استفاده از مواد اولیه مناسب در فرآیند تولید در ضد حریق آن را بدل به ناجی جان انسان ها در آتش سوزی های بزرگ کرده است. آتش سوزی هایی که سالیانه جان انسان های بسیاری را در سراسر جهان می گیرند. امروزه درهای ضد حریق می توانند از گسترش آتش جلوگیری کرده و مثل یک آتش نشان وظیفه شناس از شما و خانواده تان محافظت کنند.
آتش سوزی و اثرات آن
آتش سوزی از دیرباز جز عوامل تهدید کننده زندگی بشر به حساب می آمده است. امروزه نیز با توسعه هرچه بیشتر آپارتمان نشینی و زندگی شهری، آتش سوزی و خطرات ناشی از آن تهدیدی جدی برای بشر به شمار می رود. این خطر بزرگ در چشم به هم زدنی ، در منازل و ادارات تا صنایع و تاسیسات عمومی، جان و اموال انسان های زیادی را به دست شعله ها می سپارد. به همین دلیل است که امروزه از بیمه های آتش سوزی متنوع و انواع روش های ایمن برای اطفای حریق در داخل آپارتمان ها و مکان های عمومی استفاده می شود.
روش های مهار یا کاهش خطرات آتش سوزی
در گذشته روش های زیادی برای جلوگیری از آتش سوزی یا کاهش آسیب های ناشی از آن وجود نداشت. وقتی دود ناشی از آتش سوزی به هوا برمی خاست همه متوجه آتش شده و برای مهار آن به روش های در دسترس اقدام می کردند. که این مسأله خود باعث گسترش آتش در لحظات اولیه می شد.
در گذشته، یکی از اولین روش های مقابله با آتش سوزی، استفاده از آب و ماسه بود. ریختن آب یا ماسه بر روی آتش از رایج ترین راه های مهار آتش در دوران باستان به شمار می رود.
از این نکته نباید غافل شد که اولین درب ضد حریقی که با روش های مشابه به درهای ضد حریق مدرن ساخته شد، در دوران مصر و بابل باستان برای مقابله با حریق به کار گرفته شد. این درها که از مواد مقاوم به حرارت ساخته شده بودند به منظور محافظت از اموال و ساختمان ها در مقابل آتش سوزی مورد استفاده قرار می گرفتند.
درهای ضد حریق امروزی با استفاده از تکنولوژی های پیشرفته تر ساخته می شوند ، که طبیعتا این در های ضد حریق نیاز به نگهداری اصولی دارند. اما اولین درهای ضد حریق شباهت های زیادی با درهای باستانی مصر و بابل داشتند که هدف اصلی آن ها مقابله با خطرات حریق بود.
در قرون وسطی، روش های مقابله با آتش سوزی تنوع بسیار زیادی پیدا کرد. به عنوان مثال، در آن زمان از موادی مانند آهک و سیمان برای افزایش مقاومت ساختمان ها در برابر آتش نیز استفاده شد.
در سده هجدهم، اولین سیستم های اعلام حریق ساخته شدند. این سیستم ها عمدتأ شامل زنگ ها و سیم های جریان الکتریکی بودند که به صورت دستی عملکرد کرده و همه را در جریان وقوع آتش قرار می دادند.
در قرن نوزدهم، سیستم های اعلام حریق پیشرفت بیشتری کردند. با پیشرفت علم و فناوری، از سنسورها و ابزارهای مکانیکی برای شناسایی دود و حرارت، کمک گرفته شد که نتایجی منحصر به فرد به دنبال داشت. آژیر این سیستم ها به صورت خودکار با شناسایی آتش به صدا درآمده و باعث افزایش سرعت کمک رسانی به مهار آتش سوزی می شد.
با پیشرفت تکنولوژی در قرن بیستم، سیستم های اعلام و اطفاء حریق شکل پیشرفته تری به خود گرفتند. این سیستم ها با تشخیص دود، حرارت، گازهای سمی و حتی تشخیص مکان دقیق حریق، گام بزرگی در کاهش خطرات ناشی از آتش سوزی برداشتند.
در عصر حاضر بشر از راه های متنوعی برای مقابله با آتش کمک می گیرد. با پیشرفت فناوری و تکنولوژی مهار آتش وارد مرحله جدیدی شده است. استفاده از سیستم های اعلام حریق خودکار، اطفاء حریق خودکار با استفاده از سیستم های آب پاش، سیستم های اطفاء حریق گازی و استفاده از در ضد حریق در ساختمان ها برای جلوگیری از گسترش حریق از جمله این پیشرفت ها به شمار می روند.
ویژگی های در ضد حریق
اما چه ویژگی هایی باعث غیر قابل نفوذ بودن درهای ضد حریق می شود؟ مواد اولیه به کار رفته در تولید در ضد حریق ویژگی های خاصی دارند که آن ها را برای محافظت در برابر آتش ایمن می کند. این ویژگی ها شامل مقاومت در برابر حرارت زیاد، اشتعال ناپذیری، جلوگیری از انتقال حرارت و ایجاد دود کمتر می شوند. ایستادر با تولید انواع درهای ضد حریق مرغوب با بهترین مواد اولیه گزینه های زیادی در اختیار خریداران قرار داده است.
در ضد حریق برای محیط های مسکونی
استفاده از در ضد حریق در ساخت و تجهیزات منازل و مکان های مسکونی اهمیت بسیاری دارد. چرا که آتش سوزی در این مکان ها خسارات جانی زیادی به همراه خواهند داشت. درهای ضد حریق از گسترش آتش جلوگیری کرده و زمان کافی برای خروج افراد را فراهم می ٰسازند.
در ضد حریق برای صنعت
در صنایع مختلف، از در ضد حریق برای حفاظت از تجهیزات و ماشین آلات استفاده می شود. این مواد در برابر حرارت و آتش مقاومت ایجاد کرده و از گسترش حوادث آتش سوزی جلوگیری می کنند. حوادثی که می توانند خسارات مالی بی شماری در پی داشته باشند.
انواع درهای ضد حریق
درهای ضد حریق نقش مهمی در ایجاد ایمنی در معابر و مکان های عمومی ایفا می کنند. این درها به جلوگیری از انتقال آتش و دود به سایر بخش های ساختمان کمک کرده و به افراد فرصت بیشتری برای خروج از مکان آتش سوزی می دهند. انواع مختلف درهای ضد حریق عبارتند از:
این نوع درها از جنس فلز سنگین (فولاد) ساخته می شوند و از مقاومت بالایی نسبت به حرارت برخوردار هستند. این درها از انتقال حرارت و دود و در نتیجه آن گستردگی آتش جلوگیری می کنند.
این نوع درها با استفاده از چوب های مقاوم به حرارت تولید می شوند. طبق استانداردهای مشخص، درهای ضد حریق چوبی باید تا مدت زمان معینی در برابر آتش مقاومت کنند اما با توجه به پایین بودن این میزان مقاومت، این درها از انواع پرطرفدار درهای ضد حریق به شمار نمی روند.
این نوع درها از شیشه های مقاوم به حرارت ساخته شده اند و در فضاهایی مانند آزمایشگاه و کتابخانه به دلیل ماهیت مکان استفاده می شوند. این درها معمولاً دارای فریم های فلزی هستند.
این نوع از درها پرطرفدارترین نوع در ضد حریق به شمار می روند. ترکیب مواد مختلف مانند فلز و چوب یا مواد کامپوزیت و پشم شیشه این درها را از مقاومت بالایی نسبت به آتش برخوردار می کند. درهای ضد حریق ایستادر نیز از همین انواع هستند.
درب ضد حریق مطمئن باید با استانداردهای مشخصی مطابقت داشته و به منظور اطمینان از کارایی و ایمنی از آزمایش های زیادی برای به دست آوردن استاندارد لازم سربلند بیرون آیند. البته به خاطر داشته باشید که انتخاب درهای ضد حریق به نوع و مکان مورد استفاده شما نیز بستگی خواهد داشت.