رئیس صندوق بینالمللی پول گفت: اقتصادهای نوظهور درمعرض خطر هستند و باید سیستمهای مناسب اقتصادی در این کشورها راهاندازی و صحیح مدیریت شود. در هفتههای گذشته نابسامانی اقتصادی در چین دیگر کشورهای منطقه را هم تحت تأثیر قرار داد.
رئیس صندوق بینالمللی در یک سخنرانی اعلام کرد بازارهای نوظهور به دلیل کاهش رشد اقتصاد جهانی با افزایش چالشهای اقتصادی مواجه میشوند. لاگارد که در جاکارتای اندونزی صحبت میکرد، گفت: عدم توازن در بازار یک اقتصاد نوظهور می تواند به سرعت به بحران اقتصادی کشورهای دیگر منجر شود، کاهش ارزش یوان چین در ماه آگوست موجب کاهش ارزش سهام بازارهای بورس در اطراف جهان شد و فشار زیادی را به ارز بازارهای نوظهور اقتصادی وارد ساخت.
آنچه که در هفتههای گذشته مشاهده شد این است که به چه میزان آسیا در مرکز اقتصاد جهانی قرار گرفته و تا چه اندازه فساد در یک بازار آسیایی میتواند واقعاً باعث به هم ریختگی اقتصاد سایر کشورها شود.
لاگارد هشدار داد که رشد جهانی اقتصاد در سالجاری از آنچه که صندوق بینالمللی پول قبلا برای سال 2015 حدود 3.3 درصد پیشبینی کرده بود، ضعیفتر بشود. وی گفت: اکنون کشورها فشار نامتوازن اقتصاد چین را احساس میکنند، کاهش رشد اقتصادی ژاپن ادامه دارد و قیمت کالاها افت کرده و کشورها با احتمال افزایش نرخ بهره آمریکا مواجه هستند. پیام من این است که امروز دلیلی برای ادامه اعتماد به اقتصاد منطقه وجود دارد.
وی افزود: سیستم مالی مناسب میتواند جلوی نوسانهای اقتصادی را بگیرد، اما چنین نظام اقتصادی باید به خوبی مدیریت شود، مفهوم آن این است که درباره خطرهای سیستم جدید نیز باید مراقب و هوشیار بود. سرمایهگذاری خصوصی برای ایجاد محیط کسبوکار جذاب راهاندازی شود که این مسئله باید به خوبی مدیریت و طراحی شود و شفافیت لازم را داشته باشد، این مسئله میتواند به ایجاد توازن اقتصادی کمک کند.