فیستول مقعدی از دردناک ترین بیماری های ناحیه نشیمنگاهی می باشد که معمولاً در اثر بی توجهی به درمان آبسه مقعدی ایجاد می شود. آبسه مقعدی که به شکل یک جوش ظاهر میشود در ابتدا ممکن است علائمی نداشته باشد به همین دلیل با گذشت زمان، پشت آبسه یک حفره ایجاد می شود و مانند یک تونل به روده بزرگ راه می یابد. این موضوع سرآغاز ایجاد انواع فیستول های مقعدی می باشد.
عمل جراحی فیستول مقعدی یکی از روش های درمان فیستول یا همان اتصالات غیر طبیعی بین اعضای بدن و پوست میباشد.روش فیستولوتومی با لیزر پرتوان یکی از بهترین روش های جراحی فیستول بوده که کانال های فیستول را کامل تخریب می نماید.
روش جراحی برای درمان فیستول مقعدی عوارضی مثل بی اختیاری مدفوع، بی اختیاری گاز، درد زیاد، خونریزی و جای زخم و اسکار را به همراه دارد. در صورتی که فیستول شما با لیزر امکان درمان دارد از روش دیگری استفاده نکنید.
درمان فیستول با لیزر به گونه ای انجام می شود که بیمار می تواند همان روز به خانه برود و به صورت آهسته و کم کم به زندگی روزمره خود برگردد. همچنین در این روش زخم فیستول به خوبی ترمیم می شود و سایر عوارض جراحی فیستول به کمترین حد ممکن کاهش می یابد. لیزر فیستول مقعدی پرتو کلینیک در کمتر از نیم ساعت انجام شده و نیازی به بستری و بیهوشی نیست.
نوع روش جراحی تا حد زیادی به محل قرار گرفتن فیستول بستگی دارد. برای مثال در صورتی که فیستول پایین اسفنکتر باشد پزشک جراح بعد از تخریب جدار فیستول، راه فیستول را به طرف پوست باز کرده و در همان حالت باز آن را قرار می دهد تا توسط بافت های سالم بدن ترمیم شود.اما اگر فیستول بالای اسفنکتری باشد جراح با استفاده از وسیله ای به نام ستون چرک آن را تخلیه می کند.
تنها راه درمان قطعی فیستول، از بین بردن کامل عفونت ناحیه مورد نظر می باشد و درمان دارویی و خانگی برای فیستول نتیجه بخش نخواهد بود.ممکن است جراحی فیستول عوارضی مثل بی اختیاری مدفوع داشته باشد که برای جلوگیری از این عارضه معمولاً عمل جراحی در چند ماه تکرار می شود.
اما در عمل فیستول با لیزر پزشک فقط در یک جلسه تمامی انواع فیستول ها را می تواند از بین ببرد. برای آگاهی از نحوه عمل جراحی فیستول در ادامه با ما همراه باشید:
ارزیابی قبل از عمل شامل بررسی دقیق پرونده پزشکی، معاینات فیزیکی و تصویربرداری (کونولوسکوپی، فیستولوگرافی، سیگموئیدوسکوپی و سونوگرافی) برای تعیین محل دقیق و وسعت فیستول می باشد که پیش از انجام جراحی انجام می شود.
در طول عمل جراحی فیستول مقعدی، بیهوشی انجام می شود تا اطمینان حاصل شود که بیمار در طول عمل متوجه دردی نمی شود. نوع بیهوشی مورد استفاده بستگی به نوع فیستول و سلامت عمومی بیمار دارد. ممکن است با توجه به نظر متخصص بیهوشی یا جراح فیستول بی حسی موضعی یا بی حسی از نخاع و از کمر به پایین انجام بگیرد.
سپس تیم جراحی فیستول را در معرض دید قرار می دهد و بافت های اطراف آن را با دقت تشریح می کنند تا به اتصال غیر طبیعی دسترسی پیدا کند.
بستن فیستول هدف اصلی عمل جراحی است. جراح با دقت بافت آسیب دیده را ترمیم می کند و راه عبور را می بندد و از نشت بیشتر یا اتصالات غیر طبیعی جلوگیری می کند.
در برخی موارد، ممکن است برای حذف مایعات و پیشگیری از عفونت، یک لوله زهکشی وارد شود.
مدت زمان عمل جراحی فیستول مقعدی با توجه به عواملی مثل محل فیستول، پیچیدگی فیستول و نوع روش جراحی از فردی به فرد دیگر متفاوت است اما به طور کلی معمولاً 20 الی 60 دقیقه زمان می برد.
4 الی 8 هفته نیز زمان می برد تا زخم فیستول به خوبی بهبود پیدا کند.
عمل فیستول با لیزر پرتوان یا همان فیستولوتومی با بیشترین نتیجه موفقیت آمیز به عنوان بهترین روش جراحی فیستول شناخته شده است. در این روش از ابتدا تا انتهای فیستول یک برش زده می شود. برای دسترسی راحت تر به داخل فیستول ممکن است قسمتی از اسفنکتر مقعد هم بریده شود. پس از دسترسی داخل فیستول از چرک و عفونت تخلیه می شود و همانگونه باز گذاشته می شود تا ترمیم شود.این عمل اگر با لیزر پرتوان باشد سرعت بهبود زخم فیستول بسیار سریع تر می باشد و هیچ گونه آسیبی به بافت های سالم مجاور فیستول وارد نخواهد شد.
برای پیشگیری از بی اختیاری مدفوع در بیمار، جراح روش فلپ را به کار می گیرد و پوست سالم اطراف مقعد را روی فیستول میکشد تا ترمیم شود.
ممکن است جوش یا آبسه مقعدی در ابتدا علامت و نشانه خاصی نداشته باشد و به همین دلیل فرد تا زمان ابتلا به فیستول مقعدی متوجه آن نشده باشد. در صورتی که ورم، التهاب یا قرمزی اطراف ناحیه مقعد خود مشاهده کردید یا یک سوراخ و حفره کوچک کنار مقعد تان ایجاد شده و یا شاهد ترشحات زرد رنگ و لکه خون روی لباس زیر خود هستید حتما به یک دکتر جراح فیستول مقعدی برای تشخیص دقیق تر مراجعه کنید. برای آشنایی با بهترین دکتر جراح فیستول و بهترین کلینیک لیزر فیستول در تهران لینک زیر را مطالعه نمایید تا پاسخ سؤال اینکه برای درمان فیستول به چه پزشک یا دکتری باید مراجعه کنیم را دریافت کنید:
https://partoclinic.com/بهترین-جراح-فیستول/
معمولاً 2 هفته تا 2 ماه طول می کشد و در این مدت، خروج ترشحات و چرک و خونابه از محل فیستول طبیعی می باشد. پزشک جراح برای کمک به خارج شدن ترشحات بعد از عمل، از نخ ستون یا درن استفاده می کند.