به گزارش فرصت امروز به نقل از تجارت نیوز، حجت قندی، اقتصاددان چندی پیش به تجارت نیوز گفت: احتمال ثبات قیمت ارز در محدوده فعلی در کوتاه مدت بیشتر است اما شوک ارزی بعدی نیز چندان دور نیست.
او افزود: حتی در صورت به نتیجه نرسیدن مذاکرات برجام، درآمدهای ارزی ایران در سال جاری افزایش می یابد و این موضوع احتمال وجود ثبات در قیمت دلار را بیشتر می کند.
دنیای اقتصاد نوشته است:
دیروز سه شنبه ۱۶ فروردین نرخ دلار در بازار تهران شاهد افزایش قیمت بود. با حضور مجدد قیمت دلار در کانال ۲۷ هزار تومانی نظراتی مبنی بر کاهش قیمت مجدد این ارز به سطوح قیمتی کانال ۲۵ و ۲۶ هزار تومانی مطرح می شد.
پایه و اساس این نظرات نیز انتظارات مثبت از حصول قرارداد هسته ای جدید ایران و گروه ۱+۴ بود. اما با توجه به عدم حصول نتیجه توافق احتمالی و تداوم شرایط بی خبری سیاسی، دلار نه تنها از کانال ۲۷ به سمت سطوح پایین تر حرکت نکرد، بلکه با صعود به پله های پنجم و ششم این کانال سبب مطرح شدن زمزمه هایی از احتمال بازگشت نرخ دلار به سقف سال گذشته یعنی کانال ۳۰ هزار تومانی نیز شد.
بازار ارز تحت تاثیر معامله گران افزایشی است
البته جو روانی حال حاضر بازار ارز به مقدار قابل توجهی تحت تاثیر معامله گران افزایشی است. این افراد با توجه به خلأ خبری مذکور شرایط را برای جو سازی افزایشی و بالا بردن نرخ آزاد ارز مناسب دیده و با مطرح کردن احتمالات افزایشی از آینده نرخ ارز فعالان این بازار را تشویق به خرید می کنند.
در همین راستا دیروز دلار طی دو مرحله افزایشی به پله ششم کانال ۲۷ هزار تومانی رسید. مرحله اول این روند در صبح روز گذشته و همزمان با بازگشایی بازار رخ داد که در این مرحله معامله گران شاهد افزایش قیمت شاخص بازار ارز به سطح قیمتی ۲۷ هزار و ۳۰۰ تومان بودند.
مرحله دوم در حوالی ظهر دیروز اتفاق افتاد. در این مرحله که تا عصر روز سه شنبه به طول انجامید نرخ دلار به سطح قیمتی ۲۶ هزار و ۶۵۰ تومان رسید و در نهایت قیمت هر برگ اسکناس آزاد دلار در بازار روز گذشته با ۴۲۰ تومان افزایش قیمت نسبت به نرخ روز دوشنبه در سطح قیمتی ۲۶ هزار و ۶۰۰ تومان ثبت شد.
پس از انتشار سخنان علی صالح آبادی، رئیس کل بانک مرکزی مبنی بر افزایش ۵۷ درصدی میزان تامین ارز در سال گذشته و همچنین دیگر سخنان منتشر شده توسط این نهاد در ماه های گذشته مبنی بر بهبود وضعیت ذخایر ارزی کشور، عده ای از تحلیلگران و کارشناسان ارزی نیز بر این باورند که دولت در صورت نیاز می تواند با افزایش میزان عرضه در بازار به کنترل و کاهش نرخ ارز پرداخته و از آغاز موج افزایشی قوی تر جلوگیری کند که البته با توجه به افزایش قیمت دلار هنوز این عرضه قوی رخ نداده است.