شنبه, ۸ دی(۱۰) ۱۴۰۳ / Sat, 28 Dec(12) 2024 /
           
فرصت امروز

دکتر مجید قاسمی مدیرعامل بانک پاسارگاد، در کنفرانس بین المللی مدیریت که در تاریخ 7 دی 1395 در محل سالن همایش های برج میلاد تهران برگزار شد، در خصوص اهمیت سرمایه گذاری های بانک ها در اقتصاد کشور سخنرانی کرد.

به گزارش روابط عمومی بانک پاسارگاد، دکتر مجید قاسمی در این کنفرانس ضمن توضیح در خصوص نیازهای اقتصادی کشور گفت: ما در بحث قوانین حاکم بر بازارهای پول و سرمایه در فعالیت بانک ها نیاز به یک الگوی توسعه ای داریم که بتواند بخش واقعی را تقویت کند.

وی با تأکید بر بند 9 سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی که به «اصلاح و تقویت نظام مالی کشور برای رفع نیازهای بخش واقعی اقتصاد»، ادامه داد: طبق نظر بسیاری از اقتصاددانان، بانک ها مسئولیت تأمین مالی بخش بزرگی از اقتصاد کشور، در حدود 85 درصد، را به عهده دارند. از این رو در شرایط کنونی، لازمه رشد اقتصادی کشور توسعه و تقویت بخش خصوصی به ویژه بانک های خصوصی است.

وی ضمن ارایه شاخص های آماری در خصوص بخش های مختلف اقتصاد کشور و توضیح در خصوص شرایط موجود، افزود: از طرفی، بانک ها باید بتوانند خود را مدیریت کنند، باید در تسهیلاتی که اعطا می کنند نظارت کامل داشته باشند، بتوانند پاسخ ذی نفعان خود اعم از سپرده گذاران و سهامداران را بدهند؛ پس اقتصاد ما مختصات و ویژگی های خاص خود را دارد.

وی با اشاره به لزوم بازنگری در قوانین بازار سرمایه در ایران ادامه داد: اگر در حال حاضر بانک دست خود را از اقتصاد بردارد و آن را تأمین مالی نکند، این تأمین منابع کجا اتفاق خواهد افتاد؟ از طرفی 15 درصدی که توسط بازار سرمایه انجام می شود هم در حقیقت توسط بانک ها محقق می شود؛ یعنی بانک هم نقش مستقیم و هم نقش غیرمستقیم دارد.

وی در خصوص دلایل ضرورت حضور بانک های ایرانی در سرمایه گذاری شرکت ها، طرح ها و پروژه های بزرگ اقتصادی تأکید کرد: اقتصاد کشور نیاز به یک برنامه ی جامع و یکپارچه بخش مالی شامل بخش پولی، بخش بازار سرمایه، بخش بیمه و بخش بودجه دارد. این ها را نمی توان جدا از هم در نظر گرفت.

وی در ادامه گفت: وجود بنگاه های بزرگ اقتصادی، محرک ایجاد تقاضا برای محصولات و خدمات بنگاه های کوچک و متوسط (SME) است که این امر خود زمینه ساز ثبات اقتصادی و ایجاد اطمینان برای بانک ها نسبت به اعطای تسهیلات مالی مورد نیاز به اینگونه بنگاه ها (SME) خواهد شد. به عنوان مثال در خصوص هلدینگ میدکو، که مربوط به بانک پاسارگاد است، نزدیک به هزار SME مشغول به کار هستند.

وی تصریح کرد: در صورتی بنگاه های کوچک می توانند خوب، مفید، کارآمد و بانشاط فعالیت کنند که حتما تقاضاهای بزرگی در بخش های مختلف برای آنها وجود داشته باشد.

وی با بیان این مطلب که پروژه های بزرگ بدون حمایت بانک ها قابل انجام نیست، خاطرنشان کرد: چطور می توان بر تسهیلات اعطایی بانک ها نظارت کرد که در جای خود مصرف شود؟ مگر می شود بدون نظارت، این تسهیلات مثمرثمر واقع شود؟ یکی از ضعف های بزرگ همین است که در قانون عملیات بانکی بدون ربا این موضوع در قالب عقود مشارکتی، پیش بینی شده است.

وی با اشاره به نمونه هایی از پروژه هایی که توسط بانک ها و با مشارکت آنها انجام شده است، ادامه داد: طبق قانون عملیات بانکی بدون ربا، بانک ها اجازه دارند سرمایه گذاری های مستقیم داشته باشند.

وی با شاره به 4 گروه واحدهای اقتصادی که می توانند زیر مجموعه بانک ها باشند،  افزود:

گروه اول شرکت هایی که بر حسب ضرورت صنعت بانکداری و تغییرات به وجود آمده در محیط کسب و کار آن جزء لاینفک این صنعت هستند مانند: صرافی، بیمه، شرکت های تأمین سرمایه و ....

گروه دوم شرکت هایی که بر حسب ضرورت و عدم توانایی بدهکاران، در قالب رد دیون به تملک بانک ها درآمده اند.

گروه سوم شرکت هایی که در نتیجه عدم توانایی بخش خصوصی در ایفای تعهدات و معوق شدن تسهیلات به تملک بانک ها درآمده اند و گروه چهارم صنایعی که بخش خصوصی به دلیل حجم بالای مبالغ سرمایه گذاری اولیه حاضر به ورود به آن ها نبوده و مشارکت بانک ها به نوعی تأمین مالی و پوشش ریسک های آنها را مرتفع کرده است.

وی در ادامه ضمن بیان توضیحاتی در خصوص سهم سرمایه گذاری بانک ها در بنگاه های اقتصادی تصریح کرد: با محاسباتی که انجام شده است، در نهایت حجم منابع تخصیص داده شده به بنگاه های اقتصادی تحت پوشش بانک ها کمتر از 2.8 درصد مطالبات معوق بانک ها است.

وی ضمن اشاره به ادبیاتی که در خصوص سرمایه گذاری بانک ها در مطالعات مختلف صورت گرفته است ادامه داد: بحران مالی سال های 2007 و 2008 میلادی ناشی از بنگاهداری بانک ها نبوده است، بلکه به دلیل نقض گسترده مقررات مالی از طرف تعداد زیادی از بانک های سرمایه گذاری و متحمل شدن زیان های بسیار سنگین در نتیجه فعالیت های سودآور ولی پر خطر و سوداگرانه آنها ایجاد شد و ثبات سیستم مالی جهانی را مختل کرد.

وی با اشاره به تجربه های موفق در بانک ها ی ژاپنی، آمریکایی و اروپایی در سرمایه گذاری بانک ها افزود: به اعتقاد بسیاری از اقتصاددانان بخش عمده ای از جهش اقتصادی کشورهای اروپایی و آمریکایی در ابتدای قرن بیستم میلادی مدیون الگوی اقتصادی است که بانک ها در آن مالک و سرمایه گذار تعداد زیادی از بنگاه های اقتصادی هستند.

مدیرعامل بانک پاسارگاد ضمن توضیح در خصوص شرکت های هلدینگ بانکی تصریح کرد: ثبات و توانمندی بانک های جهان به لحاظ سرمایه و دارایی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در کشور ما سال هاست که بانک ها مورد بی مهری قرار گرفته اند. به طوری که از مقایسه وضعیت مالی بانک های جهان با بانک های ایران به واقعیت تلخی تحت عنوان " کوچک بودن بانک های ایرانی" و عدم توان آنها برای حمایت از توسعه پایدار و پرشتاب اقتصادی و رقابت در سطح بین المللی پی می بریم.

وی در خصوص بانک پاسارگاد ادامه داد: بانک پاسارگاد علی رغم آنکه 6 سال است که توسط نشریه بنکر (The Banker) اولین بانک ایرانی شناخته شده است، از لحاظ مجموع دارایی ها هنوز جای بسیاری برای رشد و توسعه دارد.

وی ضمن توضیح در خصوص ساختار بانک پاسارگاد خاطر نشان کرد: بانک پاسارگاد در چارچوب یک گروه مالی اقدام به سرمایه گذاری در بازار سرمایه، انرژی، انفورماتیک، ساختمان، معدنی و فولادی و ... کرده است. در این راستا، حوزه های مختلف فعالیت در داخل و خارج از کشور با در نظر گرفتن آثار بلندمدت اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی مورد ارزیابی قرار گرفته و براساس لایه های شناسایی شده در بازار و چشم انداز کلان بانک، شرکت های زیر مجموعه منجر به تحلیل مستمر بازار در هریک از حوزه ها شده و طرح تجاری بانک براساس بررسی های هریک از شرکت های زیر مجموعه در حوزه های فعالیت خود شکل می گیرد.

وی در ادامه به شرکت هلدینگ میدکو اشاره کرد و گفت: این شرکت 23 پروژه دارد که در تمام آنها IRR پروژه، بیش از 21 درصد و در برخی موارد در حد 36 درصد است. این شرکت در حدود 15 هزار اشتغال مستقیم و 146 هزار اشتغال غیرمستقیم ایجاد کرده است. در حدود 4.2 میلیون تن فولاد یعنی در حدود 20 درصد ظرفیت تولید فولاد خام کشور را تولید می کند.

وی ادامه داد: هلدینگ گسترش انرژی پاسارگاد نیز در پروژه های خود بیش از 3560 نفر اشتغال مستقیم و همچنین شرکت هلدینگ فناوری اطلاعات و ارتباطات پاسارگاد آریان (فناپ) ضمن دستیابی به فروش سالانه 850 میلیارد تومانی، اشتغال بیش از 2700 نفر از همکاران به صورت مستقیم و بیش از 5000 نفر به صورت غیرمستقیم را ایجاد کرده است.

دکتر قاسمی در پایان تأکید کرد: ما منع قانونی برای سرمایه گذای بانک ها نداریم و به دلیل ریسک، حتما نیاز داریم که برای جلوگیری از معوق شدن مطالبات، حضور نظارتی قوی داشته باشیم. نیازهای اقتصاد ملی ما با نیازهای اقتصادی سایر کشورها تفاوت دارد و ما در حال حاضر چاره ای جز هدایت سرمایه گذاری ها از این طریق نداریم.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/qxiO1m9e
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابخرید کتاب استخدامیقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیپارتیشنتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستتور سنگاپورخرید PS5
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه