وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: باید در کشور جذابیت سرمایه گذاری در سایر بخش ها ایجاد شود تا شاهد هجوم و صف افراد به سمت خودرو و خودروسازی نباشیم.
به گزارش فرصت امروز به نقل از ایرنا، مرکز ارتباطات این وزارتخانه طی جوابیه ای در پاسخ به گزارش منتشر شده در یکی از روزنامه ها با عنوان «تشکیل صف های طولانی خریداران در جاده مخصوص» نوشت: صف طولانی خریداران موضوعی نیست که وزارت صمت و خودروسازان از آن راضی باشند و این موضوع نیز به نفع خودروسازان و وزارت صمت نیست، اما بخش های مختلف کشور در اقتصاد کلان ملی موثر هستند. باید در کشور بخش های ایجاد شود که جذابیت سرمایه گذاری داشته باشند مانند بازار سرمایه و بازار بورس که وزارت جهادکشاورزی و وزارت اقتصاد می توانند در این موضوع موثر باشند تا صف هجوم افرادی که نقاضای واقعی ندارند و نقدینگی سرگردانی که در داخل کشور است به سمت خودرو و خودروسازی سرازیر نشود.
در ادامه جوابیه آمده است: در وزارت صمت در بخش خودرویی چند برنامه ویژه در سال جاری پیگیری شده است تا بتوان عرضه و تقاضا را کنترل کرد. بحث افزایش عرضه موضوع نخست است که در سال جاری نسبت تولید افزایش پیدا کرده است. هرچقدر عرضه افزایش یابد فاصله عرضه و تقاضا کاهش پیدا می کند و خودرو به مصرف کنندگان اصلی می رسد.
این جوابیه می افزاید: موضوع بعدی واردات خودرو است که باید فاصله بین عرضه و تقاضا را با واردات خودرو کم کرد که این موضوع هم در وزارت صمت با جدیت در حال پیگیری است. در صورتی که بخش های دیگر مانند بانک مرکزی و سازمان های مرتبط در موضوع تامین ارز همراهی لازم را داشته باشند می توانیم امیدوار باشیم که واردات خودرو امسال انجام شود.
اصلاح قیمت خودروسازان
برپایه این جوابیه، موضوع اصلاح قیمت ها برنامه بعدی وزارت صمت است که باتوجه به اقتصاد کلان ملی نیاز به اصلاح دارد. برهمین اساس باتوجه به افزایش قیمت مواد اولیه، هزینه های لجستیک و افزایش دستمزدها نیازمند این هستیم که قیمت تمام شده را اصلاح کنیم؛ به همین دلیل آنالیز قیمت خودروسازان دریافت شده و با بررسی هایی که در سازمان حمایت، شورای رقابت و وزارت صمت انجام شده اصلاح قیمت های خودروسازان درحال انجام است.
جوابیه مرکز ارتباطات وزارت صمت می افزاید: درباره سامانه یکپارچه فروش که عرضه خودرو در آن فعال است، می توانیم از طریق این سامانه نیاز بازار را اندازه گیری کنیم و تعداد مصرف کنندگان را داشته باشیم. در نتیجه حذف سامانه یکپارچه در برنامه وزارت صمت قرار ندارد، زیرا این سامانه به عنوان یک ابزار قوی در کنترل و پایش مدیریتی صنعت خودرو توسعه پیدا خواهد کرد.
در واقع این سامانه یک مدیریت کلان صنعت خودرو است که در آن داشتبردهای مدیریتی ایجاد و شرایط عرضه و تقاضا بررسی خواهد شد و همچنین اطلاعات دقیقی از کیفیت شاخص های کیفی خودروها مانند مصرف سوخت، آلایندگی، رقابت پذیری خودروها در مقایسه با خودروهای جهان، میزان ساخت داخل و مسائل کیفیتی مانند کیفیت فرمان پذیری، آسایش داخل و کیفیت ظاهر به صورت مقایسه ای در این سامانه قرار خواهد گرفت که می توانند بین خودروهایی که در این سامانه عرضه میشود مقایسه کنند.
بر این اساس رقابت واقعی بین محصولات مختلف دراین سامانه به وجود خواهد آمد و فضای انحصارمحصولات خاص شکسته می شود و مردم با مراجعه به این سامانه و بررسی محصولات که بر روی آنها کیفیت و مشخصات قرار گرفته است انتخاب خواهند کرد.