اگرچه در کشور ما نگاه به بخش کشاورزی، از منظر سرمایهگذاری نیست و کمکم خانوادهها از این حوزه فاصله میگیرند اما در دیگر کشورها هستند کسانی که به صورت خانوادگی در این زمینه سرمایهگذاری میکنند. گزارش اخیر سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد (فائو) درباره وضعیت غذا و کشاورزی جهان با محوریت کشاورزی خانوادگی در سال 2014 نشان میدهد که بالغبر 90 درصد از مجموع 570 میلیون قطعه زمین کشاورزی در جهان توسط خانوادههای کشاورز مدیریت و نگهداری میشوند.
به گزارش ایرنا از سازمان خواروبار و کشاورزی مللمتحد (فائو)، این گزارش به راهکارهایی درخصوص کاهش فقر و تحقق پایداری زیستمحیطی از طریق کشاورزی خانوادگی که هماکنون بالغبر 80 درصد غذای موردنیاز جهان را تولید میکند، پرداخته است.
براساس این گزارش، خوزه گرازیانو داسیلوا، مدیرکل فائو بر نقش حیاتی کشاورزی خانوادگی در سال 2014 تاکید داشته و آن را راهکاری برای مقابله با بحران گرسنگی که هماکنون افزونبر 800 میلیون نفر در جهان را تحتالشعاع خود قرار داده است، میداند. هماکنون خانوادههای کشاورز متولی بهطور تقریبی 75 درصد از منابع کشاورزی جهان محسوب میشوند که از این منظر نقش بسیار مهمی را در ارتقای پایداری منابع طبیعی و زیستمحیطی ایفا میکنند. به گزارش فائو، اطلاعات غنی و جدیدی درخصوص مزارع خانوادگی که اکثر آنها کوچک هستند، ارائهشده بهطوریکه بالغبر 84 درصد مزارع جهان کمتر از دو هکتار مساحت دارند.
با این وجود وسعت مزارع از تنوع بالایی برخوردار بوده، بهطوریکه مزارع بزرگتر از 50 هکتار که شامل مزارع خانوادگی نیز میشود، دوسوم مساحت اراضی کشاوزی جهان را به خود اختصاص دادهاند.
بنابراین گزارش، در کشورهای با سطح درآمد بالا یا متوسط رو به بالا، مزارع بزرگ مسئولیت تولید سهم قابلتوجهی از محصولات کشاورزی را برعهده دارند، حال آنکه در کشورهای با سطح درآمد پایین یا متوسط روبه پایین، مزارع با قطع کوچک یا متوسط بخش قابل توجهی از اراضی کشاورزی را اشغال کرده و تولیدکننده بیشترین میزان محصولات غذایی بهشمار میآیند.