به گزارش فرصت امروزبه نقل از تجارت نیوز،مریم محبی کارشناس بازارهای مالی بیان کرد: برای ارزیابی بازار دلار به جای نگاه کردن به دلار بازار آزاد باید بازار دلار نیما را مدنظر قرار دهیم. بازاری که صادرکنندگان از آن استفاده می کنند و در بازار رسمی کشور استفاده می شود.
او ادامه داد: این دلار شیب افزایشی ملایمی داشته که سیگنالی برای دلار آزاد است و نشان می دهد که علیرغم تلاش دولت برای کنترل نرخ ارز به دلیل عوامل جانبی و اقتصادی این امر امکان پذیر نیست.
شرایط نرخ دلار درصورت احیای برجام
علی طباطبایی، دیگر کارشناس بازارهای مالی درخصوص روند دلار گفت: من احتمال می دهم دلار در طولانی مدت تا ۳۲ هزار تومان نیز افزایش داشته باشد.
او ادامه داد: درصورت احیای برجام نیز من نزول چشم گیری را برای دلار پیش بینی نمی کنم، ولی اگر برجام با شرایط ایده آلی به امضا برسد این ارز بین محدوده ۲۵ تا ۲۸ هزار تومان ثابت می شود.
شیب افزایش قیت طلا از تورم پیشی می گیرد؟
محبی همچنین درخصوص طلای داخلی بیان کرد: طلای داخلی تحث تاثیر عوامل سیاسی در جهان است. شرایطی که درحال حاضر برای انس جهانی وجود دارد شرایط مطلوبی برای طلا است.
او ادامه داد: طلای داخلی از انس جهانی و دلار تاثیر می گیرد. انس جهانی تمایل به افزایش دارد و تورم جهانی، جتگ اوکراین و روسیه و اتفاقات اخبر در چین می تواند به نفع انس تمام شود.
محبی درمورد طلای داخلی نیز گفت: در داخل کشور دو عامل وجود دارد که قیمت دلار را مشخص می کند؛ یکی بحث مذاکرات و دیگری رشد نقدینگی که هر لحظه درحال افزایش است و انتظار می رود در سال ۱۴۰۱ به پنج هزار همت برسد و یک تورم داخلی ایجاد کند. این روند برای یکسری بازارها به ویژه دلار تاثیر معکوس دارد و آن را افزایش می دهد.
این کارشناس بازارهای مالی درباره پیش بینی خود از بازار طلا بیان کرد: اگر قیمت دلار افزایش پبدا کند حتی درصورتیکه انس جهانی ثابت بماند احتمال افزایش روند طلای داخلی در بلندمدت دور از ذهن نیست. البته انتظار ندارم شیب افزایش طلا در کشور از شیب تورم بیشتر باشد.