به گزارش فصت امروز به نقل از جهان صنعت نیوز، قیمت خودرو در بازار آزاد، برخلاف سایر بازارها که طی چند هفته گذشته روزهای ملتهبی را پشت سر گذاشتند، شرایط نسبتاً آرامی را تجربه کرد و نوسان قیمت در این بازار محدود بود. البته باید توجه داشت که ترکش های شرایط چند هفته گذشته اقتصاد ایران و تشدید نااطمینانی های اقتصادی، به بازار خودرو نیز برخورد کرد و رکود این بازار عمیق تر از قبل شد؛ به گونه ای که به گفته فعالان بازار خودرو، عملاً معاملات به صفر رسید و تک معاملات در بازار، قیمت را تعیین می کرد.
اما پرسش اصلی این است که با کاهش ریسک های سیاسی، که در چند هفته گذشته منجر به جهش قیمت دلار به محدوده ۷۰ هزار تومان شده بود، بازار خودرو به کدام سمت می رود؟ آیا قیمت خودرو در بازار همانند نیمه اول سال نزولی می شود یا باز هم شاهد صعود قیمت خودرو خواهیم بود؟
دلار، بازیگر اصلی بازار خودرو
هرچند قیمت خودرو را می توان بر اساس عوامل مختلفی تحلیل کرد، اما در شرایط کنونی یک عامل اصلی بر روند قیمت خودرو تأثیرگذار است. مهم ترین عامل به قیمت دلار بازمی گردد؛ هرچند قیمت دلار نسبت به چند هفته گذشته کاهش پیدا کرده است، اما حتی در این شرایط به زیر کانال ۶۵ هزار تومانی نیامده است. برخی تحلیلگران بر این باورند که کانال ۶۵ تا ۷۰ هزار تومانی، سطح تعادلی جدید قیمت دلار است و بازگشت قیمت دلار به محدوده ۶۰ هزار تومان، با توجه به شرایط اقتصادی و سیاسی، دور از انتظار است.
به بیان دیگر، قیمت دلار تا زمان انتخابات آمریکا در همین محدوده باقی خواهد ماند. اگر ترامپ برنده انتخابات ریاست جمهوری آمریکا شود، احتمالاً قیمت به سمت ۷۰ هزار تومان میل خواهد کرد. در نقطه مقابل، پیروزی کامالا هریس می تواند عرضه در بازار ارز را افزایش دهد و بازگشت قیمت دلار به محدوده ۶۰ هزار تومان محتمل خواهد بود.
بر همین اساس، قیمت خودرو نیز به نظر می رسد که تا مشخص شدن نتایج انتخابات، روند نوسانی را طی کند و برخی خودروها افزایش و برخی دیگر کاهش قیمت را در روزهای مختلف تجربه کنند. به بیان دیگر، تا مشخص شدن نتایج انتخابات آمریکا، به نظر نمی رسد روند مشخصی در بازار خودرو شکل بگیرد. پس از انتخابات، بازار خودرو احتمالاً همسو با بازار ارز حرکت خواهد کرد. روندی که در معاملات دو روز ابتدایی هفته نیز کاملاً مشخص بود.