده است. با 38.08 میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی چین که یک قدرت آسیایی است با فاصله بسیار زیادی ایالات متحده با 23.475 میلیارد دلار را پشت سر گذاشته است. در سال 2030، هند نیز در رده سوم این رده بندی با تولید ناخالص داخلی و قدرت خرید 19.511 میلیارد دلار خواهد بود.

 رشد متوسط 1.6 درصدی برای فرانسه

با ظهور کشورهای در حال توسعه به طور خودکار فرانسه یک عقب نشینی خواهد داشت. فرانسه در حال حاضر دهمین کشور جهان از نظر اقتصادی با تولید ناخالص داخلی 2.737 میلیارد دلار است. با ورود مکزیک در صحنه جهانی فرانسه جایگاه دهم خود را از دست می دهد. رشد جهانی انتظار می رود که تا حد زیادی توسط کشور های در حال ظهور و در حال توسعه هدایت شود.

کشور هایی مانند چین، هند، اندونزی، روسیه و ترکیه در 34 سال آینده رشد متوسط 3.5 درصدی را در اقتصاد خود خواهند دید، در برابر این کشور ها، کشور های پیشرفته G7 مانند ایالات متحده، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، انگلستان و ژاپن را می بینیم که سرعت پیشرفت اقتصادی آنها تنها 1.6درصد است.

چرا رشد اقتصادی در بلند مدت می تواند کاهش یابد؟

PwC پیش بینی می کند که سرعت اقتصاد جهانی تا سال 2042 دو برابر خواهد شد. افزایش در نرخ سالانه به طور متوسط کمی بیش از 2.5درصد بین سال های 2016 و 2050 خواهد بود. در واقع، براساس برآورد های تاریخی آنگوس مدیسون، استاد سابق دانشگاه گرونینگن، رشد اقتصادی با سرعت بیشتری و با شتاب قوی تری در قرن بیستم ادامه خواهد داشت.

درواقع بازه رشد اقتصادی کوتاه تر از گذشته شده است. 40سال زمان بین سال های 1913 تا 1950 و 15 سال بین سال های 1950 تا 1965 و 12 سال بین 1998 تا 2010 طول کشیده است که رشد ناخالص داخلی جهان دوبرابر شود. مثلا در زمان های قبل بازه رشد اقتصاد جهانی 500ساله و 200ساله بوده است اما در حال حاضر این بازه به 12سال رسیده است. بنابراین براساس گزارش PwC، جهان 26سال برای موفقیت مشابه، زمان گذاشته است.

چرا رشد جهانی در حال کاهش است؟

عمدتا یکی از دلایل آن می تواند دلیل جمعیتی باشد. مدل پیش بینی PwC معمولا براساس معیار های مختلفی همچون نوآوری و بهره وری است. سطح آموزش و پرورش به رشد جمعیت جهانی و به رشد نیروی کار به طور کلی بستگی دارد.

بنابر این رشد جمعیت جهان تا سال 2050 به صورت منفی ادامه خواهد داشت. کاهش سرعت رشد جمعیت در جهان به طور عمده به خاطر افت نرخ باروری در جهان بوده است. براساس آمار بانک جهانی، به طور متوسط در سال 1964 هر زن 5.06 فرزند داشته است اما در سال 2014 به طور متوسط این عدد به 2.45 فرزند سقوط کرده است.

منبع : bfmbusiness
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/RTEsJ1c3
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
بهروز کمالی :
7 سال پیش
یک نکته ویک سوال: رشد اقتصادی در صد رشد نسبت به تولید ناخالص داخلی است یعنی اگر مثلا"تولیدناخالص داخلی یک کشور دویست واحد است (مثلاآمریکا)و رشد اقتصادای آن 1.6 درصدیعنی تولید ناخالص داخلی آن باندازه3.2 واحد افزایش یافته و اگر تولید ناخالص داخلی کشوری دیگر (مثلا"ترکیه)یک پنجم آمریکاست (که البته در عمل بسیار کمتر ازاین نسبت است) و رشد اقتصادی آن 3.2درصد است(یعنی دوبرابر آمریکا)این یعنی اینکه تولید ناخالص ترکیه در مقایسه با آمریکا به اندازه 1.28واحد افزایش یافته یعنی نزدیک به دو واحد کمتر لذا در مقایسه رشد اقتصادی دویا چند کشور نمیتوان از کلمه "فقط" استفاده کرد زیرا این گمراه کننده است رشد اقتصادی هرکشوری رابطه مستقیم با بزرگی اقتصاد آن داردبدیهی است که 1.6درصد عددهزار که میشود 16 از 6درصد عدد صد که میشود6بسیار بزرگتر است درحالیکه رشد اقتصادی 6درصد تقریبا"چهاربرابررشداقتصادی1.6درصداست . اما سوال اینستکه ایران با وجود داشتن هیجدهمین رتبه اقتصادی جهان چرا در کنفرانس بیست اقتصاد برتر دنیا که هرساله برگزار میشود شرکت نمی کند ؟
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتاقرص لاغری پلاتین
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه