به گزارش فرصت امروز به نقل از ایلنا، نشست خبری نخستین رویداد جایزه ملی فناوری ایران صبح امروز در وزارت صنعت معدن تجارت برگزار شد. امیرحسین اسدی، مدیرکل دفتر خدمات کسب و کار وزارت صمت در این رویداد با تاکید بر موضوع شکاف میان صنعت و دانشگاه گفت: در ایران حدود 3 میلیون دانشجو و بیش از 2000 دانشگاه، 16میلیون دانش آموز و حدود 500 مرکز رشد و کار داریم، با وجود این پتانسیل اما صنایع ما آن چنان که باید بهره ور نیست و شاخص های بهره وری در آنها اجرایی نشده اند.
وی افزود: دانشگاه ها نیاز صنعت را برطرف نمی کنند، صنعت نیاز به توسعه فناوری و روابط بین الملل و عارضه یابی دارد. هدف جایزه ملی فناوری ایران نیز ایجاد نگاهی نو به فناوری است، در این رویداد بیست جایزه در چهار دسته تعریف شده که با شاخص های حل مسأله و چالش مرتبط است و نوع دانشگاهی و رتبه علمی در این جایزه مطرح نیست.
او ادامه داد: در رصد برنامه های توسعه ای می بینیم که دانشگاه و صنعت همواره از یکدیگر ناراضی هستند، زیرا شاخص ارزیابی در این دو با هم فرق می کند. صنعت به دنبال درآمدزایی و سودآوری و دانشگاه در پی ارائه مقالات آی اس ای و چاپ کتاب است.
اسدی تصریح کرد: این روزها به تغییر شاخص های ارزیابی فناوری نیاز داریم. این اتفاق قرار است در جریان رویداد جایزه ملی فناوری رخ دهد. فناوری وقتی اهمیت پیدا می کند که نیاز صنعت را برطرف کند و قدرت تعامل با صنایع بزرگ را داشته باشد. فناوری باید مسأله محور باشد و به کیفی شدن تولید و توسعه صادرات بینجامد.
مدیرکل دفتر خدمات کسب و کار وزارت صمت خاطرنشان کرد: آمارها نشان می دهد چهار میلیون کسب و کار صنفی و صنعتی در کشور داریم که بازار کار قابل توجهی برای دانشجویان کشور است با این حال شاهد حضور پررنگ فارغ التحصیلان دانشگاهی در این واحدها نیستیم این برآمده از همان شکاف دانشگاه و کسب و کارهاست.
اسدی همچنین از نظام رتبه بندی جدید کسب وکارها در وزارت صنعت معدن تجارت خبر داد و گفت: در این نظام کسب وکارهای مختلف در صنایع گوناگون رتبه بندی می شوند و براساس این رتبه بندی در روز صنعت و معدن از آنها تقدیر می شود.
اعطای جایزه ملی فناوری ایران در رینوتکس
رضا کریم لو، مدیرعامل منطقه ویژه علم و فناوری ربع رشیدی نیز در این نشست از برگزاری یازدهمین دوره رویداد رینوتکس به عنوان رویدادی که جایزه ملی فناوری ایران در آن اعطا می شود خبر داد و گفت: این رویداد ۱۴ تا ۱۷ آذر برگزار می شود و از بزرگ ترین رویدادهای حوزه فناوری کشور است.
وی افزود: رویکرد امسال رینوتکس ملی شدن نمایشگاه در سال جاری و بین المللی شدن آن در سال های آینده است. برای این امر نیاز به تغییراتی داشتیم از جمله اینکه جایزه ملی فناوری ایران را در این دوره تعریف شود. شعار رویداد نیز صنعت فناور، ایران سرافراز تعیین شده است.
کریم لو همچنین اظهار کرد: تبریز به صنعت آن معروف است و صنعتگران استان همواره انتقاد می کنند که رینوتکس بیشتر دانشگاهی است و انطباق کمی با صنایع دارد بنابراین در سال جاری بر آن شدیم تا با همکاری با سازمان صمت استان و وزارت صمت کشور این نقص را برطرف کنیم.