گوگل از رویکرد جدیدی برای آموزش هوش مصنوعی رونمایی کرد. این رویکرد که «آموزش اجتماعی» نام دارد به مدل های هوش مصنوعی امکان می دهد از طریق تعاملات مختلف از یکدیگر اطلاعات بیاموزند؛ به عبارتی مدل های پیشرفته «معلم»، به مدل های هوش مصنوعی دیگر که «دانش آموز» تلقی می شوند، آموزش می دهند و دانش خود را با آن ها به اشتراک می گذارند. البته اطلاعات حساس کاربران در این رویکرد برای آموزش استفاده نخواهد شد و به همین خاطر حریم خصوصی حفظ می شود.
براساس اطلاعات بلاگ رسمی گوگل، رویکرد آموزشی جدید شامل یک مدل دانش آموز است که از چندین مدل معلم یاد می گیرد. از طریق چهارچوب یادگیری اجتماعی، مدل های معلم می توانند بدون به اشتراک گذاشتن مستقیم داده های حساس یا خصوصی، دانش خود را به مدل های دانش آموز انتقال دهند تا ضمن تسهیل در یادگیری مؤثر، حفاظت از حریم خصوصی را تضمین کنند.
«آموزش اجتماعی» گوگل شامل هوش مصنوعی معلم و دانش آموز است
در این چهارچوب جدید، مدل های دانش آموز از چندین مدل معلم آموزش می بینند که هر کدام در زمینه خاصی مانند تشخیص اسپم، حل مسائل ریاضی یا پاسخ دادن به سؤالات مهارت دارند. با استفاده از نمونه های برچسب گذاری شده توسط انسان، مدل های معلم می توانند بدون نیاز به تبادل داده های حساس به دانش آموزان خود آموزش دهند. به علاوه، مدل های معلم می توانند مواد درسی جدید را ترکیب یا دستورالعمل هایی را برای کارهای مختلف ایجاد کنند تا روند یادگیری را ارتقا دهند.
آزمایش این رویکرد نشان داده است که دستورالعمل های تولیدشده توسط مدل های معلم عملکرد مدل های دیگر را ارتقا می دهند.
برای اطمینان از حریم خصوصی، محققان از معیارهایی مانند Secret Sharer برای تعیین کمیت نشت داده ها در طول فرایند یادگیری استفاده کرده اند. نتایج آزمایش ها حداقل نشت داده های خصوصی را نشان داده است.
در روش جدید گوگل که تقلیدی از فرایند یادگیری اجتماعی انسانی است، مدل های هوش مصنوعی می توانند به طور مؤثر دانش خود را با هم به اشتراک بگذارند و عملکرد یکدیگر را بهبود بخشند؛ درعین حال حریم خصوصی کاربران نیز حفظ می شود.