به گزارش فرصت امروز به نقل از تجارت نیوز، از ابتدای اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ نوسان قیمتی خودرو در بازار کشور کاهش یافته است.
البته به عقیده کارشناسان به نظر نمی رسد قیمت خودرو در هفته های آینده روند کاهشی داشته باشد. پیش بینی چهار کارشناس صنعت خودرو را در مورد آینده بازار خودرو در ادامه می خوانید.
تاثیر حذف قرعه کشی در قیمت ها
فربد زاوه، کارشناس صنعت خودرو، در گفتگو با تجارت نیوز گفت: قیمت خودرو چه با قرعه کشی و چه با حذف قرعه کشی، متاثر از تورم کلان کشور، در حال افزایش است.
او افزود: با قیمت گذاری دستوری نمی توان جلو افزایش قیمت را گرفت. بدون تغییر در رفتار مالی و شیوه اداره دولت نمی توان قیمت ها را کنترل کرد. راهکار حل این مشکلات نیز سیاسی است و به اقتصاد سیاسی کشور ارتباط دارد.
بازار در انتظار مذاکرات وین
یک کارشناس دیگر، مذاکرات وین را عامل اثرگذار در قیمت ها می داند.
بابک صدرایی، کارشناس صنعت خودرو به تجارت نیوز گفت: اگر مذاکرات وین به نتیجه نرسد و قیمت دلار نیز ثبات پیدا نکند، قیمت همه اقلام افزایش می یابد.
او توضیح داد: با افزایش لجام گسیخته تورم هزینه های تولید، خدمات و حمل و نقل افزایش پیدا می کند. در نتیجه قیمت ها نیز در آینده افزایشی می شود.
واردات بازار را متشنج می کند
همچنین، فیروز نادری، کارشناس صنعت خودرو در گفتگو با تجارت نیوز گفت: قیمت خودرو نسبت به روزهای گذشته نوسان کمتری داشت. اما قیمت ها در یک ماه اخیر به اندازه شش ماه افزایش داشت. اما بنظر می رسد در روزهای آینده نوسانات قیمتی کمتری در انتظار بازار خودروی کشور باشد.
او در رابطه با تاثیر واردات بر بازار توضیح داد: اخباری که از واردات خودرو منشر می شود دیگر تاثیری در بازار ندارد. بحث واردات همچنان در حد یک حرف است. به نظر نمی رسد واردات خودرو به کشور آزاد شود.
مرتضی مصطفوی، کارشناس صنعت خودرو نیز به تجارت نیوز گفت: به نظر می رسد به صورت کلان، حاکمیت مخالف واردات نیست. با اینکه آزادسازی واردات خودرو به کشور کار خوبی است، اما زمان مناسبی برای این اقدام نیست.
به اعتقاد او، اخبار ضد و نقیض در رابطه با وادرات خودرو بازار را پیش از گذشته متشنج می کند. به نظر می رسد تا یک ماه آینده امکان نوسان افزایشی در بازار وجود دارد.
جدول کامل قیمت خودروهای داخلی و وارداتی