به گزارش فرصت امروز به نقل از تجارت نیوز، دیروز یکشنبه چهارم اردیبهشت ماه قیمت دلار با حرکتی افزایشی فعالیت خود را آغاز کرد. قیمت هر برگ اسکناس دلار آزاد که در روز های پایانی هفته گذشته به رقم ۲۷ هزار و ۸۶۰ تومان رسیده بود در ابتدای معاملات بازار روز یکشنبه در سطح قیمتی ۲۷ هزار و ۸۸۰ تومان به فروش رسید.
در ادامه روند افزایشی مذکور و در حوالی ظهر روز گذشته نرخ این ارز از این سطح هم فراتر رفته و در آخرین پله کانال ۲۷ هزار تومانی یعنی سطوح قیمتی ۲۷ هزار و ۹۰۰ تا ۲۷ هزار و ۹۴۰ تومان معامله شد. این سومین حرکت دلار به سمت کانال ۲۸ هزار تومانی در سال جدید است.
دو حضور قبلی نرخ دلار در کانال مذکور با انتشار اخبار مثبتی همچون خبر آزاد سازی منابع مالی بلوکه شده ایران مواجه شده و در راستای همین اخبار دلار مجددا به سطوح قیمتی کانال پایین تر بازگشته بود. نمودار روند قیمت یورو اما برخلاف دلار در روز دوم هفته کاهشی بود.
هر برگ اسکناس یورو در بازار آزاد روز گذشته با حدود ۲ پله کاهش از رقم ۳۰ هزار و ۳۲۰ تومان در روز پنج شنبه به رقم ۳۰ هزار و ۱۲۶ تومان در روز گذشته رسید. دلار دیروز در بازار کشور های همسایه نیز افزایشی بود. هر برگ دلار بازار هرات در روز گذشته که در رقم ۲۷ هزار و ۳۰ تومان فعالیت خود را آغاز کرده بود، حوالی ظهر با افزایشی ۱۲۰ تومانی به رقم ۲۷ هزار و ۱۵۰ تومان رسید.
دلیل افزایش تدریجی قیمت دلار
عده ای از کارشناسان بر این باورند که افزایش تدریجی نرخ دلار می تواند به دلیل افزایش شاخص جهانی این ارز باشد. پس از وضع قوانین بانکی جدید برای جلوگیری از رشد نرخ تورم در آمریکا و افزایش نرخ بهره در موسسات مالی این کشور، حجم سپرده های سرمایه گذاری در این کشور افزایش یافت.
در همین راستا میزان تقاضا برای اسکناس آمریکایی نیز افزایش یافته و این امر به نوعی سبب بالا رفتن نرخ شاخص جهانی دلار از رقم ۴/ ۱۰۰ در روز پنج شنبه هفته گذشته به رقم ۲/ ۱۰۱ در روز گذشته شده است.
با این حال برخی دیگر از تحلیلگران حوزه ارز دلیل حرکت دلار به سمت کانال ۲۸ هزار تومانی را در افزایش ۳/ ۳ درصدی نرخ تورم می دانند. این افراد با اشاره به افزایش سطح عمومی کالا های اساسی بر این باورند که دلار با افزایش قیمت خود در بازار در حال تعدیل بوده و سرعت آهسته این روند افزایشی را نیز به دلیل تامین ارز های بانک مرکزی و تداوم تخصیص ارز ترجیحی برای برخی کالا ها می دانند.(دنیای اقتصاد)