دزدگیر های فایروال، به عنوان بخشی از استراتژی امنیت سایبری، نقش مهمی در حفاظت از سازمان ها دارند. با داشتن دزدگیر های فایروال، شبکه های داخلی از دسترسی های غیرمجاز و تهدیدات سایبری محافظت می شوند. این ابزارها به عنوان مانعی بین شبکه های داخلی و اتصالات خارجی عمل کرده و باعث کاهش خطر حملات سایبری می شوند.
با این حال، لازم به ذکر است که دزدگیر های فایروال محدودیت هایی نیز دارند. یکی از معایب آنها این است که در صورت تنظیم نادرست، ممکن است منابع شبکه را به طور ناخواسته محدود کنند و برای کاربران مشکل ایجاد کنند. همچنین، در برخی موارد ممکن است دزدگیر های فایروال برخی از ترافیک های معتبر را نیز مسدود کنند که این می تواند به کارکرد صحیح سیستم تأثیر بگذارد.
این راهنمای جامع مزایا و معایب دزدگیر های فایروال را بررسی می کند تا به شما کمک کند تا به بهترین نحوه از آنها به عنوان بخشی از سیستم امنیتی کلی خود استفاده کنید.
فایروال یک دستگاه یا نرم افزار امنیتی شبکه است که ترافیک ورودی و خروجی شبکه را بر اساس مجموعه ای از قوانین امنیتی از پیش تعریف شده نظارت و کنترل می کند. فایروال ها مانعی بین شبکه های داخلی و قابل اعتماد و شبکه های خارجی و غیرقابل اعتماد مانند اینترنت ایجاد می کنند. آن ها ترافیک را فیلتر می کنند تا پکت های داده را بر اساس فاکتورهایی مانند آدرس های IP منبع/مقصد، پورت ها، پروتکل ها و موارد دیگر اجازه دهند یا مسدود کنند.
دزدگیرهای فایروال سیاست های امنیتی را برای سازمان ها اجرا می کنند و از دسترسی غیرمجاز و عوامل مخرب احتمالی از دسترسی به سیستم ها و داده های حیاتی جلوگیری می کنند. آنها یک ایست بازرسی واحد را برای ترافیک فراهم می کنند که مدیریت امنیتی را ساده می کند و یک نقطه خفه را فراهم می کند که در آن می توان تهدیدات سایبری را شناسایی و مسدود کرد.
دستگاه فایروال شبیه به یک نگهبان در دروازه ورودی است. آن عملکرد خود را با پیگیری آخرین تلاش برای ورود به سیستم شبکه انجام می دهد و هرگونه ترافیک مخرب یا منابعی که ناشناخته است، را مسدود می کند. یک سیستم فایروال بر اساس قوانین ترافیک شبکه عمل می کند و فقط به اتصالاتی اجازه ورودی می دهد که قبلاً برای تأیید آنها تنظیمات لازم انجام شده باشد. این کار را با فعال یا غیرفعال کردن پکت های داده خاصی که بر اساس قوانین امنیتی شبکه از پیش تعیین شده انجام می دهد. فایروال ها تنها آدرس های IP از منابع قابل اعتماد به عنوان مجاز می شناسند. آدرس های IP اهمیت زیادی دارند، زیرا آنها یک کامپیوتر یا منبع را شناسایی می کنند، تقریباً مانند آدرس خانه ای که محل زندگی شما را مشخص می کند.
امروزه در دنیای اینترنت، فایروال ها به دلیل ویژگی های بارز و متفاوتی که دارند، یکی از مهم ترین اجزای امنیتی محسوب می شوند. بنابراین در اینجا به برخی از مزایای فایروال ها اشاره می کنیم.
فایروال ها وظیفه اصلی نظارت بر ترافیک شبکه را بر عهده دارند. هنگامی که اطلاعات در یک شبکه به صورت بسته های کوچک داده به نام "پکت" در جریان است، فایروال این پکت ها را برای تشخیص هرگونه تهدید محتمل بررسی می کند. اگر فایروال تهدیدی را شناسایی کند، فوراً پکت مربوطه را مسدود می کند. با این کار، امنیت شبکه حفظ می شود و هرگونه حمله یا نفوذی از سوی اشخاص غیرمجاز ممکن است به طور موثری مهار شود.
مهاجمان از انواع مختلفی از حملات مخرب برای هدف قرار دادن سیستم شبکه استفاده می کنند و حملات بدافزار، تروجان و ویروس برخی از این اشکال مخرب هستند. فایروال به عنوان یک دیوار محافظ بین سیستم شبکه و این برنامه های مخرب عمل می کند و دارای یک ویژگی امنیتی است که هنگام تماس با چنین برنامه های مخربی فعال می شود.
تروجان ها و سایر نرم افزارهای مخرب آنقدر پیچیده شده اند که به راحتی نمی توان از آنها اجتناب کرد. به همین دلیل، راه اندازی سیستم فایروال و انجام سایر اقدامات احتیاطی در برابر بدافزار ضروری است.
فایروال قادر است خط مشی دسترسی را برای میزبان ها و سرویس های خاص پیاده سازی کند تا جلوگیری از دسترسی غیرمجاز به سیستم را تضمین کند.
فایروال می تواند حفظ حریم خصوصی کاربر را تضمین کند و از دسترسی غیرمجاز به اطلاعات شخصی جلوگیری کند، همچنین مسدود سازی سرویس های سایت مانند سرویس نام دامنه و سرویس انگشت را فعال کند تا هکران هیچ شانسی برای درخواست اطلاعات شخصی نداشته باشند.
در اینجا به برخی از معایب فایروال ها اشاره می کنیم:
بدون شک فایروال های نرم افزاری با جدیدترین و مقرون به صرفه ترین سیستم عامل ها مانند ویندوز 7، ویندوز 8، ویندوز 10 و ویندوز 10.2 گنجانده شده است. تعدادی از فایروال های نرم افزار شامل نرم افزار آنتی ویروس ممتاز هستند. علاوه بر این، فایروال سخت افزاری در مقایسه با سایرین پرهزینه در نظر گرفته می شود.
فایروال ها از دسترسی غیرمجاز شبکه به سیستم شما بدون سوال جلوگیری می کنند. این می تواند برای کاربر معمولی سودمند باشد اما برای سازمان های بزرگ می تواند مشکل ساز باشد. خط مشی های فایروال باید سختگیرانه باشد تا از انجام وظایف خاص توسط کارکنان جلوگیری شود. با این حال، این سخت گیری گاهی اوقات می تواند منجر به کاهش قابل توجه در بهره وری کلی شرکت شود و به طور بالقوه کارکنان را وادار کند که به سوء استفاده های پنهانی متوسل شوند.
فایروال ها، به ویژه آنهایی که مبتنی بر نرم افزار هستند، می توانند عملکرد کلی سیستم شما را محدود کنند. عواملی که عملکرد کلی یک کامپیوتر را تعیین می کنند سرعت پردازش و ظرفیت رم آن است. هنگامی که فایروال های نرم افزاری به طور مداوم در مبدا کار می کنند، منابع محاسباتی و RAM بیشتری مصرف می کنند. که می تواند عملکرد سیستم را کاهش دهد.
حتی اگر تعمیر و نگهداری فایروال برای شرکت های کوچک ساده شده باشد، این فقط برای برخی از سازمان ها صادق است. کسب وکارهای بزرگ به کارکنان جداگانه ای برای کار با فایروال های خود نیاز دارند و این افراد اطمینان می دهند که امنیت فایروال برای محافظت از شبکه در برابر مهاجمان کافی است.
فایروال های سنتی در درجه اول ترافیک را بر اساس پورت ها، پروتکل ها و آدرس های IP فیلتر می کنند. آنها ممکن است به طور موثر تهدیدهای پیچیده ای مانند بدافزارهای پیشرفته، سوء استفاده های روز صفر یا حملات هدفمند را شناسایی یا جلوگیری نکنند.