مدتی است که بحث واردات گوشت بوفالو در رسانهها و مردم گسترش پیدا کرده و به دلیل اما و اگرهای فراوانی که به وجود آمده، نگرانیهایی در ذهن مردم ایجاد شده است. از جمله شبهاتی که در مورد آلوده بودن این گوشتها گفته میشود و اعتراض برخی از کارشناسان و دامپزشکان را برانگیخته، انگلی به نام سارکوسیست است که خود سازمان دامپزشکی هم اجازه مصرف خانگی را برای این گوشت صادر نکرده است. نکتهای که باید به آن توجه کرد این است که در سال گذشته حدود 700هزار دام بالغ زنده و 40 تا 50هزار رأس گوساله بهصورت رسمی از کشور صادر شد. این در حالی است که 60هزارتن یعنی حدود 8درصد نیاز داخل از دیگر کشورها وارد کردیم.
در حال حاضر صنعت دامپروری ایران به حدی رسیده که نهتنها میتواند جوابگوی نیاز داخلی باشد بلکه قدرت صادرات را نیز دارد. امروز بسیاری از واحدهای دامداری با مشکل انباشتگی دست و پنجهنرم میکنند و گوسالههای تولیدی روی دستشان مانده است. آن وقت چطور گروهی برای واردات گوشت نسخه میپیچند؟ یکی از علتهای اعتراض روز یکشنبه دامداران در مقابل نهاد ریاست جمهوری، همین گوشت بوفالو بود.البته خواسته آنها کاملا به حق و منصفانه است. زیرا این فعالان معتقدند تا وقتی که تولید داخلی میتواند جوابگوی نیاز داخلی باشد، چرا باید از واردات استمداد جست؟
به هر ترتیب، گویا قرار است این اتفاق بیفتد و سازمان دامپزشکی هم اعلام کرده که این گوشت تنها باید به مصارف صنعتی برسد. حال سوال اینجاست که محصولات این فرآوردهها که به بازار عرضه میشود، قرار است به چه عنوان مصرف شود؟ مگر غیر از این است که همین سوسیس و کالباسها دوباره توسط مردم مصرف میشوند؟ چرا باید به جای استفاده از گوشتهای باکیفیت ایرانی، از گوشت بوفالوی بیکیفیت هندی بهره برد؟
بنده بهعنوان یکی از نمایندگان قشر دامدار ایران، از طریق روزنامه «فرصت امروز» اعلام میکنم که ما هیچ نیازی به واردات گوشت بوفالو نداریم و تولیدات داخلی توانایی تامین نیازهای مردم را بهطور کامل دارد. اکنون انباشتگی موجود در واحدها گواهی بر این موضوع است. دامداران در عین اینکه علوفه را هرساله گرانتر از گذشته میخرند اما قیمت گوشت برای مصرفکننده هنوز افزایش نیافته است. بنابراین به جای اینکه دولت از واحدها حمایت کند، متأسفانه برعکس، قصد واردات گوشت کمکیفیتی مانند بوفالو را دارد و این عادلانه نیست.
* مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران ایران