رییس هیاتمدیره و مدیرعامل شرکت سهامی مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: مدیریت مصرف آب در فرهنگ ملی به فراموشی سپرده شده است.
به گزارش ایرنا، حمیدرضا جانباز یکشنبه در آیین معارفه مدیر شرکت آب وفاضلاب روستایی و شهری استان زنجان با اشاره به اینکه مصرف بیرویه آب در کشور طی سالهای گذشته معضلات کنونی را موجب شده، افزود: تولید بیرویه لوازم برقی و استفاده بخش کشاورزی از آن و استحصال بیرویه منابع آبی افت سفرههای زیرزمینی را درپی داشته است.
وی یادآورشد: هماکنون در اکثر شاخصها افت شدید منابع آب در کشور وجود دارد و توجه عموم مردم به این مقوله مهم بیش از گذشته ضروری است.جانباز افزود: متوسط سرانه مصرف آب به ازای هر نفر در کشور 250 لیتر است، در حالی که این رقم در کشورهای پیشرفته به ازای هر فرد 150 لیتر است.
وی با بیان اینکه کمبود منابع آب و خشکسالی در برخی استانها به 14 سال رسیده گفت: با پایشهای علمی در جهان بهویژه در خاورمیانه و ایران، وضعیت این بخش طی 30 سال اعلام شده است. مدیرعامل شرکت سهامی مهندسی آب و فاضلاب ادامه داد: بخشهای زیادی در کشور با مشکل کمبود آب مواجه هستند و راهکارهای مدیریتی نیز در این بخش اندیشیده شده است.
وی تامین، انتقال، مدیریت توزیع، مصرف و تقاضا را از وظایف مهم شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور بیان کرد. جانباز از اجرای مدیریت هوشمند توزیع آب و فشار در کشور خبر داد و افزود: مدیریت هوشمند فشار آب در زنجان اجرا شده که امسال نیز این برنامه در اصفهان تداوم یافت و این مهم کاهش هفتدرصدی مصرف آب و رضایتمندی مردم این استان را به همراه داشت. وی تاکید کرد: تاکنون با مدیریت اعمال شده، آب در هیچ شهری از کشور جیرهبندی نشده و به عبارتی قطع آب رخ نداده است.
رییس هیاتمدیره و مدیرعامل شرکت سهامی مهندسی آب و فاضلاب با اشاره به اینکه اقدامات فرهنگی به تنهایی در کاهش آب مصرفی مردم تاثیرگذار نیست، گفت: اکنون 22درصد قیمت تمامشده آب از مردم دریافت میشود و منابع دریافتی نیز پاسخگوی رفع معضلات و مشکلات این حوزه نیست.
جانباز به وضعیت نامطلوب آب در روستاهای کشور اشاره کرد و افزود: اکنون برای ششهزار و 900 روستای کشور با تانکر آبرسانی میشود.وی اظهار کرد: امسال با هماهنگی با دولت و مجلس، به 870 روستای مشکلدار آبرسانی میشود.
مدیرعامل شرکت سهامی مهندسی آب و فاضلاب کشور ادامه داد: با تعامل مناسب نمایندگان مجلس شورای اسلامی، اختصاص اعتباری متمرکز برای تکمیل مجتمعهای آبرسانی به تصویب رسیده است. وی منابع در نظرگرفتهشده از محل صندوق توسعه ملی برای این بخش را بالغ بر 24 هزار میلیارد تومان برای تحت پوشش قرار دادن جمعیت هشتمیلیون و 500 هزار نفری روستاهای هدف بیان کرد.