قائممقام وزیر نیرو با تشریح آخرین وضعیت بازگشت شرکتهای بینالمللی به صنعت برق ایران از آغاز مذاکرات برقی تهران- برلین خبر داد و اعلام کرد: سرمایهگذاران آلمانی پیشنهاد یک میلیارد دلاری جدید برقی به ایران ارائه کردهاند.
اسماعیل محصولی در گفتوگو با مهر درباره مهمترین مذاکرات انجامشده با سرمایهگذاران خارجی و بینالمللی برای بازگشت به صنعت برق و انرژی ایران، گفت: در حال حاضر مذاکرات متعددی با شرکتهای بینالمللی و بهویژه شرکتهای سرمایهگذار اروپایی برای مشارکت و سرمایهگذاری در صنعت برق ایران انجام شده است.
قائممقام وزیر نیرو در امور بینالملل با اعلام اینکه در طول چند ماه گذشته چند هیأت تجاری و اقتصادی خارجی بهمنظور مشارکت و سرمایهگذاری با وزارت نیروی ایران مذاکره کردهاند، تصریح کرد: با وجود این، تاکنون قراردادهای جدیدی با شرکتهای اروپایی و بینالمللی امضا نشده است.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه خارجیها منتظر تعیین تکلیف روند مذاکرات ایران و گروه 1+5 هستند، اظهار کرد: پیشبینی میشود با توافق جمهوری اسلامی ایران و گروه 1+5 شاهد سیل بازگشت شرکتهای بزرگ سرمایهگذار و صاحب دانش و فناوری به صنایع آب و برق ایران باشیم.
وی با بیان اینکه جذب منابع مالی و ورود تکنولوژیهای جدید مهمترین محور مذاکرات وزارت نیرو با شرکتهای علاقهمند خارجی در طول چند ماه گذشته تاکنون بوده است، بیان کرد: بر این اساس، اخیرا یک شرکت بزرگ آلمانی پیشنهادی یک میلیارد دلاری بهمنظور توسعه ظرفیت تولید برق بادی به وزارت نیرو ارائه کرده است.
محصولی با یادآوری اینکه این پیشنهاد یک میلیارد دلاری برقی آلمانیها در حال بررسی در وزارت نیرو است، تاکید کرد: هماکنون شرکتهای آلمانی موفق به ایجاد یک فناوری جدید به منظور کاهش هزینه تولید برق تجدیدپذیر بادی شدهاند.
قائممقام وزیر نیرو در امور بینالملل با بیان اینکه در حال حاضر هزینه تولید یک کیلووات ساعت برق بادی در آلمان به حدود هفت سنت کاهش یافته است، یادآور شد: این هزینه قابل رقابت با تولید برق در نیروگاههای حرارتی است.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه صنعت برق ایران نباید از تکنولوژی و فناوریهای روز جهان عقب بماند، گفت: استفاده از فناوریهای جدید برای تولید برق پاک و ارزانقیمت در دستور کار صنعت برق کشور قرار دارد که مشارکت با شرکتهای صاحبنام بینالمللی میتواند در این حوزه نتیجهبخش باشد.
وی در پایان بازگشت شرکتهای خارجی به صنعت برق و انرژی ایران را در گروی توافق نهایی ایران و کشورهای گروه 1+5 عنوان و خاطرنشان کرد: قطعا حلوفصل روند مذاکرات منجر به جهش بازگشت خارجیها به صنایع انرژی ایران خواهد شد.