به نظر می رسد شرایط دشوار اقتصاد جهانی و کاهش رشد آن اندکی مقامات چینی را نگران کرده است. این کشور که در ماه های اخیر شاهد خروج حجم زیادی از سرمایه خود بوده است در آینده با دشورای های بسیاری برای اداره اقتصاد خود مواجه خواهد شد، چرا که پکن به باور بخش قابل توجهی از ناظران اقتصادی همواره ارزش یوان را به صورت مصنوعی پایین نگه می دارد و در چنین شرایطی خروج سرمایه می تواند این غول نوظهور اقتصاد دنیا را با مشکلات زیادی مواجه سازد.
در همین ارتباط مقامات چینی قصد دارند به منظور جلوگیری از گسترش اثرات منفی خروج سرمایه از کشور از طریق اتخاذ سیاست های کنترلی نظیر دریافت گزارش رسمی از شهروندانی که اقدام به خارج ساختن بیش از 10هزار دلار از کشور کنند به مقابله با این موضوع بپردازند. دولت چین معتقد است که این سیاست های کنترلی در نهایت منجر به کاهش قابل توجه خروج سرمایه از کشور و انباشت آن در بانک های خارجی می شود. با این وجود و به رغم سختگیری ها و سیاست های کنترلی پکن کارشناسان معتقدند هنوز نشانه ای از کاهش قابل توجه خروج سرمایه از چین وجود ندارد.
آمارهای منتشر شده توسط تام اورلیک، اقتصاددان فعال در خبرگزاری بلومبرگ حاکی از آن است که تا ماه ژانویه سال 2017 میلادی رقمی معادل 82 میلیارد و 700 میلیون دلار از چین خارج شده است که این موضوع به معنای کاهش ذخایر ارزی چین به کمتر از 3 تریلیون دلار است.
تحلیلگران اقتصادی معتقدند که چین بدون کاهش مصنوعی ارزش یوان نمی تواند چندان اقتصاد قدرتمندی داشته و کنترل آن را دردست داشته باشد، چرا که پکن در سال های اخیر اصلاحات اقتصادی بسیار زیادی صورت داده و این روزها فاصله بسیار زیادی با یک اقتصاد کمونیستی دارد.
در همین چارچوب چارلین چو یک تحلیلگر اقتصادی چینی معتقد است:«مقامات چینی تصمیم گرفته اند به شدت با فرآیند خروج سرمایه از کشور مقابله کرده و از کاهش حجم ذخایر ارزی شان جلوگیری به عمل آورند. آنها معتقدند این سیاست های کنترلی دست کم در کوتاه مدت می تواند مؤثر واقع شده و از کاهش ذخایرارزش چین جلوگیری کند.»
این اقتصاددان چینی افزود: این سیاست ها و اقدامات کنترلی ممکن است برای مدت کوتاهی مؤثر باشند، اما من معتقدم که بستن درها برای جلوگیری از خروج پول از کشور نمی تواند در بلند مدت راهکار مناسبی باشد، چراکه چین در حال حاضر بیشترین حجم معاملات و نقل و انتقالات پولی در جهان را به خود اختصاص داده است.
تحلیلگران اقتصادی چینی معتقدند که اقتصاد این کشور در سه ماهه دوم سال 2017 میلادی با کاهش رشد مواجه خواهد شد، با این وجود این کارشناسان معتقدند که خروج سرمایه از چین معضل بزرگ تری درمقایسه با کاهش رشد اقتصادی پکن در سه ماهه دوم 2017 به شمار می رود.
ناظران و تحلیلگران اقتصادی بین المللی با توجه به خروج سرمایه از چین و تلاش دولت این کشور برای جلوگیری از آن معتقدند سرانجام پکن باید با واقعیت اقتصاد روبه رو شود. دولت مرکزی چین تلاش می کند با اتخاذ سیاست های کنترلی و استفاده از تمامی ابزارها و امکانات خود فرآیند خروج سرمایه از کشور را متوقف سازد. این مسئله دلیل اصلی ملاقات رئیس کل بانک مرکزی چین با مدیران Bitcoin exchanges و تلاش برای متقاعد ساختن آنان برای کمک به حفظ سرمایه ها در کشور بوده است.
رسانه های چینی نیز در این میان به کمک سیاستمداران آمده و از مردم این کشور می خواهند که با حفظ آرامش خود از خروج سرمایه های شان از کشور خودداری کنند، چرا که شرایط اقتصادی فعلی پایدار نبوده و به زودی تغییر خواهد کرد، همچنین رسانه های دولتی چین عوامل خارجی و کشورهای دیگر را از جمله عوامل خروج سرمایه از این کشور عنوان کرده اند.
یکی از نهادهای تحقیقاتی دولتی در چین با انتشار تحلیلی از وضعیت اقتصادی چین اعلام کرد که دلیلی برای نگرانی مردم این کشور وجود ندارد، چراکه شرایط اساسی اقتصاد این کشور در وضعیت پایدار و مناسبی قرار داشته و افراد نیازی به خارج ساختن سرمایه خود از کشور ندارند. با این حال و در شرایط فعلی آنچه برای مقامات چینی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است ذخایر ارزی این کشور است. اهمیت این ذخایر آنجا اهمیت می یابد که متوجه می شویم دولت چین از ذخایر عظیم ارزی خود برای پایین نگه داشتن ارزش یوان استفاده می کند.
خروج سرمایه از چین همزمان با افزایش ارزش دلار سبب افزایش نگرانی های مقامات چینی نسبت به آینده اقتصادی این کشور در سال 2017 میلادی شده است.