به گزارش فرصت امروز به نقل از اقتصاد۲۴، بالاخره پس از حدود یک هفته، قیمت ۶ عدد از خودرو های وارداتی سامانه یکپارچه مشخص شد؛ قیمت هایی که البته طبق آنچه که اعلام شده، هنوز قطعی نیستند و هزینه های جانبی مانند شماره گذاری، هزینه اسقاط و… هم به آن ها اضافه نشده است.
البته طبق برخی گزارش های غیررسمی، قیمت علی الحساب کیا سونت هم قرار است هفته آینده در حدود یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان توسط سامانه اعلام شود.
اما نکته ای که در میان قیمت این خودرو ها وجود دارد، این است که حتی اگر قیمت علی الحساب این خودرو ها در نظر گرفته شود، پایین ترین قیمتی که در میان خودرو های وارداتی دیده می شود، ۷۷۰ میلیون تومان است که قیمت دلاری آن ۱۵ هزار و ۴۰۰ دلار می شود. بالاترین قیمت هم یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان است که قیمت دلاری آن، ۳۶ هزار دلار خواهد بود.
این در شرایطی است که براساس وعده ای که مقامات و مسوولان درباره واردات خودرو های خارجی داده بودند، قرار بود تمرکز بر واردات خودرو های اقتصادی باشد که عموم مردم بتوانند از آن ها استفاده کنند. حتی در اردیبهشت پارسال محمدباقر قالیباف، رییس مجلس در جلسه علنی مجلس در پاسخ به تذکر علی بابایی کارنامی، نماینده ساری در انتقاد از وضعیت بازار خودرو گفته بود: می توان خودرو هایی با قیمت ۵ هزار و ۵۰۰ دلار با کیفیت بسیار عالی وارد کشور کرد.
مقامات ارشد وزارت صنعت نیز بار ها تاکید داشتند که خودرو های کمتر از ۱۰ هزار دلار در اولویت واردات هستند. اما در این میان، برخی گفته ها از واردات خودرو های ۲۰ هزار یورویی هم حکایت داشت؛ به طوری که محمد رضوانی فر، رئیس کل گمرک گفته بود: خودرو هایی که ثبت سفارش شده و قرار است وارد شوند، کمتر از ۲۰ هزار یورو قیمت دارند.