سیدحسین فاضلی، مدیر کمیته برگزاری کنفرانس ملی رودخانه کارون در گفتوگو با ایسنا در جهت توضیح برای تدوین سند ملی رودخانه کارون ضمن اشاره به اینکه باید بودجه ویژهای برای این موضوع صرف شود گفت: این رودخانه با وجود اینکه هیچکس منکر شأن رودخانهای آن نیست همچنان مورد بیلطفی و بهرهکشی وزارت نیرو و نماینده آن در خوزستان قرار میگیرد. این رودخانه با سدسازی و دیگر فجایع زیستمحیطی در معرض بهرهکشی و خطر قرار گرفته است. در این راستا عملکرد وزارت نیرو از طرف بعضی نمایندگان استان خوزستان در مجلس شورای اسلامی به وزیر نیرو تذکر داده شده است. نگاهی به آمارهای تلخی که این روزها درباره رودخانه کارون ارائه میشود، گویای ضعفهای اجرایی و نداشتن برنامهریزی مستمر همراه با آیندهنگری درباره این رودخانه است و اخبار معضلات کمی و کیفی رودخانه کارون، کارنامه قابل قبولی از بخشهای مدیریتی و اجرایی نشان نمیدهد.
فاضلی ضمن تاکید بر این نکته که بیتوجهی اخلاقی به حل معضلات و چالشهای رودخانه کارون معضل دیگری است که گریبان مردم خوزستان را گرفته گفت: از جمله این بیتوجهیها میتوان به حل نشدن معضلات سد گتوند اشاره کرد. استفاده نکردن از پتانسیلهای رودخانه کارون معضل دیگری است که ارزشافزایی و حتی حیات این رودخانه را به مخاطره انداخته است. برای نظارت بر رودخانه کارون عملاً میتوان گفت که قانونی وجود ندارد، به همین دلیل است که محیطزیست رودخانه کارون در معرض خطر است و از نعمتهای حیاتی خدادادی خود دور شده و به مثابه مال بیصاحب در طبیعت شهری و روستایی، رو به خشک شدن است.
مدیر کمیته برگزاری کنفرانس ملی رودخانه کارون در ادامه از سند ملی رودخانه کارون بهعنوان سند ملی حفاظت از محیطزیست عنوان کرد که باتوجه به تاکید مقام معظم رهبری میتواند از مهمترین راهکارها برای حفظ محیطزیست و مقابله با سودجویان و قانونشکنان باشد. فاضلی در ادامه گفت: مسئولان از دولتهای گذشته تا به امروز درباره رودخانه کارون بهعنوان نمادی از محیطزیست چه اقدامی کردهاند؟ آیا مسئولان برای رودخانه کارون، قوانین جامع و لازم را آمادهسازی و تدوین کردهاند؟ در جهت آمادهسازی و تدوین سند ملی رودخانه کارون، باید بر این باور بود که هیچ مسئلهای نباید مانع تدوین و اجرای سند ملی رودخانه کارون شود و هیچ بهانهای از طرف مسئولان سازمانها و ادارههای مرتبط با رودخانه کارون برای عدم تقبل وظیفه، قابل قبول نیست. مردم از مسئولان در سه قوه مدیریت کلان کشور بخواهند که تهیه سند ملی رودخانه کارون را در دستور کار قرار دهند تا مقابله با سودجویان و قانونشکنان عملی شود. تنظیم سند ملی رودخانه کارون بهعنوان یک نوع سند ملی حفاظت از محیطزیست لازم است.
در پایان فاضلی گفت: یادمان باشد حمایت همگانی مسئولان استانی و بهویژه مسئولان سازمانها و ادارههای مرتبط با رودخانه کارون تنها تضمین تدوین و اجرای سند ملی رودخانه کارون است که در جلوگیری از به مخاطره انداختن زندگی مردم استان خوزستان و چهارمحال و بختیاری کمک میکند و یادمان باشد که آگاهی نداشتن از ارزش سند ملی رودخانه کارون نوعی جهل خطرناک است اما دانستن ارزش سند ملی این رودخانه و عمل نکردن به آن نوعی ظلم است.