یکشنبه, ۲۷ آبان(۸) ۱۴۰۳ / Sun, 17 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز
سهم شورای رقابت و واردات خودروهای کارکرده

ارزیابی بازار و قیمت خودرو طی سال جاری

1 سال پیش ( 1402/8/17 )
 

به گزارش فرصت امروز به نقل از اندیشه قرن ؛البته به گفته کارشناسان التهاب بازار ارز ناشی از جنگ فقط چند روز توانست این بازار را بر هم زند و دولت توانست با تزریق ارز به بازار مجدداً کنترل نسبی بازار خودرو را در دست گیرد. کارشناسان معتقدند ثبات نسبی بازار خودرو چنانچه با رخداد حادثه جدی دیگر در داخل و یا خارج از کشور مواجه نشود، می توان امیدوار بود که بازار خودرو روند ثبات فعلی خود را دامه دهد.

تحلیل بازار خودرو همزمان با وقع درگیری های منطقه

حسن کریمی سنجری، کارشناس خودرو در این باره به آرمان ملی گفت: افزایش نرخ ارز از جمله عوامل تاثیرگذاری است که باعث نوسانات بسیاری در تمام حوزه ها به ویژه خودرو می شود از سویی همزمان با وقوع تنش های اخیر در منطقه نرخ ارز تمایل به افزایشی شدن پیدا کرد که البته با تزریق ارز به بازار به طور نسبتاً مطلوبی کنترل شد، همچنین با قطعی شدن واردات خودرو بازار خودرو تا حدی آرام تر شد و از ثبات نسبتاً مطلوبی برخوردار شد و در حقیقت زور افزایش قیمت ناگهانی دلار در روزهای نخست وقوع جنگ غزه و اسرائیل نتوانست بیشتر از آنچه که به وقوع پیوسته است به شرایط کنونی بچربد و آن گونه که از شواهد امر برمی آید اثر التهابی آن نیز در بازار ارز تخلیه شده است از این رو پیش بینی می شود چنانچه اتفاق جدیدی در منطقه یا کشور رخ ندهد شاهد افزایش نرخ دلار و همچنین افزایش قیمت خودرو تا پایان سال جاری نخواهیم بود.

ارزیابی قیمت خودرو طی سال جاری

سهم شورای رقابت و واردات خودروهای کارکرده

او اضافه کرد: در حال حاضر سامانه فعال شده و این به این معناست که واردات خودرو قطعی شده و سیاست گذاری و برنامه ریزی های صورت گرفته نیز بیانگر این است که دولت علاقه چندانی به ورود مستقیم به مقوله قیمت گذاری خودرو ندارد و شورای رقابت نیز به عنوان نهادی فرادولتی که البته در سایه دولت تصمیم گیری می کند، تا مدت زمان دیگری به شرط حفظ شرایط کنونی به تدریج از دایره قیمت گذاری مستقیم و دستوری خارج می شود. اما در حال حاضر شورای رقابت نقش تعیین کننده تری دارد اما با ثبات نرخ ارز و واردات خودرو و … به نظر می رسد که نقش کم رنگ تری را داشته باشد.

این کارشناس درباره واردات خودروهای کارکرده و سهم آن در متعادل کردن بازار گفت: واردات خودروهای کارکرده با هر تحلیلی دیگر به شکل یک قانون درآمده است، اما به نظر نمی آید که واردات خودروهای کارکرده توجیه اقتصادی چندانی داشته باشد و این امر به ویژه در بخش خودروهای سنگین بیشتر صدق می کند چرا که در بعضی موارد شاهد تعویض قطعات داخلی این خودروها با قطعات مستعمل و فرسوده بوده ایم که عمر مفید آن در داخل کشور را به شدت کاهش می دهد و در حقیقت این فرآیند را مقرون به صرفه نمی سازد . البته اگر واردات خودروهای فرسوده با سیاستی متمرکز با تیراژ تولید خودرهای داخلی به شکل نرمال همراه بود، می توانستیم امیدوار باشیم که روند واردات خودروهای کارکرده از منابع مطمئن بتواند بازار را سامان بخشد و از مافیاهای نهان و آشکار درامان دارد.

نیاز کاذب بازار خودرو

کریمی سنجری درباره کاذب بودن بخشی از نیاز بازار به دلیل اُفتِ ارزش پول ملی گفت: بسیاری از خریداران خودرو در حال حاضر به دلیل کاهش ارزش پول ملی مایل هستند تا سرمایه های خود را به کالای سرمایه ای و یا … تبدیل کنند و خودرو نیز یکی از همین اقلام محسوب می شود که موجب افزایش تقاضا در بازار برای این محصول شده است.

او اضافه کرد: متعادل سازی بازار عرضه و تقاضا یکی از عوامل تاثیرگذار در تثبیت قیمت خودرو است و کاهش قیمت خودرو در حقیقت توان خودروسازان برای تولید را کاهش می دهد و به این ترتیب میزان تولید را کمتر می کند و تعادل عرضه و تقاضا که یکی از ارکان بهبود بازار خودرو به شمار می آید برهم می خورد بنابراین بهتر است با قیمت گذاری معقول خودروها از کارخانه تا بازار ضمن حمایت از افزایش تولید شرایط را به گونه ای فراهم کنیم تا میزان تولید پاسخگوی تقاضای موجود در جامعه باشد .

پیش بینی بازار خودرو در فضای کنونی

سعید موتمنی، رئیس اتحادیه نمایشگاه داران و فروشندگان خودرو در توصیف فضای کنونی حاکم بر بازار خودروی کشور گفت: محدودیت عرضه خودرو که از مرداد ماه امسال آغاز شده همچنان بر این بازار حکمفرماست و عرضه ای که نیاز بازار را تامین کند، وجود ندارد.

رئیس اتحادیه نمایشگاه داران و فروشندگان

خودرو افزود: رکود کامل بازار خودروی کشور در پی محدودیت عرضه و تضعیف تقاضا به وقوع پیوسته است. هر چند با افزایش اندک قیمت ارز در ماه گذشته قیمت ها تا سه درصد بالا رفت اما این امر هم تغییر چندانی در اوضاع کنونی بازار ایجاد نکرد. مشتریان به سختی می توانند خودروی مطلوب و مناسب خود را پیدا کنند. علاوه بر عرضه، تقاضا هم ضعیف است و بازار در رکود کامل به سر می برد.

ابهام در وضعیت خودروهای وارداتی

رئیس اتحادیه نمایشگاه داران و فروشندگان خودرو در تشریح آنچه سبب کاهش تقاضا در بازار خودرو شده گفت: علاوه بر محدودیت عرضه، موضوع دیگری که امروز تعادل را در بازار خودروی کشور بر هم زده مبهم بودن وضعیت خودروهای وارداتی است. خودروهای وارداتی تا مرحله ثبت نام متقاضیان پیش رفته و مشخص نیست با چه قیمتی قرار است به دست مشتری برسد.

وی افزود: از یک سال پیش وعده عرضه خودروهای وارداتی داده شده و این امر مشتریان را در معامله خودرو مردد نگه داشته است، این مشتریان بالقوه منتظر ورود این خودروها و بررسی تاثیر آن بر بازار هستند تا در صورتی که عرضه خودروهای وارداتی به کاهش قیمت ها می انجامد خودروی جدید را بتوانند با قیمت پایین تر بخرند.

موتمنی خاطرنشان کرد: در صورتی که خودرو مطابق با نیاز بازار تولید یا وارد شود تعادل بازمی گردد و بازار از رکود کنونی خارج می شود.

عوامل تاثیرگذار در قیمت خودرو

رئیس اتحادیه نمایشگاه داران و فروشندگان خودرو در تشریح نوسانات قیمت خودرو گفت: از آنجا که خودرو در ایران کالایی سرمایه ای است و اخبار مثبت و منفی بر قیمت آن تاثیر می گذارد، افزایش اندک قیمت ارز و ورود آن به کانال ۵۰ هزار تومان در مهرماه قیمت ها را سه درصد افزایش داد. رشد اندک قیمت ارز به دلیل بروز جنگ میان حماس و رژیم صهیونیستی اتفاق افتاد.

وی افزود: همان طور که گفته شد این افزایش نیز به دلیل نوسانات ارزی بود نه افزایش تقاضا. همچنین این افزایش قیمت هم تنها در قیمت های اعلامی از سوی مالکان خودرو ظهور و بروز پیدا کرده بود.

ارزیابی قیمت خودرو طی سال جاری

موتمنی در ادامه نوسانات قیمت چند خودرو را در طول امسال تشریح کرد و گفت: در کل از ابتدای سال تا کنون قیمت  انواع خودرو نوسان خاصی نداشته است، به طور مثال کوئیک در تاریخ ۱۵ اردیبهشت ۳۸۵ میلیون تومان و ۱۳ مهر ۳۳۸ میلیون تومان قیمت داشت. روز ۱۰ آبان قیمت آن ۳۵۰ میلیون تومان بود. خودروی ۲۰۶ تیپ ۳، در اردیبهشت ۵۶۵ میلیون تومان و مهر ۵۱۵ میلیون تومان قیمت داشت و چند روز پیش حدود ۵۳۵ میلیون تومان است.

بر اساس این گزارش، اجرای طرح های گوناگون برای مدیریت بازار و کاهش قیمت خودرو تا کنون ره به جایی نبرده و تا کنون مقصران بسیاری برای این معضل معرفی شده است که اصلی ترین آنها، نوسان قیمت دلار، تحریم ها و … محسوب می شوند. در این راستا اقدامات مختلفی نیز برای مدیریت قیمت این محصول مانند؛ قرعه کشی، ورود به بورس، واردات خودروهای خارجی و لیست انتظار و … در نظر گرفته شده است که هیچکدام دوای درد بازار بی سروسامان خودرو نبوده است. از این رو باید گفت نمی توان پیش بینی دقیقی را در این بازار بدون برنامه انجام داد.

جدول کامل قیمت خودروهای داخلی و وارداتی

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/B6hljNXX
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاتخت خواب دو نفرهگالری مانتوریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایر
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه