پنجشنبه, ۲۸ تیر(۴) ۱۴۰۳ / Thu, 18 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز

بهمن نامورمطلق در نشست سراسری معاونان صنایع دستی تأکید کرد که امروزه مصرف کننده بیش از هر چیزی در حوزه صنایع دستی اهمیت پیدا کرده است و باید قبل از تولید صنایع دستی به فکر فروش آن باشیم.

به گزارش  «فرصت امروز» بهمن نامورمطلق، معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در نشست سراسری معاونان صنایع دستی گفت:  «به دلیل وضعیت نامناسب اقتصادی و رکود، برای تأمین اعتبارات پروژه ها با مشکلاتی روبه رو بودیم، البته با وجود همه مشکلات، وضعیت در مقایسه با قبل بهتر شده است و در حوزه تولید، بازرگانی، آموزش، ترویج و. . . اتفاقات خوبی را شاهد بودیم.»

او با اشاره به تعداد زیاد فعالانی که وارد حوزه صنایع دستی شده اند، گفت:  «متأسفانه انباشت تولید و کم بودن کشش بازار موجب شد که میان تولید و فروش رابطه متناسبی وجود نداشته باشد، از طرفی ما هنوز در بحث بازاریابی، بسته بندی، کاربردی و مصرفی کردن صنایع دستی مشکلاتی داریم.» نامور مطلق با تأکید بر توجه ویژه دکتر زهرا احمدی پور به حوزه صنایع دستی گفت:  «شما معاونان صنایع دستی و فعالان این حوزه باید از چنین ظرفیتی استفاده کنید زیرا نقش شما در پویایی صنایع دستی نقشی بی بدیل است.»

او با اعلام این خبر که قرار است براساس نظرسنجی از معاونان صنایع دستی به صورت نمادین تجلیل شود، گفت:  «افراد و عملکرد آنها در این حوزه بسیار مؤثر است، ما ساختارهای ضعیفی داریم، در نتیجه وقتی ساختارها ضعیف باشد، نقش افراد پررنگ تر می شود.»

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد:  «بسیاری از حوزه ها نظیر زیور آلات، فرش و... امروز از صنایع دستی منفک شده اند یا ارتباط آنها با این حوزه بسیار ضعیف است، این امر باعث شده که گردش مالی این حوزه ها پایین بیاید، درحالی که می توان از ظرفیت سایر حوزه ها استفاده برد.

به عنوان مثال کشور ترکیه معادل یک چهارم درآمد نفتی ایران از زیور آلات درآمد کسب می کند. ما بضاعت های خوبی در این حوزه ها داریم اما به خاطر ساختارهای معیوب و بی توجهی، بعضی از بخش های صنایع دستی تضعیف شده است.»

وی با اشاره به اینکه وارد مرحله پایانی دولت یازدهم شده ایم از معاونان صنایع دستی استان ها خواست تا برنامه هایی را که در بازه زمانی سه ماه آخر سال و سه ماه اول سال آینده قابلیت اجرایی و تکمیل شدن دارند مشخص کنند، زیرا اولویت اصلی معاونت صنایع دستی اتمام پروژه های نیمه تمام است.

تدوین سند توسعه صنایع دستی

نامورمطلق از تدوین سندی برای توسعه صنایع دستی خبر داد و افزود:  «انتظار می رود ارتباط استان ها با ستاد بیشتر شود، از شما می خواهم که نظرات، پیشنهادها و انتقادات خود را برای ستاد ارسال کنید تا از این نظرات در تدوین این سند استفاده کنیم.»

وی افزود:  «ما تاکنون به قضایا اکوسیستمی نگاه نکردیم، باید اکوسیستم را کامل مورد توجه قرار دهیم. در حال حاضر باید بیشتر روی خروجی  (بخش بازرگانی و تجارت) تمرکز کنیم، البته اهمیت این بخش نیز وابسته به مقطع زمانی است. اگر معاونان صنایع دستی نگاهی اقتصادی و تجاری نداشته باشند وضعیت صنایع دستی بهبود پیدا نمی کند.»

معاون صنایع دستی گفت:  «نخستین تعهد ما، نسبت به قشر هنرمند است، اگر به دنبال این هستیم که وضع هنرمندان بهبود پیدا کند باید روی بازرگانی صنایع دستی تمرکز کنیم. اکنون در هر مجتمع تجاری، فروشگاه های صنایع دستی وجود دارد، این نشان دهنده تنوع و زیاد بودن محصول در این حوزه است، در نتیجه باید برای فروش این محصولات تدابیری بیندیشیم.»

معاون صنایع دستی با تأکید بر این نکته که پارادایم ها عوض شده و باید بر گفتمان سازی، دانش افزایی و... تأکید کنیم، گفت:  «امروزه مصرف کننده بیش از هر چیزی در این حوزه اهمیت پیدا کرده است، در نتیجه باید قبل از تولید صنایع دستی به فکر فروش آن باشیم. از طرفی اگر دسترسی فروش بیشتر شود، فروش صنایع دستی حداقل 30درصد بالا خواهد رفت.»

نامورمطلق با اشاره به اینکه با نمایشگاه های کتاب و شهرکتاب ها رایزنی هایی برای فروش صنایع دستی در آنها انجام شده است، گفت:  «بحث بازارچه های صنایع دستی نیز برای ما اهمیت بالایی دارد، اکنون 30 بازارچه دائمی داریم، باید بررسی کنیم که ظرف سه یا شش ماه آینده این تعداد بازارچه را تا چه تعدادی می توانیم افزایش دهیم، معاونت صنایع دستی نیز کمک های لازم را برای افزایش این بازارچه ها ارائه می کند.»نامورمطلق تأکید کرد:  «علاوه بر اتمام پروژه های نیمه تمام، ایجاد کارگاه های بزرگ که اشتغال را به دنبال خواهد داشت از سایر اولویت های معاونت صنایع دستی است.»

معاون صنایع دستی با اشاره به اینکه حوزه صنایع دستی دچار ضعف نظری است، گفت:  «درست است که میزان فروش از تولید کمتر است اما یکی از علل اصلی فروش پایین صنایع دستی، طراحی محصولات صنایع دستی است، باید در طراحی و تولید محصولات نیاز های بازار شناسایی شود.» او از معاونان صنایع دستی خواست که بحث نوروز 96 را جدی بگیرند تا همزمان با شعار نوروز متفاوت در حوزه گردشگری، نوروزی متفاوت نیز در حوزه بازارچه های صنایع دستی داشته باشیم.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/Yym3WzG8
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتاقرص لاغری پلاتین
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه